Ce să faci cu un mango?

Mango este un super-fruct ce conține vitamina E, vitaminele C, B6, K și multe minerale precum potasiu, magneziu,seleniu, fosfor, zinc și fier, mulți aminoacizi și numeroși antioxidanți. Datorită conținutului bogat de nutrienți, vitamine și minerale necesare organismului, fructul mango poate fi un tratament sănătos pentru numeroase afecțiuni, scade colesterolul, protejează sistemul cardio-vascular, este un puternic antioxidant, așadar menține tinerețea pielii, este bun în curele de detoxificare și are un puternic efect împotriva stresului. Iată trei lucruri pe care le poți face cu un mango:

Ce să faci cu un pepene galben?

Parfumul și gustul său sunt unice, iar consumat rece, este o adevărată delicatesă. Mai mult decât atât, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sănătate. Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, fibrele, magneziul, potasiul și calciul. De asemenea, fructul este sărac în calorii, 200 de grame de pepene galben conțin doar 80 de calorii. Iată cum îl poți folosi vara asta, pentru mai multă diversitate:

Ce să faci cu un castravete?

Castravetele, bogat în vitamine şi minerale, este recomandat de nutriţionişti celor care doresc să-şi detoxifieze organismul, să-și menţină nivelul optim de hidratare sau să piardă câteva kilograme. Castraveţii conţin vitaminele A, B şi C, care stimulează sistemul imunitar şi conferă energie. Este recomandat ca aceştia să nu fie curăţaţi înainte de a fi consumaţi, întrucât coaja lor conţine aproximativ 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Alege castraveți bio și astfel te vei putea bucura de toate beneficiile lor nutriționale. Iată ce ai putea face cu un castravete de mărime medie:

Ce să faci cu pepenele roșu?

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii, este apreciat și iubit nu doar pentru gustul său delicios, dar și pentru proprietățile sale cu adevărat excepționale. O cură de pepene roşu ne vitaminizează, întăreşte sistemul imunitar şi poate reduce inflamaţiile din organism. În plus, este un aliat de nădejde în curele de slăbire prin efectul său diuretic și detoxifiant, datorită concentrației de peste 90% apă. Iată ce poți face cu un pepene roșu:

Ce să faci cu un broccoli?

Broccoli este considerat de nutriționiști un aliment minune, de aceea ne recomandă să îl introducem în meniu cât se poate de des. Este extrem de benefic pentru copii și pentru cei care vor să piardă în greutate. Broccoli conține antioxidanți puternici, vitamina C, acid Folic, o cantitate mare de calciu, potasiu, zinc, fier și vitaminele B1, B2, B3, B6. Deși mulți dintre noi îl folosim doar pe post de garnitură pentru fripturi, broccoli poate fi folosit într-o mulțime de alte moduri. Haideți să vă dăm câteva idei!

Ce să faci cu un avocado?

Avocado este un aliment extrem de gustos și sănătos, care devine din ce în ce mai prezent pe mesele noastre. Nu e de mirare, având în vedere că are o aromă deosebită și conține 13 tipuri de vitamine (A, C, D, E, K, 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 și acid folic). Este extrem de bogat și în grăsimi monosaturate, luteină, potasiu și, mai ales, antioxidanți. Avocado te poate ajuta să slăbești, scade colesterolul și are o cantitate mare de fibre, care susțin sistemul digestiv. Tocmai datorită acestor proprietăți extrem de benefice pentru organism, oamenii au început să îl folosească într-o mulțime de feluri:

Ce să faci cu un ananas?

În zilele călduroase de vară, fructele sunt alegerea excelentă pentru a ne răcori. Le găsim în piață, atât cele care cresc la noi în țară, cât și pe cele exotice. Ananasul este de departe unul dintre cele mai gustoase fructe, care are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta conține fibre, fitonutrienți, magneziu, pectine, fier, mangan, vitamine (C, B5, B6 sau B1) și antioxidanți. Bromelina este cel mai prețios compus, care ajută la accelerarea digestiei proteinelor. Ananasul poate fi folosit într-o mulțime de feluri, iar noi vă prezentăm câteva dintre variante.

Pâine aurie fără gluten

Ingrediente: Făină fără gluten – 250 g Făină de porumb – 70 g Lapte – 120 ml Lapte bătut – 120 ml Unt – 60 g Ouă mari – 2 buc Drojdie uscată (fără gluten) – 10 g Sare – 1/2 linguriță Zahăr – 1 linguriță Extra 1 gălbenuș de ou Mix de semințe – 1/2 lingură

Pâine fără gluten

Mixul pentru pâine fără gluten de la Werz este ideal pentru a pregăti acasă o pâine pufoasă, savuroasă și sănătoasă. Rețeta ne-a fost transmisă de Elena de la Dieta de Rotație și tot ce putem spune este că trebuie să o încerci și tu neapărat ! Ingrediente: Amestec de făină integrală din patru cereale integrale * (72%) (orez *, porumb *, mei *, hrișcă *), amidon de porumb, agent de îngroșare făină din semințe de carruba 1 plic de drojdie 450 ml apă 1 lingură de oțet 1 linguriță de miere 50 ml ulei de măsline

Coșulețe de ciocolată vegane

Multe produse alimentare pot avea ingrediente alimentare alergenice, cum ar fi ouăle, arahidele și laptele, deși acestea nu pot fi asociate direct cu alimentele. De exemplu, laptele se găsește în multe produse de panificație, arahidele sunt asociate cu suplimente de proteine, iar unele dintre dressingurile pentru salate conțin ouă. Să nu mai vorbim despre dulciuri, care mai conțin și cantități foarte mari de zahăr, dar și grăsimi, conservanți și coloranți artificiali. Ce ne facem atunci când avem un copil care suferă de astfel de intoleranțe? Soluția ne-o prezintă Elena, prietena noastră de la Dieta de rotație, o mămică grijulie, dar și extrem de inventivă. De curând, a pregătit un desert minunat, cu produse pe care le-a găsit în magazinul nostru, iar rețeta este disponibilă aici.

Clătite Mediteraneene

*Timp de pregătire 20 min; Timp de gătire 30 min, complexitate redusă. Ingrediente: (12 porții) Câte 1/2 de ardei gras roșu, galben, verde și Bianca Ceapă roșie – 1 buc Zucchinni – 1 buc Vânătă – 1 buc Ulei de măsline – 50 ml Făină fără gluten – 200 g…

Salate savuroase pentru mese sănătoase

  Salată cu pui, ciuperci şi nuci Foarte gustoasă, hranitoare şi uşoară, rețeta se prepară foarte uşor şi este perfectă pentru orice ocazie. Ingrediente: 150 g de file de pui 2 x ouă 100 g de ciuperci 1 x ceapă medie 100 g de caşcaval tare 2…

Chec de sarbatori, cu nuca, stafide si ciocolata, fara gluten

Ingrediente: Faina fara gluten – 200 g Unt – 80 g Oua – 4 buc Zahar pudra – 5 linguri Extract de vanilie – 1 lingurita Coaja rasa de portocala – 1 lingura Crema de ciocolata la temperatura camerei – 2 linguri Miez de nuca macinat – 1 lingura Stafide…

Quiche cu spanac, pecorino, somon fume și caju

Timp de pregătire: 20 min / Timp de gătire: 35 min/  Complexitate: redusă Ingrediente (8 porții): Pentru aluatul sfărâmicios de tartă: Făină albă – 320 g Unt nesărat – 150 g (rece, tăiat cubulete) Apă rece – 9 linguri Zahăr – 1 linguriță rasă Sare – 1/2 linguriță Pentru…

Vreau să gătesc…Tartă cu pere, D’Anjou

Timp de pregătire: 15 min; Timp de gătire: 50 min; Complexitate: redusă; INGREDIENTE: *Le găsești aici, unele la REDUCERE chiar 🙂 Unt nesărat, topit – 50 g Pere coapte – 500…

Deserturi sănătoase pentru copii

Toate mamele știu că deserturile cele mai gustoase și totodată sănătoase sunt acelea preparate în casă, cu ingrediente cât mai naturale – fără E-uri, conservanți sau cantitați exagerate de zahăr. Uneori însă, copiii au pofte dintre cele mai nebănuite, care pot pune serios la încercare chiar și imaginația celor mai experimentate gospodine.

Ravioli cu tofu, trufe și sos de dovleac

Astăzi vă dezvăluim o rețetă, realizată de cheful Alexandru Cîrțu, pentru ovo-lacto-vegetarieni, preparată numai cu produsele BioCorner. Cum facem? Pentru pregătire avem nevoie de 1 oră, iar timpul de gătire este în jur de 20 de…