Clătite Mediteraneene

*Timp de pregătire 20 min; Timp de gătire 30 min, complexitate redusă.

Ingrediente:

(12 porții)

  • Câte 1/2 de ardei gras roșu, galben, verde și Bianca
  • Ceapă roșie – 1 buc
  • Zucchinni – 1 buc
  • Vânătă – 1 buc
  • Ulei de măsline – 50 ml
  • Făină fără gluten – 200 g
  • Praf de copt – 1 pliculeț
  • Fresh de lămâie – 1 linguriță
  • Busuioc – 8-9 frunze
  • Rozmarin – 1 crenguță
  • Oregano – 6 frunze
  • Lapte – 400 ml
  • Curcuma – 1 linguriță rasă
  • Ouă – 2 buc
  • Parmezan – 150 g
  • Smântână de gătit – 200 ml
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

  • Taie ardeii grași și ceapa cubulețe;
  • Taie zucchinni-ul și vânăta cubulețe și presară sare pe deasupra, lasă-le cca 10 min, pentru a se ridica apa din miez la suprafață, apoi tapotează-le cu niște servețele;
  • Toacă busuiocul, rozmarinul și oregano mărunt și pune-le peste legume;
  • Stropește-le cu ulei de măsline și adaugă-le într-o tavă de cuptor de 4-5 cm înălțime, și lasă-le să se rumenească în cuptor cca 15 min, la 180 grade;
  • Între timp, pregătește compoziția: amestecă făina fără gluten cu curcuma și sare;
  • Bate cele două ouă separat, și adaugă treptat laptele și smântână de gătit;
  • Pune compoziția lichidă peste cea solidă, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor și adaugă praful de copt stins cu fresh-ul de lămâie;
  • Scoate tava din cuptor, toarnă compoziția peste și introdu-o înapoi în cuptor pentru alte 15 minute;
  • După ce-a crescut frumos, adaugă parmezan ras pe deasupra și mai lasă cca 5 min până se rumenește frumos;
  • Scoate-o din cuptor, las-o să se răceasca puțin și servește-o cu plăcere !

Poftă bună!

Clatite_FB

One thought on “Clătite Mediteraneene”

Leave a Reply