Unic într-o lume diversă

De mână cu alergiile și intoleranțele Ani Crețu este actriță, este o femeie… deloc complicată, dar în același timp sofisticată, este un om cu multe calități… dar înainte de toate este mamă. Este o mamă conștientă, ancorată în această lume greu încercată a alergiilor și intoleranțelor copilului. Am reușit să…

ZINZINO BALANCE OIL TUTTI FRUTTI

Supliment alimentar inovator BalanceOil Tutti Frutti este un supliment alimentar revoluționar, Polyphenol Omega Balance, creat dintr-un amestec inovator de uleiuri derivate din peste mic de captură și ulei extra virgin de măsline verzi, pentru o absorbție eficientă. Aroma Tutti Frutti face că formula să fie…

Ce înseamnă produse BIO?

Tot mai des auzim despre beneficiile produselor BIO, ECO și organice, de cele mai multe ori producându-se confuzii în ceea ce privește însemnătatea acestori termeni. În esență produsele BIO sunt același lucru cu produsele ECO sau organice. Motivul pentru care se foloesc trei denumiri pentru aceeași categorie de produse este…

Top 5 trenduri nutriționale 2022

Nutrition Hub alături de Centrul Federal pentru Nutriție al Ministerului German al Alimentației și Agriculturii au solicitat specialiștilor în nutritie evaluarea celor mai importante tendințe ale acestui an. Astfel, 107 experți în nutriție au evaluat pentru noi, iubitorii de mâncare sănătoasă, cele mai importante tendințe de nutriție pentru 2022. 1.Produse…

O inimă cumpărată ajută o inimioară să bată!

Anul acesta vă invităm să sărbătoriți Ziua Îndrăgostiților într-un mod inedit, oferind dragoste celor mici, aflați în mare nevoie de ajutor! La inițiativa Organic Kids Retail, mai multe companii românești, printre care și Biocorner, își unesc forțele pentru a organiza o campanie umanitară de sprijinire a Asociației „Inima Copiilor”. 

Condimente pentru copii: educarea gustului

Diversificarea alimentației este una dintre cele mai importante etape în dezvoltarea copilului și cea mai mare provocare în viața mamelor. Un meniu diversificat, sănătos și gustos este visul oricărei mame care se gândește la sănătatea și creșterea armonioasă a copilului ei.

Obezitatea la copii – cum o prevenim sau cum o stopăm?

Medicii ne avertizează că, la nivel mondial, obezitatea infantilă este una dintre problemele principale cu care ne confruntăm. Specialiștii în nutriție și pediatrie ne atrag atenția asupra faptului că un copil supraponderal va putea să sufere de această problemă și la vârsta adultă, în plus, acesta este expus la riscul de a suferi de diabet, dislipidemie, probleme respiratorii, boli cardiovasculare, probleme ortopedice, nivel ridicat de colesterol, probleme hepatice și biliare. Se consideră a fi supraponderal copilul a cărui greutate depășește cu 10% greutatea ideală, și obez copilul a cărui greutate este depășită cu 20%.

5 alimente pentru creșterea imunității copiilor

Sistemul imunitar este cel care ne protejează organismul și luptă împotriva infecțiilor și invadatorilor, care ne pot provoca anumite boli. Unii copii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească mult mai repede față de alții care nu contactează răceli, gripă sau alte afecțiuni, care, deși, pot părea minore, pot să rezulte anumite complicații nedorite. Sănătatea micuților noștri este cea mai importantă și puteți să nu vă faceți griji, acum că se apropie sezonul răcoros, deoarece imunitatea acestora poate fi ajutată de anumiți aliați, care se regăsesc în anumite alimente:

Ce le oferim copiilor să mănânce vara?

A venit vara, iar acest lucru aduce o mulțime de schimbări în regimul alimentar al copilului. Temperaturile ridicate, dar și faptul că cel mic petrece mult mai mult timp în aer liber, fac ca nevoile nutriționale ale copilului să fie mult diferite de cele din sezonul rece. Condițiile meteorologice extreme îi modifică celui mic apetitul și îl deshidratează. De ceea, este nevoie să alegem cu grijă alimentele pe care le consumă, pentru a ne asigura că acestea îi oferă nutrienții necesari, îl hidratează și îi oferă energie. Iată care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul copilului, în sezonul cald:

5 greșeli în alimentația copilului

Alimentația copilului stă la baza unui stil de viață sănătos. Încă de mic, copilul trebuie ajutat de părinții săi să îmbrățișeze un stil alimentar corect, pentru ca acesta să fie respectat pe tot parcursul vieții. De aceea, ca părinți, trebuie să oferim copiilor noștri un exemplu alimentar demn de urmat. Însă, de multe ori, din dorința de a-i oferi copilului tot ceea ce e mai bun, părinții mai fac și greșeli: Hrănirea cu forța Alimentarea cu forța este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții. Asta se întâmplă și pentru că, dintr-o grijă excesivă, părintele vrea să se asigure că cel mic este hrănit. Obligarea copilului să mănânce anumite alimente nu a fost și nu va fi niciodată o idee bună. Această tactică poate avea efecte adverse, adică cel mic va refuza mâncarea, iar ora mesei o va privi ca pe un chin. Aceste amintiri neplăcute ar putea să îi rămână în minte și când va crește. Soluția ar fi să încercați treptat să îl faceți pe copil să înțeleagă, cu o atudine pozitivă, de ce trebuie să mănânce.

Cum este să fii mama unui copil cu alergii alimentare – Interviu cu Ani Crețu

Am stat de vorbă cu actrița Ani Crețu, o mamă devotată și grijulie, îndrăgostită până peste cap de micuțul Adan, fiul ei în vârstă de patru ani. Din păcate, Adan suferă de numeroase alergii și intoleranțe alimentare care, uneori, sunt greu de controlat. Este imposibil să te pui în locul unei mame care se confruntă cu o astfel de problemă și din acest motiv vă prezentăm în continuare destăinurea lui Ani, cu suișurile și coborâșurile, cu reușitele și eșecurile cu care s-a confruntat în lupta cu boala lui Adan. Cum v-a schimbat viața faptul că ați devenit mamă?  Întru totul! Văd viața prin ochii copilului din mine pe care nu l-am crescut la timpul potrivit cum ar fi trebuit! Mă joc acum cât nu m-am jucat atunci. Cresc crescându-l pe Adan, băiatul meu. Emoția, sentimentul iubirii are acum o altă formă decât ce știam până acum 4 ani și 5 luni. Este un tot!

Începe școala cu aceste alimente sănătoase

O alimentație sănătoasă este o componentă vitală pentru dezvoltarea unui trup sănătos și a unei minți agere. Decizia de a introduce cât mai multe alimente sănătoase în dieta copilului tău este cu atât mai necesară cu cât cei mici sunt înconjurați de tot felul de tentații, care mai de care mai nocive pentru sănătate. În plus, cele mai multe dintre obiceiurile alimentare se deprind din copilărie. Fie că îți propui să folosești mai des alimente bio în rețetele pe care le știi deja sau ești în căutare de idei pentru pachetul celui mic, îți venim în ajutor cu o serie de sugestii.

Cum consolidăm imunitatea copiilor noștri

  Un articol de Dumitru Bălan, nutriționist Te-ai gândit că alegem, de prea multe ori, tratarea timpurie a copiilor noștri, apelând la arsenalul medicamentos constituit din antibiotice, inhalatori sau antiinflamatoarele chimice, fără a lua în calcul soluţiile naturopate, care sunt mai eficiente şi mai prietenoase cu organismul unui…

Cinci fructe care nu trebuie să lipsească din meniul copilului tău

Alcătuirea meniului celor mici este o sarcină destul de dificilă pentru părinți. Pe de o parte, există controversele legate de posibilele efecte negative ale anumitor alimente, în timp ce, pe de altă parte, știm cu toții că organismul în creștere are nevoie de foarte mulți nutrienți. Există câteva fructe care le sunt recomandate copiilor atât pentru proprietățile lor benefice, cât și pentru savoarea lor deosebită. Banane Bananele au fost mereu pe gustul tuturor, indiferent de vârstă. Sunt dulci, cremoase și aromate și nu provoacă aciditate la stomac. Ba chiar dimpotrivă, au rolul de a calma digestia mai agitată. Conțin vitamine din gama B, iar asta le aduce celor mici mai multă bună dispoziție. Le sunt recomandate și micuților anemici, pentru că stimulează producția de hemoglobină din sânge.

Sfaturi nutriționale pentru primul an de viață al bebelușului

Alimentaţia și obiceiurile alimentare deprinse în primul an de viață sunt definitorii pentru dezvoltarea ulterioară a copilului, deoarece influențează pe termen lung dezvoltarea cognitivă a copilului, precum și riscul de îngrășare și de apariție a obezității și bolilor asociate. Alăptarea: Specialiștii recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de șase luni, deoarece laptele matern conține toți nutrienții de care copilul are nevoie. Alte calități ale laptelui matern sunt conținutul de anticorpi, prospețimea, temperatura optimă și faptul că este ușor de digerat și steril. Până la vârsta de 6 luni, bebelușul nu are nevoie de apă, deoarece laptele (matern sau formulă) îi asigură hidratarea de care are nevoie. Administrarea apei poate duce la diluarea excesivă a sângelui și apariția intoxicației cu apă.

Deserturi sănătoase pentru copii

Toate mamele știu că deserturile cele mai gustoase și totodată sănătoase sunt acelea preparate în casă, cu ingrediente cât mai naturale – fără E-uri, conservanți sau cantitați exagerate de zahăr. Uneori însă, copiii au pofte dintre cele mai nebănuite, care pot pune serios la încercare chiar și imaginația celor mai experimentate gospodine.

Cum să cumperi alimente BIO pentru copii (cu un buget redus)

Comparativ cu greutatea sa, un copil va mânca mai mult, va bea mai mult şi va respira mai mult aer decât un adult. Asta înseamnă că alimentele cu care îţi hrăneşti copilul sau bebeluşul vor avea un impact mult mai mare asupra sănătăţii sale decât ar avea asupra ta. Multe persoane ar adopta o alimentaţie BIO în întregime. Şi până la urmă cine ar vrea pesticide, hormoni şi conservanţi artificiali în alimentele lor? Dar, pentru că uneori poate fi un pic mai costisitor să alegi numai produse BIO, ne-am gândit să îţi venim în ajutor şi să te învăţăm cum să prioritizezi alegerile BIO pentru a-ţi hrăni sănătos familia. 1. Alege BIO alimentele precum lactatele, ouăle şi produsele din carne. Efectivele de animale sunt hrănite cu

Efectul chimicalelor din cosmetice asupra copiilor

  sursa foto: Pinterest De ce atâta bio? Ne explică un nou studiu. Cercetătorii au vrut să afle în ce măsură contează pentru bebeluși ce cosmetice folosesc femeile însărcinate. Și așa au descoperit că fetuşii expuşi unor niveluri ridicate de ftalaţi, substanţe chimice prezente în numeroase produse cosmetice de larg consum, au un coeficient de inteligenţă, în medie, mai scăzut. Substanţele la care se referă studiul sunt ftalaţii de dibutil şi de diizobutil, au precizat cercetătorii de la facultatea de sănătate publică de la Universitatea Columbia din New York, autorii acestei cercetări, care a stabilit în premieră o legătură între expunerea prenatală la ftalaţi şi coeficientul de inteligenţă în cazul copiilor de vârstă şcolară.   Aceste substanţe se găsesc