BIOidei: Guguluf marmorat fără gluten

Intoleranța la gluten sau boala celiacă este cunoscută ca fiind o afecțiune autoimună ce este declanșată de către indigestia provocată de alimentele ce conțin gluten. De aceea, propunem o rețetă dulce pentru toate persoanele cu această afecțiune, dar și pentru cei ce vor să renunțe la produsele cu gluten.

BIOidei: Chifle din cereale fără gluten

Știm că ți-ai dori să poți face acasă o pâine cu miez pufos și coajă crocantă, care să îți umple bucătăria de cel mai delicios miros din lume, cel de pâine proaspăt coaptă. De aceea, ne bucurăm să îți spunem că acum este mult mai simplu dacă folosești un amestec pentru pâine de la Bauckhof. Vestea și mai bună e că acest mix pentru pâine neagră nu conține nici gluten, deci poate fi folosit fără grijă și de persoanele care au intoleranță la gluten. Hai să vezi cum se pregătesc chiflele gustoase cu mixul pentru pâine de la Bauckhof.

BIOidei: Quiche (cu conținut scăzut de carbohidrați) cu roșii și busuioc

Un quiche cu conținut scăzut de carbohidrați, cu roșii dulci și busuioc aromat, este cea mai bună alegere pentru o gustare de prânz pe timp de vară. Rețeta pe care noi ți-o propunem astăzi este mult mai delicioasă decât cea clasică deoarece conține făină și lapte de nucă de cocos 100% #bio. Zilele de naștere, brunch-urile, zilele festive sau zilele de week-end au acum o nouă vedetă printre preparatele culinare!

BIOidei: Salată cu dressing de portocale

Vara este, prin excelență, sezonul salatelor. Acestea pot fi consumate atât simple, cât și într-o multitudine de combinații. Și pentru că sunt foarte sănătoase și aduc organismului un aport important de vitamine și minerale, ne-am gândit să vă propunem o rețetă de salată cu spanac și căpșuni și o notă de portocală:

BIOidei: Baghetă umplută cu smântână și măsline

Fie că o servești pe post de aperitiv sau ca masă principală, te vei îndrăgosti de rețeta noastră de baghetă umplută cu smântână, brânză și măsline. De asemenea, în această rețetă poți folosi o varietate de ingrediente și poate fi servită atât proaspăt scoasă din cuptor, cât și rece. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum preparăm rețeta delicioasă!

BIOidei: Tartă cu sparanghel

Sparanghelul este o legumă cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, putând fi folosit în foarte multe rețete sau chiar consumată ca atare.

BIOidei: Tartă cu lămâie

Tarta cu lămâie are origine franceză fiind pregătită pentru prima dată, conform legendei, în Menton, oraș recunoscut pentru citricele sale. Acest desert delicios poate fi alegerea perfectă într-o zi de vară, deoarece combină gustul ușor acrișor de lămâie cu cel dulce și sfărâmicios al tartei, dar și aroma intensă de unt.

BIOidei: Smoothie cu apă de nucă de cocos

Începeți ziua în cea mai bună formă cu o rețetă de smoothie energizant! Această rețetă cu apă de nucă de cocos îți va furniza doza de vitamine și minerale necesară pentru întreaga zi­. Poți folosi orice fructe ai la îndemână deoarece nu există limite atunci când vine vorba de un smoothie delicios.

Ziua Mondială a Mediului

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în anul 1972 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru a se celebra conferința „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă unul dinte cele mai importante inițiative din cadrul „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite. Această zi se sărbătorește în fiecare an, pe data de 5 iunie, în peste 100 de țări și constituie un prilej de mobilizare a guvernelor, administrațiilor locale, asociațiilor de tineri, ONG-urilor și mass-media pentru a atrage atenția asupra necesității protejării mediului înconjurător.

BIOidei: Pancakes

Pancakes sau clătitele americane sunt ideale pentru micul dejun sau pur și simplu pentru o gustare, atunci când ai poftă de ceva dulce. Extrem de gustoase, acestea pot fi servite cu diverse topping-uri. Cel mai popular este siropul de arțar, însă poți adăuga și fructe proaspete, sosuri de ciocolată sau vanilie, marmeladă sau gem.

BIOidei: Praline vegane cu cocos și unt de migdale

Pralinele sunt un desert ușor de realizat acasă și o alegere delicioasă atunci când ai nevoie de o pauză dulce. Cu această rețetă vegană, din doar cinci ingrediente, poți aduce zâmbetul pe buze întregii familii deoarece ingredientul secret este: nuca de cocos! :)

BIOidei: Spinach Dal

Spinach Dal este o rețetă cremoasă cu origini indiene, ce este învăluită în arome vibrante de condimente. În general se servește cu orez, dar poate fi savurată și ca supă. Cea mai bună parte este că se prepară rapid și este perfectă pentru o cină ușoară și delicioasă!

BIOidei: Smoothie roz cu banane

Termenul de „smoothie” este folosit pentru o băutură preparată din fructe sau legume proaspete, pasate, reci și uneori îndulcite. Pe lângă fructe, aceste băuturi cu o consistență cremoasă, mai pot conține gheață pisată, miere, sirop, lapte, iaurt sau înghețată.

BIOidei: Porridge de ciocolată cu Boost de proteine

Știm cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru a-ți începe în forță activitățile zilnice îți trebuie un boost de energie dintr-o sursă sănătoasă și organică, care să se prepare rapid și să fie delicioasă. De aceea, venim cu o Bioidee pentru prima masă a zilei!

BIOidei: Vafe din năut cu mere

Năutul este considerat unul dintre cei mai buni substituenți pentru carne deoarece este bogat nutritiv, mai ales în fibre care pot îmbunătăți sistemul digestiv și mențin controlul apetitului. De asemenea, năutul este și un aliment sățios, datorită conținutului mare de vitamine și minerale, ce ajută la menținerea sau scăderea în greutate, promovează sănătatea sistemului cardiovascular, promovează sănătatea oaselor și normalizează nivelul glicemiei în sânge.

BIOidei: Supă cremă de dovleac

Acum că au trecut sărbătorile, nu mai există nicio scuză pentru a mânca mai light și mai sănătos. După meniul încărcat de carne, salată de beouf, ouă umplute și desigur, foarte multe dulciuri, o supă cremă de dovleac este, cu siguranță, binevenită în dieta ta.

BIOidei de sărbători

Masa de Crăciun este acel moment magic când toată familia se unește la masă și, indiferent dacă friptura mai este caldă sau nu, toți sunt fericiți. Crăciunul nu trebuie să fie perfect, ci natural și plin de voieșie. De aceea, pe lângă preparatele tradiționale pentru masa de Crăciun, încearcă două rețete noi și gustoase, de care cu siguranță toată familia se va îndrăgosti.

Harissa

Mai aromată decât orice alt sos picant, Harissa este preparată în zona Africii de Nord, în special în Tunisia, Maroc și Algeria. Această pastă tunisiană are ca principale ingrediente ardeii iuți, fiind o variantă minunată de a condimenta mâncărurile tale preferate, de la carne și legume, până la ouă, supe sau orez.

BIOidei: Tort de morcovi

Morcovul ocupă locul 2 la nivel mondial în topul celor mai consumate legume. Acest  aliment a fost considerat în timpurile străvechi o legumă cu puteri magice, iar astăzi morcovul este considerat o legumă gustoasă, cu multiple proprietăți benefice curative. Are un nivel ridicat de vitamine (C, complexul B), minerale, calciu și magnaziu și proprietăți calmante, regenerante, diuretice, remineralizante și sedative.

Muffins de ciocolată cu umplutură de matcha

Matcha sau maccha este un tip de ceai verde din Japonia cu un conținut foarte mare de antioxidanți. De exemplu, o cană de ceai matcha conține de 10 ori ai mulți antioxidanți decât un ceai verde obișnuit. Arbuștii de ceai matcha sunt crescuți la umbră pentru a stimula conținutul de clorofilă din frunze. Frunzele de matcha sunt culese manual, ținute la abur și măcinate foarte fin, folosind pietre de granit. Această metodă tradițională previne pierderea nutrienților.

BIOidei: Pancakes cu sirop de cocos

De-a lungul timpului, nucile de cocos au devenit ingrediente importante în alimentația oamenilor și nu doar datorită gustului, cât mai ales al beneficiilor pe care le aduce organismului. Cu o valoare nutrițională ridicată, nuca de cocos ajută la o mai bună gestionarea a diabetului, are efect anti-inflamator și anti-îmbătrânire, crește imunitatea organismului, ajută la eliminarea kilogramelor în plus, are efect energizant etc.