3 Ananas

Ce să faci cu un ananas?

În zilele călduroase de vară, fructele sunt alegerea excelentă pentru a ne răcori. Le găsim în piață, atât cele care cresc la noi în țară, cât și pe cele exotice. Ananasul este de departe unul dintre cele mai gustoase fructe, care are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta conține fibre, fitonutrienți, magneziu, pectine, fier, mangan, vitamine (C, B5, B6 sau B1) și antioxidanți. Bromelina este cel mai prețios compus, care ajută la accelerarea digestiei proteinelor. Ananasul poate fi folosit într-o mulțime de feluri, iar noi vă prezentăm câteva dintre variante.

Folosește-l ca ingredient în salate sau în felurile principale

Poate părea surprinzător, dar ananasul este destul de folosit în preparate principale sau salate. Se servește alături de jambon, salată cu legume și pui, cu orez sau cu fructe de mare. Este întâlnit frecvent în preparate din bucătăriile asiatice. Gustul dulce se combină foarte bine cu cel ușor sărat, așa că nu ezitați să îl folosiți.

Folosește-l pentru deserturi sau dulceață

Gustul inconfundabil al ananasului îl face perfect pentru prăjituri. Fie că vorbim de tartă, tort diplomat sau chiar Tiramisu, ananasul pare că dă farmec oricărui desert. Cei care vor să experimenteze, pot să îl transforme în dulceață sau compot.

Folosește-l pentru cocktailuri răcoritoare

De departe cea mai frecventă asociere a ananasului este cu bine-cunoscutul cocktail Pina Colada. Este deosebit de gustos și potrivit mai ales pentru serile de vară, alături de prieteni. Dacă vrei să îi impresionezi, ai nevoie de 120 de ml de suc de ananas, 60 de ml de piure de cocos și 60 de ml de rom alb. Amesteci totul, adaugi cuburi de gheață și cocktailul e gata.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!