Ce să faci cu un pepene galben?

Parfumul și gustul său sunt unice, iar consumat rece, este o adevărată delicatesă. Mai mult decât atât, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sănătate. Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, fibrele, magneziul, potasiul și calciul. De asemenea, fructul este sărac în calorii, 200 de grame de pepene galben conțin doar 80 de calorii. Iată cum îl poți folosi vara asta, pentru mai multă diversitate:

Cremă de iaurt cu pepene galben

Se prepară extrem de rapid și are o textură lejeră, dar suficient de fermă să o folosești pentru ornarea unui tort sau să o servești ca atare, în cupe. Ai nevoie de 250 gr de iaurt cu piersici sau ce aromă dorești, 1 lingură de miere, zahăr pudră sau ce îndulcitor preferi, 250 gr de frișcă, pepene galben și câțiva biscuiți integrali. Mixează frișca foarte bine, adaugă apoi iartul și îndulcitorul. În fiecare cupă se așază câte un biscuit, apoi bucăți de pepene galben și crema de iaurt.

Smoothie cu pepene galben

Ai nevoie de o jumătate de kilogram de pepene galben curățat de sâmburi și coajă, zeamă de lămâie, 1-2 linguri cu miere, câteva cuburi de gheață și frunze de mentă. Pune în blender bucățile de pepene, sucul de lămâie și mixează. Adaugă apoi mierea, gheața și menta și mixează din nou vreo 2 minute. Asezonează-l cu frunze proaspete de mentă și îl poți servi imediat!

Mască răcoritoare pentru ten mixt și gras

Pasează bine cu furculița sau cu blenderul 3 felii mici de pepene galben, 3 felii de papaya și o lingură și jumătate de iaurt rece. Pasta obținută se aplică pe nas, pe frunte, pe obraji și pe bărbie, prin mișcări ușoare și circulare, dar și pe suprafața gâtului și a decolteului printr-un masaj ușor. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, după care se îndepărtează cu apă rece. Vei observa că această mască are rolul de a hidrata tenul, reglând în același timp cantitatea de sebum secretată de piele.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply