Ce să faci cu afinele?

Este sezonul afinelor şi cel mai potrivit moment pentru a te bucura de gustul fantastic şi beneficiile acestor fructe minunate. Afinele sunt considerate alimente inteligente şi sunt excelente pentru memorie! Un studiu realizat în 2012 a arătat că o porţie medie de afine pe săptămână a încetinit procesul de uitare cu câţiva ani. Mai mult, contribuie și la eliminarea stresului. O ceaşcă de afine proaspete dimineaţa este stimulul de care creierul nostru are nevoie. În plus, afinele conţin substanţe antiseptice şi antibacteriene şi se pot transforma într-un medicament miraculos pentru sănătatea ta. Iată ce poți face cu ele:

Budincă de chia cu afine

Pentru un mic dejun hrănitor, pregătește cu o seară înainte o budincă din următoarele ingrediente: 2 linguri de semințe de chia, 240 ml de lapte, 2 lingurițe cu miere sau alt îndulcitor, 8-10 migdale crude, tăiate în bucăți mai mici, afine proaspete. Pune laptele, semințele de chia, mierea și afinele într-un borcan sau într-o cană și amestecă bine. Pune borcanul la frigider timp de câteva ore sau peste noapte și, chiar înainte de a mânca budinca, adaugă și migdalele mărunțite.

Cremă de afine pentru copii de peste 1 an

Combinate cu banană, afinele pot fi introduse în meniul copiilor care au împlinit vârsta de un an. Servite simple, s-ar putea să fie refuzate de copii și, în plus, prezintă și risc de înec. Însă, în combinație cu banana, vom obține o cremă fină, dulce și răcoritoare. Ai nevoie de o banană coaptă și 3-4 linguri de afine bio. Mixează-le împreună în blender până când vei obține consistența dorită.

Tonic din afine

Pentru un litru de vin tonic ai nevoie de 300 de grame de fructe proaspete zdrobite, pe care le laşi la macerat opt zile, într-un spaţiu foarte slab luminat, la temperatura camerei. Compoziţia se agită în fiecare zi, de mai multe ori, apoi se strecoară şi se consuma câte 1-2 linguri înainte de mesele principale. Astfel, vei obține un tonic general, bogat în antioxidanți și care stimulează apetitul.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply