Pâine aurie fără gluten

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Topește untul pe foc și lasă-l să ajungă la temperatura camerei;
  • Amestecă laptele normal cu cel bătut și încălzește-le puțin;
  • Într-un recipient, amestecă ambele tipuri de lapte, drojdia, zahărul și o lingură de făină fără gluten – las-o să se activeze circa 25-30 min;
  • Într-un robot de bucătărie, pe viteza mică, amestecă făină fără gluten, făina de porumb și praful de sare;
  • Adaugă peste compoziția obținută untul topit și ouăle și amestecă până obții o textură omogenă (cam 1 minut pe viteză mică și alte 3 minute pe viteza mare) – curăță excesul de aluat de pe pereții interiori ai castronului cu o spatulă de silicon;
  • Acoperă castronul robotului cu folie alimentară și pune un prosop deasupra;
  • Lasă-l la cald să crească circa două ore, până își dublează volumul – folosind făină și drojdie fără gluten, aluatul va crește mai greu;
  • Tapetează cu unt și făină fără gluten o tavă mică de chec;
  • Adaugă aluatul în tavă, unge-l cu gălbenușul de ou și presară mix de semințe pe deasupra – introdu-o în cuptorul încins în prealabil la 175 de grade Celsius, pentru 40-50 minute – pâinea va deveni aurie și va avea o crustă crocantă și un miez aerat, pufos.
  • Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească complet înainte de a o tăia.

Eşti gata să încerci această rețetă? Găseşti tot ce ai nevoie la BIOCORNER – alimente proaspete şi bio.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply