Ce să faci cu un fenicul?

Apreciat în țările mediteraneene, în special în Italia, feniculul este gătit în procente foarte reduse la noi în țară. Forma este asemănătoare unei rădăcini de țelină și a unui bulb de ceapă, frunzele sale sunt asemănătoare cu mărarul, iar aroma se situează între lemn dulce și anason. Feniculul este un ingredient folosit atât în bucătărie, cât și ca plantă medicinală (extractul de fenicul se folosește pentru a trata diferite boli oculare, în special cataracta). Pudra de fenicul este folosită ca o cataplasmă pentru mușcăturile de șarpe; iar semințele de fenicul coapte și uscate și uleiul obținut din acestea, sunt folosite în producerea unor medicamente.

Ceai de fenicul

Feniculul are un conținut bogat în vitamine, fibre alimentare, potasiu, acid folic, mangan, calciu, fier, vitamina C (ajută la întărirea sistemului imunitar), proteine, carbohidrați, potasiu, sodiu, vitamina B6, magneziu, zinc, mangan, beta-caroten, vitamina E, vitamina K. Feniculul combate bolile cardiovasculare, cancerul de colon și afecțiunile de stomac. Ceaiul de fenicul tratează bronșita și durerile de stomac.

Folosește toată planta!

Nu multă lume cunoaște, însă toată planta este comestibilă; frunzele pot fi tocate mărunt și folosite în salate, dressing-uri și sosuri. Bulbul poate fi consumat crud în salate, supe sau sandvișuri sau gătit în sosuri, garnituri sau umpluturi pentru pește. Semințele au o aromă similară cu anasonul și pot fi utilizate în stare naturală sau prăjite.

Un ingredient versatil

Feniculul poate fi încorporat în orice preparat datorită texturii crocante și a gustului ușor dulce. Acesta poate fi preparat pentru salata de fenicul cu roșii, fenicul cu parmezan ras, fenicul gratinat, supă cremă de fenicul.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Sursa foto: http://bit.ly/2MJYhft

Leave a Reply