BIOidei: Tartă cu ciocolată albă, ricotta, afine și fistic

Cauți un desert de vară? Noi îți propunem un tort delicios cu ciocolată albă, ricotta și afine. Simplu de preparat și cu un aspect elegant, acest tort este perfect pentru zile de naștere, picnicuri, cină cu prietenii sau pur și simplu pentru răsfăț propriu.

BIOidei: Tagliatelle cu pui, ciuperci brune și sos alb

Ai rămas fără idei pentru cină? După o zi obositoare petrecută la job, este destul de incomod să pregătești, pentru tine și familia ta, o rețetă complicată care durează și foarte mult timp. Pastele sunt întotdeauna răspunsul pentru astfel de situații. Am ales să îți propunem o rețetă de tagliatelle cu pui, ciuperci și sos alb. Poți fierbe pastele în timp ce pregătești sosul, iar cina va fi gata mai repede decât îți imaginezi.

BIOidei: spumă de mere

Merele sunt cele mai comercializate fructe, alături de banane și portocale. Acestea se pot consuma pe tot parcursul anului și, pe lângă faptul că sunt dulci și delicioase, aduc și nenumărate beneficii organismului nostru. Antioxidanții și pectina, care se regăsesc din belșug în aceste fructe, luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. În plus, merele sunt foarte sățioase și se recomandă adesea pentru persoanele care doresc să slăbească, dar nu își pot abține poftele alimentare.

Cum să crești un lămâi la tine acasă

Se spune că, atunci când viața îți dă lămâi, să faci limonadă! :) Dar poți face mai mult de atât, poți crește propriul tău lămâi doar din câțiva sâmburi de la o lămâie bio. Lămâile aduc numeroase beneficii organismului cum ar fi întărirea sistemului imunitar, menținerea unui pH corespunzător organismului tău, diminuează riscul de cancer, îmbunătățesc starea de spirit, te ajută la concentrare și alungă anxietatea, previn artrita reumatică, protejează ficatul și ajută la pierderea în greutate.

BIOidei: Clătite cu ciuperci, varză roșie, tofu și sos de muștar

Surprinde-ți persoanele de dragi cu o rețetă inovativă, sănătoasă și care nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Poți savura această rețetă atât la masa de prânz de la birou, cât și seara, deoarece nu conține multe calorii. Clătitele cu ciuperci, varză roșie, tofu și sos de muștar sunt ideale pentru persoanele care țin dietă, post, sunt vegane sau pur și simplu amatoare de bunătăți.

BIOidei: mic dejun cu iaurt din cocos, tahini și roșii

Să facem cunoștință cu Abbot Kinney`s Coco Start, specialiate de tip iaurt din lapte de cocos! Coco Start este preparat din trei ingrediente vegetale selectate atent și procesate cu dragoste: lapte de cocos 99%, agent de îngroșare (făină de tapioca) și culturi de iaurt (S. termophilus, L. bulgaricus, L. acidophilus, B. lactis). Textura cremoasă și gustul fin de lapte de cocos te face să te îndrgăsostești de Coco Start. Important de știut este că nu conține lactoză, gluten sau soia, fiind perfect pentru toate categoriile de consumatori: vegani, vegetarieni sau omnivori.

BIOidei: smoothie în castron cu mango, cocos și semințe de Psyllium

Smoothie-ul este o pastă cremoasă care poate fi băută sau savurată cu lingurința, în funcție de consistența acesteia. Smoothie-ul se obține prin amestecarea fructelor crude sau/și legumelor crude cu apă, gheață, produse lactate, băuturi vegetale, semințe, fructe uscate, miere sau îndulcitori. Combinația de mango și cocos din acest smoothie aduce organismului multe vitamine și minerale, în timp ce semințele Psilium contribuie cu proteine și fibre.

BIOidei: „Snițel” din sfeclă roșie cu guacamole

Beneficiile sfeclei roșii se cunosc încă din antichitate, aceasta fiind bogată în vitaminele A, B1, B2, B6, C, dar și în sodiu, calciu, fier, sulf, cupru, iod, potasiu și antioxidanți. Sfecla roșie poate fi consumată într-o varietate de forme: stoarsă, sub formă de suc, crudă, sub formă de salată, fiartă, în supă, sub formă de piure sau coaptă la cuptor. Sfecla roșie este leguma care conține cea mai mare cantitate de vitamina K!

BIOidei: somon cu piure de sfeclă

Carnea de somon este una dintre vedetele dietei și vieții sănătoase din ultimii ani. Somonul este sărac în calorii și grăsimi saturate, dar foarte bogat în proteine și în acizi grași Omega-3. Beneficiile acestor acizi grași au fost îndelung studiate și s-a demonstrat că împiedică instalarea aritmiei cardiace și a aterosclerozi, îmbunătățesc funcționarea celulelor per ansamblu și transferul de informații între celulele corpului și creier.

Ce să faci cu uleiul de in?

Text preluat de pe blogul Dieta de rotație: Mi-am propus de multă vreme să scriu despre uleiurile pe care le folosim noi în dieta Ilenei. Am ales să scriu acum pentru că am văzut zilele trecute la Biocorner în magazin lângă intrare 3 uleiuri recunoscute pentru omega 3 (uleiul de in, uleiul de cânepă și uleiul de chia marca Olmuhle). Olmuhle produce multe uleiuri, iar Biocorner aduce aceste uleiuri (presate la rece cele pe care le-am văzut). Au un gust bun.

BIOidei: Batoane vegane din curmale, semințe de cânepă și scorțișoară

Rețeta acestor batoane vegane a fost creată de prietenii noștri de la Dieta de rotație și pentru că sunt extrem de bune :), am decis să v-o oferim și vouă! Sunt foarte simplu de pregătit, fără cuptor. Trebuie doar să înmuiați puțin curmalele pentru a le putea mărunți în blender. Dacă aveți un blender mai micuț, vă sfătuim să pregătiți jumtate din cantitate pentru că le puteți păstra doar câteva zile în frigider.

De ce să consumi semințe de chia?

Semințele de chia există încă din vremea Aztecilor și Mayașilor, fiind originare din America de Sud. Aceste semințe mici și negre, înrudite cu menta, conțin substanțe nutritive care au beneficii importante pentru organism. Semințele de chia au propietatea de a oferi organismului uman o cantitate mare de energie, cuvântul „chia” însemnând în limba mayașă „putere”.

BIOidei pentru masa de Crăciun

OAMENI DE ZĂPADĂ CU GHIMBIR - 25 de fursecuri Ingrediente: 350 g faină integrală de grâu spelta 75 g zahăr de cocos 3 linguri ulei de măsline două linguri ulei de cocos solid o linguriță bicarbonat de sodiu două lingurițe ghimbir pudră o linguriță scorțișoară pudră 3 linguri lapte de soia + o lingură semințe de in măcinat 3 linguri de melasă

Ce să faci cu o conopidă?

Consumată crudă sau gătită, conopida rămâne o vedetă între legumele bune pe care trebuie să le incluzi în meniul familie tale. Pe lângă gustul dulce pe care îl adaugă mâncărurilor, conopida este o sursă excelentă de vitamine și minerale de care poți să profiți la fiecare masă. Conopida are, din belșug, și fibre care îmbunătățesc digestia, acid folic care este necesar pentu a apăra organismul împotriva anemiilor, dar ajută și la regenerarea țesuturilor. Iată ce poți face cu ea:

Ce să faci cu cartoful dulce?

Deși încă nu sunt foarte populari la noi în țară, cartofii dulci ar trebui să îi înlocuiască mult mai des pe cei albi deoarece sunt mult mai nutritivi, au un indice glicemic mai mic și un conținut foarte mare de vitamina A. Nu conțin grăsimi și au foarte puține calorii, ceea ce îi transformă în alimentul perfect pentru cei care vor să se mențină în formă. Conțin mult potasiu (sunt potriviți în perioadele de stres), calciu, fier, proteine, vitamina B5, B6, C, magneziu, acid folic, beta-caroten, antioxidanți. Au un gust dulceag, după cum le spune și numele, reprezintă combustibilul ideal pentru o digestie lentă și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Ce să faci cu smochinele proaspete?

Cu aroma lor florală și textura delicată, smochinele sunt fructele ce nu trebuie ratate în această toamnă. Supranumite și fructele regilor, acestea erau fructele preferate ale Cleopatrei, iar romanii considerau că smochinele sunt un dar de la Zeul Fertilității. Smochinul, originar din Asia Sud-Occidentală, crește în special în Orient, în zona Mării Mediteraneene, dar și în România în zona Dobrogei. Smochinele au miros plăcut și gust dulce, pot fi de culoare neagră, roșie, galbenă, mov, verde și maro. Pot fi consumate coapte, confiate, uscate sau în stare proaspătă.

Ce să faci cu o nucă de cocos?

Iubești batoanele de ciocolată cu nucă de cocos sau prăjiturile, bomboanele tăvălite prin cocos? Atunci ar trebui să descoperi care sunt proprietățile acestui fruct senzațional și câte alte rețete mai poți prepara. Poți învăța să pregătești preparate din bucătăria internațională deoarece cocosul este utilizat cu precădere în bucătăria asiatică, indiană sau jamaicană. Pentru multe secole, nuca de cocos a servit ca hrană esențială pentru diferite popoare, dar și ca leac, aceasta fiind utilizată și în medicina modernă.

Ce să faci cu un fenicul?

Apreciat în țările mediteraneene, în special în Italia, feniculul este gătit în procente foarte reduse la noi în țară. Forma este asemănătoare unei rădăcini de țelină și a unui bulb de ceapă, frunzele sale sunt asemănătoare cu mărarul, iar aroma se situează între lemn dulce și anason. Feniculul este un ingredient folosit atât în bucătărie, cât și ca plantă medicinală (extractul de fenicul se folosește pentru a trata diferite boli oculare, în special cataracta). Pudra de fenicul este folosită ca o cataplasmă pentru mușcăturile de șarpe; iar semințele de fenicul coapte și uscate și uleiul obținut din acestea, sunt folosite în producerea unor medicamente.

Ce să faci cu sfecla roșie?

Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți. Dacă ar fi consumată pe scară largă, sfecla roșie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, susțin cercetătorii. Dacă ai stari anemice, este indicat să consumi regulat sfeclă. Datorită conținutului ridicat de fier, această legumă poate combate anemia și îți poate îmbunătăți condiția fizică. Iată cum o poți utiliza:

Ce să faci cu afinele?

Este sezonul afinelor şi cel mai potrivit moment pentru a te bucura de gustul fantastic şi beneficiile acestor fructe minunate. Afinele sunt considerate alimente inteligente şi sunt excelente pentru memorie! Un studiu realizat în 2012 a arătat că o porţie medie de afine pe săptămână a încetinit procesul de uitare cu câţiva ani. Mai mult, contribuie și la eliminarea stresului. O ceaşcă de afine proaspete dimineaţa este stimulul de care creierul nostru are nevoie. În plus, afinele conţin substanţe antiseptice şi antibacteriene şi se pot transforma într-un medicament miraculos pentru sănătatea ta. Iată ce poți face cu ele:

Ce să faci cu varza Kale?

Varza Kale a intrat relativ recent pe piața noastră însă, datorită proprietăților pe care le are, considerate de mulți miraculoase, a ajuns super-alimentul momentului. Varza Kale este plină de minerale, vitamine și antioxidanți. Aceasta asigură 10% din necesarul zilnic de calciu, 200% din necesarul de vitamina A, 680% din necesarul de vitamina K și 140% din cel de vitamina C. Consumul ei în mod regulat poate scădea considerabil riscul de cancer ovarian sau cancer la sân, protejează vederea și diminuează riscul dezvoltării bolilor de inimă. Iată câteva moduri prin care te poți bucura de beneficiile verzei Kale: