BioIdei- Salată cu vită, Gorgonzola, porumb și oțet balsamic

Pentru că a venit vara, aducem un omagiu sezonului salatelor cu acest preparat sățios și delicios, care reprezintă cu siguranță un mare upgrade de la clasicele salatele care, deși foarte mari în volum, nu-i oferă stomacului satisfacție printr-o senzație de sațietate de durată. Partea cea mai bună? Timpul de gătire efectivă este de până în 15 minute, astfel încât nu trebuie să stai o vreme îndelungată în preajma aragazului în zilele dogoritoare de vară.

Bioidei: Gustări supercalifragilistice pentru cei mici

Să-i convingi pe cei mici să aleagă gustări hrănitoare este o provocare binecunoscută de mulți părinți, cu atât mai mult cu cât snack-urile nesănătoase au ambalaje ademenitoare și sunt plasate  în locuri accesibile în magazine. Când vine vorba despre copii, faimoși pentru exigențele lor culinare, prezentarea este totul. Astfel, în acest articol îți propunem cinci rețete foarte simple de gustări, aranjate în moduri creative, pentru a-i cuceri pe cei mici.

BioIdei: Supă ramen japoneză

Japonezii sunt de foarte mult timp în atenția oamenilor de știință pentru speranța lor lungă de viață, care se află printre cele mai mari din lume. Okinawa, în sudul Japoniei, se remarcă prin cei mai numeroși centenari din lume, precum și prin cel mai mic risc de boli asociate cu o vârstă înaintată (de exemplu, diabet, cancer, artrită și Alzheimer). Acest lucru a fost parțial atribuit dietei tradiționale japoneze, care este scăzută în calorii și grăsimi saturate și în același timp foarte bogată în nutrienți. Am decis astfel să vă prezentăm rețeta pentru faimoasa supă ramen, extrem de sățioasă și abundentă în arome, texturi și substanțe nutritive.

BioIdei: Bunătăți de Paște pentru cei mici

Sărbătorile sunt ocazia perfectă pentru a experimenta în bucătărie alături de cei mici. Aceste momente sunt foarte valoroase, nu doar din perspectiva apropierii și aprofundării relației cu copiii, ci și pentru că reprezintă un prilej de a-i învăța pe cei mici despre o alimentație echilibrată și sănătoasă. În acest articol vă așteaptă rețete dulci și sărate, haioase și ușor de realizat! Așadar, puneți-vă șorțurile și haideți să ne apucăm de treabă!

BioIdei – Colomba de Paște

Când ne gândim la cozonacii italienești, ne vin în minte pe loc inconfundabilii Panettone și Pandoro. Dar, în timp ce aceste delicatese sunt starurile Crăciunului, de Paște se servește un alt fel de prăjitură, delicata Colomba.

BioIdei: Mousse de ciocolată vegan în 3 variante

Ușor, pufos și încântător, cu fiecare linguriță de mousse vei putea gusta primăvara! Nu lăsa terminologia franțuzească să te păcălească: a prepara un mousse de ciocolată este aproape la fel de facil precum este a-l savura. Iar variantele pe bază vegetală pe care vi le-am pregătit nu sunt cu nimic mai complicate.

BioIdei: Supă marocană de linte

În confortul propriei locuințe, înfofolit într-o pătură pufoasă și delectându-te cu o supă fierbinte, ești complet adăpostit de gerurile năpraznice din ultima perioadă. Și ce supă să fie mai potrivită pentru o astfel de situație decât o delicatesă din plaiurile însorite ale Marocului? Cu o paletă complexă de arome, dată de îmbinarea cu măiestrie a condimentelor, și bogată în energie și proteine, grație ingredientului care se află la baza acestei supe - lintea, această rețetă va deveni preferata ta încă de la prima linguriță!

BIOidei: Granola cu merișoare și chipsuri de cocos

Este important ca micul dejun să conțină o explozie de vitamine, minerale și, bineînțeles, de savoare! Însă textura crocantă a cerealelor granola din comerț poate fi înșelătoare: multe brand-uri de granola adaugă din belșug zahăr și grăsimi, pentru a ajuta la legarea ingredientelor, la procesul de prăjire și pentru a adăuga aromă. Astfel, vă oferim o rețetă demențială de granola cu merișoare și chipsuri de cocos, care va deveni o motivație în plus pentru a vă începe diminețile în forță. Partea cea mai bună? Este extrem de ușor de făcut și vă va ajunge pentru aproximativ 12 porții.

BIOidei: Turtă dulce

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar pregătirile sunt în toi. În bucătăriile de pretutindeni, preparatele savuroase tradiționale învăluiesc încăperea în arome îmbietoare ce atrag năsucurile curioase ale celor mici. Gândindu-ne la acest cadru irezistibil, mintea ne-a zburat, cel mai probabil, la turta dulce, un deliciu emblematic al sărbătorilor de iarnă. Astfel, alături de talentata noastră prietenă, Andreea Mira, ne-am gândit să vă oferim o rețetă pentru inconfundabila turtă dulce, care va aduce cu siguranță spiritul Crăciunului în sufletele și casele voastre.

BIOidei: Tort marmorat cu coajă de portocală și ciocolată

Pentru că sărbătorile de Crăciun sunt din ce în ce mai aproape, ne-am gândit împreună cu prietena noastră, Andreea Mira, să vă propunem un desert ce are toate calitățile unui dulce de iarnă perfect.

BIOidei: Pizza cu pere

O armonie de gusturi într-o singură tartă! Pentru weekend-urile de toamnă ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tartă delicioasă cu blat crocant și topping fin de brânzeturi și pere, preparată de Andreea Mira. Iată rețeta de care sigur vă veți îndrăgosti:

BIOidei: salată de castraveți

Alături de un fel principal sau doar ca o gustărică, salata de castraveți este un adevărat deliciu culinar. Această rețetă se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente pentru ca tu să o savurezi în orice moment al zilei. :)

BIOidei: Trifle cu mascarpone și fructe de pădure

Trifle este un desert delicios de tip clasic englezesc, ușor de făcut, pe care îl poți realiza și cu ajutorul copiilor. Deliciul acestui desert vine din alternarea straturilor de cremă cu fructele proaspete sau gemul de fructe și pișcoturile sau biscuiții. Dacă ți-am făcut poftă, nu mai sta pe gânduri! Ți-am lăsat rețeta mai jos, pe care noi am pregătit-o cu ajutorul dragii noastre prietene, Andreea Mira. :)

BIOidei: Pavlova cu scorțișoară, cremă de praline și smochine proaspete

Urmează o aniversare sau o ocazie specială în familia ta? Atunci, noi ți-am pregătit o pavlova aromată și plină de smochine proaspete, cu ajutorul prietenei noastre, Andreea Mira. Avem câțiva pași de parcurs pentru pregătirea acestui tort special, însă rezultatul va merita!

BIOidei: Lasagna vegană

Lasagna este unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare italienești. Noi ne-am gândit să o adaptăm și pentru persoanele care au un regim vegan și am obținut cea mai delicioasă Lasagna Vegană. Iată cum o poți prepara și tu acasă:

BIOidei: Ovăz hidratat peste noapte cu chia și cacao

Ai încercat vreodată ovăz hidratat peste noapte servit la micul dejun? Ovăzul poate fi înmuiat atât în lapte, cât și în iaurt și îi poți adăuga topping de fructe, nuci, semințe sau mirodenii. Cel mai mare avantaj al acestui preparat este faptul că îl poți pregăti seara, iar dimineața îl poți servi acasă, la școală sau chiar la job!

BIOidei: Flapjacks de ovăz și cocos fără gluten

Flapjacks este termenul englezesc folosit pentru batoanele cu fulgi de ovăz, cele cu muesli sau cu cereale. Acesta este unul din deserturile preferate de englezi, fiind foarte sănătoase și ușor de făcut acasă. Flapjacks sunt excelente în pachețelul pentru birou sau cel pentru școală, iar în zilele pline de activitate acestea oferă un boost de energie pe o perioadă lungă de timp.

BIOidei: Negresă cu cremă de alune

Crema de ciocolată și alune de pădure de la Haselherz este absolut delicioasă atât pe pâine sau biscuiți, cât și ca ingrediente principal într-o rețetă de negresă savuroasă. Deci, haide să vedem o rețetă ușor de făcut pe care o poți savura cu întreaga familie:

BIOidei: Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare

Pentru cafeaua de dimineață sau pentru orice alt moment al zilei în care ai vrea să te răsfeți cu ceva dulce și bun, îți  recomandăm acești biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare. Vei fi uimit de gustul surprinzător pe care amestecul dulce-sărat îl dă acestor biscuiți cu aromă intensă de ciocolată. Rețeta este propusă de prietena noastră, Andreea Mira, care a răspuns provocării noastre de a pregăti ceva surprinzător și delicios cu ingrediente #bio de la noi.

BIOidei: Praline cu ciocolată și cocos

Care este cel mai fin și mai delicios desert? Pralinele, desigur! Iar acestea devin și mai gustoase atunci când le faci chiar în bucătăria ta, indiferent dacă sunt pentru propriul răsfăț sau pentru a impresiona o persoană dragă. Iată ce rețetă îți propunem pentru un desert delicat:

BIOidei: Salată de paste toscană cu VeggiePur

Atunci când ți-e poftă de ceva bun, dar nici nu ai mult timp de stat în bucătărie, o rețetă cu salată de paste toscană este o soluție delicioasă pe care te poți baza întotdeauna. Este și mai simplă de preparat atunci când ai aproape mixul de legume uscate VeggiePur #bio, deoarece salvezi timpul alocat pentru tocat legume. Poți savura această salată simplă sau alături de un pahar de vin alb. De asemenea, această rețetă este foarte bună de pregătit și atunci când ieși la un picnic.