Ce să faci cu un avocado?

Avocado este un aliment extrem de gustos și sănătos, care devine din ce în ce mai prezent pe mesele noastre. Nu e de mirare, având în vedere că are o aromă deosebită și conține 13 tipuri de vitamine (A, C, D, E, K, 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 și acid folic). Este extrem de bogat și în grăsimi monosaturate, luteină, potasiu și, mai ales, antioxidanți. Avocado te poate ajuta să slăbești, scade colesterolul și are o cantitate mare de fibre, care susțin sistemul digestiv. Tocmai datorită acestor proprietăți extrem de benefice pentru organism, oamenii au început să îl folosească într-o mulțime de feluri:

Avocado, în loc de cremă hidratantă

Folosește cu încredere avocado bio pentru a-ți hidrata pielea. Antioxidanții și uleiurile din fruct fac minuni în procesul de înfrumusețare. Pentru a obține o mască pe bază de avocado, lasă-l la macerat 10-15 minute, transformă-l într-o pastă și aplic-o pe față. Clătește apoi cu apă caldă. Pielea va fi mai hidratată și mai luminoasă.

Avocado, în loc de mască de păr

Avocado este soluția naturală pentru regenerarea părului deteriorat. Adaugă avocado, ulei de măsline și gălbenuș de ou și obții o mască hidratantă. Aplic-o pe păr și las-o să acționeze timp de 20 de minute, iar apoi clătește cu apă caldă. Firul de păr va fi hrănit, mai neted și mai strălucitor.

Avocado, perfect pentru micul dejun

Avocado e alimentul vedetă, mai ales pentru micul dejun. Este extrem de gustos, sub formă de pastă pe pâine, alături de un ou fiert, în omletă sau în sandvișuri cu șuncă și cașcaval. Pentru că este bogat în vitamine și fibre, avocado te va ajuta să ai energie în fiecare dimineață și îți menține senzația de sațietate, o perioadă mai îndelungată.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply