Ce să faci cu pepenele roșu?

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii, este apreciat și iubit nu doar pentru gustul său delicios, dar și pentru proprietățile sale cu adevărat excepționale. O cură de pepene roşu ne vitaminizează, întăreşte sistemul imunitar şi poate reduce inflamaţiile din organism. În plus, este un aliat de nădejde în curele de slăbire prin efectul său diuretic și detoxifiant, datorită concentrației de peste 90% apă. Iată ce poți face cu un pepene roșu:

Servește-l cu brânzeturi

Iată o combinație pe cât de inedită, pe atât de savuroasă. Pepenele roșu se potrivește lângă o mulțime de feluri de brânză. Îl poți servi cu brânză de capră sau parmezan, dar cea mai bună alegere este feta, o brânză cremoasă și densă care echilibrează pepenele zemos și crocant.

Prepară un smoothie răcoritor

Ai nevoie de 2 căni cu pepene roșu fără semințe, tăiat în cuburi, 1 lingură cu frunze proaspete de mentă, 1 lingură cu sirop de agave și 3-4 cuburi de gheață. Toacă frunzele de mentă și așază-le în blender împreună cu pepenele și siropul de agave și mixează până când obții un amestec omogen. Adăugă cuburile de gheață la final sau mixează-le împreună cu restul ingredientelor, după preferință.

Folosește-l pentru frumusețe

Specialiștii în cosmetică spun că pepenele îţi face pielea mai strălucitoare şi mai fină. Pepenele roşu este ideal pentru hidratarea tenului uscat, ajută la exfolierea delicată a pielii şi stimulează producţia de colagen, conferind fermitate tenului. Pentru diminuarea ridurilor fine, amestecă o lingură de suc de pepene roşu cu o lingură de avocado mărunţit şi aplică masca pe ten. Las-o să acţioneze timp de 20 de minute, după care clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply