Crumble-Cu-Pere-Scortisoara-Si-Migdale_

Crumble cu pere, scorțișoară și migdale

Ingrediente:

Pentru umplutura de pere

Pentru crumble

  • 200g făină
  • 100g unt rece
  • 50g zahăr brun
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță scorțișoară

Preparare:

  • Pune perele curățate și tăiate cuburi într-un castron, adaugă zahărul brun și scorțișoara. Amestecă-le puțin să se acopere perele cu zahăr și cu scorțișoară. Răstoarnă amestecul cu pere într-o tigaie și pune-le pe foc, să se înmoaie, 5-10 minute, amestecând din când în când.
  • Preîncălzește cuptorul la 190°C. Unge cu puțin unt tava în care vei coace desertul.
  • Amestecă ingredientele pentru crumble, frământând între degete ca să obții o structură de firimituri.
  • Pune în tavă perele și sosul pe care și l-au lăsat, adaugă migdalele felii, apoi acoperă cu un strat generos de crumble.
  • Coace timp de 30-35 de minute la 190°C.
  • Servește cald, simplu sau cu iaurt, înghețată sau frișcă, după preferințe.

Această rețetă savuroasă este creația Andreei Mira, food blogger @ In farfurie.