Crumble cu pere, scorțișoară și migdale
Produse folosite
Ingrediente:
Pentru umplutura de pere
- 750g pere (curățate și tăiate cuburi)
- 100g zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 linguri migdale felii
Pentru crumble
Preparare:
- Pune perele curățate și tăiate cuburi într-un castron, adaugă zahărul brun și scorțișoara. Amestecă-le puțin să se acopere perele cu zahăr și cu scorțișoară. Răstoarnă amestecul cu pere într-o tigaie și pune-le pe foc, să se înmoaie, 5-10 minute, amestecând din când în când.
- Preîncălzește cuptorul la 190°C. Unge cu puțin unt tava în care vei coace desertul.
- Amestecă ingredientele pentru crumble, frământând între degete ca să obții o structură de firimituri.
- Pune în tavă perele și sosul pe care și l-au lăsat, adaugă migdalele felii, apoi acoperă cu un strat generos de crumble.
- Coace timp de 30-35 de minute la 190°C.
- Servește cald, simplu sau cu iaurt, înghețată sau frișcă, după preferințe.
Această rețetă savuroasă este creația Andreei Mira, food blogger @ In farfurie.