Img_0788

Vinete la cuptor cu Za’atar și sos de iaurt

Ingrediente:

Sos iaurt

Pregătire:

Taie vinetele în jumătăți, pe lungime. Cu vârful cuțitului, crestează ușor miezul vinetelelor, oblic, de la stânga la dreapta, apoi și de la dreapta la stânga, formând un fel de grilaj.

Pune-le pe o tavă cu hârtie de copt, stropește-le din belșug cu ulei de măsline, presară sare și Za’atar, apoi coace-le timp de 25 de minute la 180 grade C.

Zdrobește usturoiul și pune-l într-un castron. Adaugă jumătate de lingură de ulei de măsline și amestecă bine cu usturoiul folosind o lingură de lemn. Pune iaurtul, restul de ulei de măsline, asezonează cu sare și amestecă iar.

Când vinetele sunt gata, toarnă 2-3 linguri de sos cu iaurt peste fiecare jumătate de vânătă, decorează cu frunze de mentă, puțin Za’atar și un strop de ulei de măsline.