5 beneficii ale nucilor

Gustoase și cu o aromă specifică, nucile pot fi savurate crude, prăjite sau presărate peste diverse preparate alimentare, în special deserturi. Miezul de nucă este bogat în complexul vitaminic B, are un conținut mare de grăsimi benefice Omega-3 și Omega-9 și combate afecțiuni precum: căderea părului, boli cardiovasculare, cancerul și diabetul, colesterolul, stresul, oboseala fizică și psihică sau îmbătrânirea prematură a pielii. Desigur, cea mai importantă proprietate a acestor fructe este faptul că ajută funcțiile cerebrale să funcționeze corespunzător.

Dietele bio ajută mai mult la menținerea siluetei

Lupta cu kilogramele în plus este o confruntare continuă pentru persoanele care își doresc să ajungă la o greutate ideală. Mulți dintre cei care doresc să slăbească preferă să țină un regim mai degrabă decât să facă sport. Însă atunci când se adoptă un regim de slăbit, trebuie acordată o atenție deosebită tipului de regim, deoarece multe dintre acestea promit scăderea rapidă în greutate, dar pot afecta sănătatea.

10 metode naturale pentru a scăpa de înțepăturile de țânțari

Dintre toți dăunătorii care vin odată cu vremea caldă de vară, puțini sunt atât de enervanți și persistenți ca faimosul țânțar. În timp ce înțepătura acestora afectează oamenii în mod diferit, senzația de mâncărime este la fel de enervantă pentru toată lumea. Când țânțarii înțeapă, ei își lasă saliva pe piele, iar aceasta conține o proteină ce nu lasă sângele să se coaguleze și, astfel, curge rapid în aparatul bucal al insectei.

Ciocolata raw cu CBD

Există cineva pe lume care să nu iubească ciocolata? Doar simpla sa denumire din latină, „hrana zeilor”, arată cât de gustos este acest aliment. Ciocolata are ca ingredient principal semințele arborelui Theobroma Cacao, originar din America Centrală, fiind cunoscut încă din vremea civilizației olmece, adorată de populația din țările Europei, dar și din multe alte colțuri ale planetei.

9 beneficii ale ceaiului de ghimbir

Nimic nu calmează sufletul și corpul la fel de bine ca o ceașcă de ceai de ghimbir caldă sau un pahar rece într-o zi toridă de vară. Această rădăcină a fost folosită de peste 5000 de ani în sute de țări ca un remediu împotriva a numeroase afecțiuni cum ar fi bolile digestive, cele inflamatorii sau artrita. Rădăcina de ghimbir conține mulți compuși sănătoși ca de exemplu gingeroli, fenoli, zingibain și ulei volatil. Gingerolul este folosit de către corp pentru a combate inflamațiile cronice, prin îmbunătățirea funcțiilor sistemului cardiovascular. Această rădăcină vinecă anumite tipuri de cancer, diabetul și bolile de inimă cauzate în special de un stil de viață dezordonat și nesănătos.

16 lucruri pe care poate nu le știai despre nuca de cocos

Cocotierul face parte din familia palmierului, acest nume făcând referire la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. În locurile în care acestea cresc sunt considerate alimente fundamentale, oferind beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală. Din punct de vedere botanic, acest aliment nu este considerat o nucă ci o sămânță, fiind cea mai mare sămânță existentă, sau o drupă, alături de cireșe sau prune. Dar cu toate acestea ce știi de fapt despre nuca de cocos? Citește următoarele coco tips-uri și află lucruri uimitoare despre nuca de cocos:

Ce trebuie să știi despre Aronia?

Frunctele de aronia sunt native din America de Nord și au fost aduse în Europa de către ruși, dezvoltându-se bine în păduri umede și zone mlăștinoase. Aceste fructe oferă o cantitate mare de antioxidanți, pigmentul lor închis fiind dat de antocianine. Planta produce acești pigmenți pentru a proteja pulpa și semințele fructelor de radiațiile UV. Absorbind aceste raze, pigmențiile pot filtra lumina solară și asigură astfel regenerarea speciei.

Top 8 alimente pentru îmbunătățirea memoriei și concentrare

Memoria fiecărui om slăbește odată cu înaintarea în vârstă, începând de la a uita lucruri neînsemnate, până la a uita locuri frecventate des și persoane dragi. De-a lungul vieții, abilitățile cognitive pot atinge maximul, ca mai apoi să înceapă să scadă. De exemplu, viteza de procesare a informațiilor începe să scadă la vârsta adolescenței, memoria vizuală atinge maximul în jurul vârstei de 30 ani, în timp ce vocabularul continuă să se dezvolte chiar și după 60 de ani.

Uleiurile potrivite pentru gătit

În ultimii ani, uleiurile nerafinate sunt la mare căutare pentru pregătirea preparatelor culinare. Totodată, multe dintre aceste uleiuri sunt nepotrivite pentru prepararea la temperatură înaltă deoarece încep să fumege. Punctul de ardere al uleiului este reprezentat de temperatura la care grăsimile nesaturate din ulei încep să se descompună rezultând grăsimile trans. Atunci când uleiul începe să fumege, se produc compuși cancerigeni, iar mâncarea își pierde din savoare.

5 alimente care te ajută să scapi de astenia de primăvară

În urma sezonului rece, apar carențe de vitamine, toxine care se cer eliminate și o stare de oboseală generală. Primăvara nu aduce doar soare și temperaturi calde, ci și astenia de primăvară, împreună cu o slăbiciune fizică și psihică manifestată în special la vârstele extreme. Astenia apare în urma lipsei luminii cu care suntem obișnuiți pe parcursul iernii, lipsa de mișcare, obiceiurile alimentare nocive și lipsa de vitamine și minerale din alimentația din timpul iernii. Apatia cauzată de oboseală este mai frecventă în rândul femilor decât al bărbaților. Cu toate acestea, sunt 5 alimente importante care ajută la combaterea asteniei de primăvară:

De ce avem nevoie de probiotice?

Probioticele sunt antibiotice naturale care ajută la combaterea bacteriilor nocive, susțin sistemul imunitar și întăresc organismul în fața bolilor. În tractul digestiv se află numeroase bacterii ce constituie microflora intestinală. Aceste bacterii nu dăunează organismului, ci sunt esențiale, datorită rolurilor pe care le au:

12 beneficii ale „laptelui de aur”

Turmericul (Curcuma) este un condiment galben-auriu utilizat în rețetele de curry din Asia, fiind înrudit cu ghimbirul. Are un gust iute-amărui, dar și aromatic. Turmericul este un bun antiinflamator, antioxidant și are proprietăți anticancerigene, ceea ce îl face perfect pentru introducerea lui în orice dietă. Dacă nu ești un fan al curry-ului, turmericul cu lapte este cea mai bună și sănătoasă opțiune.

Alimentele care te ajută să slăbești

Organismul uman are nevoie de alimente care conțin substanțe nutritive puternice și antioxidanți care pot ajuta corpul să piardă în greutate sau să se mențină în formă. Ca un bonus, aceste alimente ajută și la prevenirea bolilor sau a apariției semnelor de îmbătrânire. Dacă ai hotărât să ții o dietă sau pur și simplu dorești să mănânci mai sănătos, trebuie să iei în considerare alimentele prezentate în topul de mai jos:

6 ani și 6 experiențe Biocorner

Povestea Biocorner a pornit din pasiunea nemărginită pentru o alimentație sănătoasă și un stil de viață frumos.  Credem cu tărie că un regim alimentar echilibrat ne influențează nu doar starea fizică, ci și cea psihică. Ne dorim să surprindem momentul în care calitatea și standardele de producție ale unui aliment să conteze cu adevărat și să reprezinte elemente definitorii în cadrul procesului de achiziție. Nu credem într-o tendință BIO de moment, ci într-un stil de viață echilibrat, într-o sinergie dintre un corp și un suflet sănătos. Am ajuns în punctul în care Biocorner împlinește 6 ani, 6 ani de viață sănătoasă, 6 ani în care a devenit resursa ta de energie și produse BIO. În acești 6 ani, suntem de părere că am asigurat clienților noștri 6 experiențe, care pe noi, sperăm, ne-au transformat într-un partener de încredere, pe termen lung:

Top 10 surse de proteine vegetale

Organismul uman are nevoie de proteine pentru a supraviețui. Acestea sunt absolut esențiale în formarea, dezvoltarea și repararea celulelor, țesuturilor, sistemului muscular și a organelor. Totodată, proteinele joacă un rol important în producerea de anticorpi, hormoni și enzime și la buna funcționare a proceselor chimice ce se petrec în interiorul corpului nostru, fără ca noi să fim pe deplin conștienți de acest aspect. Organismul uman are nevoie de 20 de aminoacizi pentru funcționarea optimă, 9 dintre aceștia nu pot fi sintetizați de corpul nostru, motiv pentru care este indicat să fie extrași din alimentația pe care o consumăm. Bineînțeles că proteinele animale sunt mult mai complexe decât cele vegetale, însă cei care au adoptat un stil de viață vegetarian sau care țin post pe perioade lungi de timp nu trebuie să se îngrijoreze, acești 9 aminoacizi pot fi furnizați de o asociere de surse de proteine vegetale, pe durata întregii zile.

10 trucuri pentru îmbunătățirea digestiei

În ultima perioadă, pentru mulți dintre noi, problemele digestive au început să fie aspecte recurente din cotidianul nostru. Pentru că timpul pare că s-a comprimat, avem un program încărcat cu foarte multe activități, avem locuri de muncă solicitante, tindem să sărim peste una dintre cele trei mese principale ale zilei sau peste gustări. Mâncăm alimente procesate, pe grabă, nesănătoase, ceea ce poate avea consecințe nefavorabile asupra sistemului nostru digestiv. Digestia este un proces normal, care ar trebui să se desfășoare fără disconfort, iar organismul uman să beneficieze de toți nutrienții, fibrele, mineralele pe care le extrage din hrana pe care a consumat-o. Pentru ca acest proces să se deruleze la cote optime, este fundamental să urmărim aceste sfaturi:

3 pași pentru o detoxifiere corectă

Simți că în ultimă perioadă ai avut un program încărcat care ți-a dat peste cap propriul orar și, din această cauză, și mesele tale au fost neregulate? Ai sărit peste una dintre mese sau ai consumat alimente pline de grăsimi sau produse procesate? Nu este cazul să te panichezi, poți apela la un program de detox, care este o modalitate de a stimula metabolismul, de a-i oferi posibilitatea de a procesa alimentele, iar energia destinată digestiei alimentelor grele va fi consumată sub alte forme. Trebuie să ținem cont de faptul că detoxifierea nu este o cură de slăbire, ci o modalitate de a normaliza biologic corpul. Putem apela cu succes la detoxifiere pe perioada toamnei și a primăverii, timp de 3, 5 sau 7 zile. Poți iniția o cură de detoxifiere urmând 3 trucuri simple și rapide:

Uleiurile esențiale – cum le folosim pentru sănătate și frumusețe?

Uleiurile esențiale nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire și înfrumusețare a niciunei femei. Acestea reprezintă o variantă mult mai sănătoasă care să substituie cosmeticele din comerț, pline de substanțe chimice, fiind o sursă bogată de nutrienți. Aceste uleiuri pot hidrata pielea, o pot ajuta să arate mult mai strălucitoare, te pot scăpa de acnee, dar au și un rol puternic asupra sănătății, ajută sistemul digestiv, îmbunătățesc memoria.

Pâine aurie fără gluten

Ingrediente: Făină fără gluten – 250 g Făină de porumb – 70 g Lapte – 120 ml Lapte bătut – 120 ml Unt – 60 g Ouă mari – 2 buc Drojdie uscată (fără gluten) – 10 g Sare – 1/2 linguriță Zahăr – 1 linguriță Extra 1 gălbenuș de ou Mix de semințe – 1/2 lingură

De ce să alegi banane BIO?

Bananele sunt în topul celor mai consumate fructe la nivel mondial, după mere și portocale. Fie gustul lor desăvârșit, fie faptul că sunt bogate în vitamine, fibre și minerale, toate acestea ne fac să le punem în coșul de cumpărături. În ultimii ani, însă, mai multe studii și analize au condus la concluzia că bananele sunt fructele care conțin cantități însemnate de pesticide, ce pot fi extrem de periculoase pentru organismul uman. Pesticidele sunt folosite masiv pentru protejarea culturilor Cei mai mari exportatori de banane din lume sunt Costa Rica și Ecuador. Acolo există mii de hectare de monoculturi de bananieri, ceea ce înseamnă că bananele sunt produse în mod industrial. Pentru a fi productive, culturile sunt tratate chimic cu fungicide, pesticide și fertilizatori.

Cum combinăm corect alimentele?

Combinarea alimentelor este extrem de importantă, nu doar pentru cei care vor să scadă în greutate, cât și pentru cei care vor să își mențină organismul sănătos. Pentru a funcționa așa cum trebuie, corpul nostru are nevoie de o mulțime de nutrienți, așa că varietatea joacă un rol extrem de important. Însă, în lipsa cunoașterii a modului cum se combină corect alimentele, mulți dintre nutrienți se pierd, și mai mult, apar problemele digestive. Din cauza asocierii nesănătoase a alimentelor, mâncarea poate ajunge în intestin digerată doar parțial, iar apoi va intra în putrefacție în interiorul organismului și se va transforma încet într-o sursă constantă de substanțe toxice, care te vor îmbolnăvi zi de zi.