Paste de hrișcă și cartofi dulci cu legume coapte

Pastele au fost și vor fi întotdeauna pe placul copiilor, dar și al adulților! Sunt savuroase și ușor de preparat, într-o multitudine de combinații. Dar ce ne facem atunci când cineva din familie suferă de alergii sau intoleranțe la anumite alimente? Prietena noastră Elena, de la Dieta de Rotație, ne vine în ajutor cu o rețetă delicioasă, de paste din făină de hrișcă și cartofi dulci, pe care le-a  achiziționat din magazinul Biocorner. Pastele au fost servite cu vinete și ciuperci coapte în cuptor, șuncă bio de curcan și iaurt de cocos, tot bio.

Alternative la alimentele nesănătoase

Suntem asaltați de alimente ambalate, hiperprocesate, care conţin ingrediente multe şi greu de pronunţat, acestea fiind indicii că produsele respective au o valoare nutriţională scăzută, dar calorii şi aditivi din belşug. Haideți să vedem cu ce putem înlocui alimentele nesănătoase pentru a fi sănătoși şi plini de energie. Pâine albă vs. pâine integrală Printre principalele alimente de bază în alimentaţia noastră se regăsesc produsele cerealiere şi derivatele acestora, însă dacă ne dorim să alegem ce este mai sănătos pentru noi va trebui să le alegem pe acestea în forma lor integrală, adică în locul pâinii albe vom opta pentru pâinea integrală sau alte derivate cerealiere precum sunt crackerşii integrali. De ce varianta integrală? De cele mai multe ori, în timpul procesului de măcinare/prelucrare, părțile nutritive din boabe (tărâţele şi germenele) sunt eliminate, rezultând astfel cerealele rafinate, albe. Cerealele integrale conţin cu până la 75% mai mulţi nutrienţi faţă de cerealele rafinate. Plus că sunt de mare ajutor și în curele de slăbire, bineînţeles, dacă se ţine cont de moderaţie.

10 super-alimente pentru sănătatea inimii

Specialiștii în nutriție și medicină au reușit să realizeze o listă cu cele mai bune produse recomandate protecției sistemului cardiovascular. Acestea sunt printre cele mai eficiente în întărirea inimii și în menținerea sănătății sistemului vascular. Este deja un fapt bine știut și dovedit prin studii clinice că dieta sănătoasa este fundamentul unei sănătăți bune și mai ales al prevenirii unor probleme de natură cardiacă, ce apar inițial ca urmare a dietei bogate în sare și lipide și lipsite de antioxidanți și substanțe care pot proteja vasele de sânge. Datorită importanței acordate vitaminelor și substanțelor în forma lor neprocesată, specialiștii mai denumesc dieta recomandată cardiacilor și “dieta alimentelor integrale” deoarece totul ar trebui să fie în formă crudă.

5 pași spre întărirea imunității în mod natural

Pe lângă fructele și legumele de sezon, toamna ne aduce și un lucru mai puțin plăcut: enervantele răceli de sezon. Deși lipsite de complicații, de cele mai multe ori, răcelile reușesc să ne strice dispoziția sau să ne țintuiască la pat pentru câteva zile. Nu există o rețetă minune prin care să le ții la distanță, dar o imunitate crescută te poate ajuta să le reduci considerabil simptomele și durata. Consumă fructe și legume bogate în vitamina C Cunoscută și ca „vitamina imunității”, vitamina C este unul dintre aliații indispensabili în lupta cu bolile de sezon. Și nu doar atât. Este dovedit faptul că vitamina C ajută la întărirea imunității pe termen lung, dar și la reducerea duratei și simptomelor răcelilor de sezon. În plus, ajută la refacerea naturală a organismului după perioadele de convalescență și este principala responsabilă pentru vitalitate și energie.

7 motive pentru care ar trebui să adopți o dietă vegană

Începând din 1994, noiembrie este recunoscută la nivel internațional drept luna dedicată stilului de viață vegan. Pentru că noi încurajăm un stil de viață cât mai sănătos, ți-am pregătit un articol în care îți prezentăm șapte beneficii ale unei diete vegane. Reduce grăsimile saturate Atât carnea, cât și produsele lactate conțin cantități mari de grăsimi saturate. Consumate în exces, acestea pot cauza probleme cardiovasculare. În plus, o dietă vegană înseamnă înlocuirea grăsmilor saturate cu grăsimi naturale. Astfel de alimente bogate în grăsmi sănătoase sunt unul de cocos, uleiul de măsline și avocado.

Beneficiile produselor apicole pentru sănătatea și frumusețea ta

Probabil ai auzit, cel puțin o dată, faptul că produsele apicole sunt un ajutor de nădejde, atât în tratarea diferitelor afecțiuni, cât și în scopuri cosmetice. Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le poate aduce consumul sau utilizarea acestor alimente-minune. Beneficiile mierii Mierea este un remediu eficient, atât în tratarea bolilor interne, cât și ale pielii. În plus, este un excelent tonic pentru copii, pentru persoanele aflate în convalescență, dar și pentru întărirea sistemului imunitar. Mai puțin știut este faptul că fiecare tip de miere are proprietăți specifice. Astfel, mierea de tei ușurează stările febrile și durerile gastrice, în timp ce mierea de salcâm este un bun calmant și ajută în lupta cu insomniile. Pentru uz extern, folosește mierea de flori de câmp, deoarece are o puternică acțiune anti-microbiană.

5 beneficii ale nucii de cocos și cum te poți bucura din plin de ele

Malaezienii îi spun „copacul cu o mie de întrebuințări”, iar din punct de vedere științific, nuca de cocos este recunoscută pentru numeroasele proprietăți, atât asupra sănătății organismului, cât și asupra pielii, unghiilor și părului. Află care sunt beneficiile nucii de cocos bio și cum să o folosești pentru a te bucura din plin de ele: Te ajută să scapi de kilogramele în plus Uleiul de cocos reduce pofta de mâncare. Conform specialiștilor, acest lucru are legătură cu eliberarea de corpi cetonici, recunoscuți pentru că taie pofta de mâncare și oferă senzația de sațietate. În același timp, uleiul de cocos este excelent și în lupta cu colesterolul rău și a obezității abdominale.

Brain food sau ce să mănânci pentru o minte mai sănătoasă

Alimentația este un factor important în îmbunătățirea memoriei, a puterii de concentrare și chiar și a stării de spirit pe termen lung, motiv pentru care reîntoarcerea la școală este prilejul ideal pentru a introduce în regimul alimentar de zi cu zi al celor mici o serie de alimente ajutătoare. Rush University Medical Center din Chicago, împreună cu Harvard T.H. Chan School of Public Health, au lansat cu puțin timp în urmă The MIND Diet, în urma unui studiu efectuat pe un eșantion de 3.000 de oameni. Acesta este deopotrivă un proiect de cercetare, cât și un ghid de alimentație care reunește o serie de alimente benefice pentru creier. Ghidul concluzionează că există o serie de nutrienți, care se găsesc în legume, cereale, nuci, păstăi, uleiuri vegetale și pește, cu rolul de a proteja celulele nervoase și a preveni boli ale sistemului nervos precum Alzheimer, demență și multe altele.

La fiecare 3 minute, o reacție alergică la alimente trimite pe cineva în camera de urgență.

…iar majoritatea victimelor sunt copii. Trăim într-o perioadă în care opțiunile noastre legate de alimentație sunt nelimitate. De la alimente de bază, la fructe, legume, snaks-uri și mâncare semi-preparată, rafturile supermarket-urilor sunt tot mai pline și mai colorate, dar și mai periculoase. Studiile specialiștilor arată că numărul persoanelor care încep…

Cum ne afectează, în mod direct, consumul de vegetale?

În cadrul acestui articol, vă voi aminti cât de important este să includeți fructele și legumele în dieta voastră și a celor dragi. Vara, aspectul hidratării este esențial pentru ca rezervele tale să aibă posibilitatea de a se regenera în mod constant. Mai punem la socoteală și faptul că, în…

Maximizează impactul sportului prin hidratare!

Se apropie căldura și temperaturile ridicate, lucru care înseamnă mai multă atenție pentru hidratare. Pe lângă apă, esențială în zilele de vară (dar nu numai), putem adăuga o listă variată de alimente și lichide prin care ne putem hidrata corespunzător, în funcție de gusturi. Corpul uman este alcătuit în proporție…

MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS

Un interviu cu Alexandra Conac – intructor de Yoga la Dedicate – Yoga & Postural Alignment Studio Esti trainer de yoga, ne poți spune care sunt cele mai importante 3 beneficii ale antrenamentelor de yoga pentru adulți? Dar pentru copii? Alexandra: Yoga înseamnă uniune. În practica yoga, fiecare dintre…

7 Soluții pentru a atenua senzația de balonare

Nimănui nu-i sunt dragi stările de balonare, care se mai și instalează când ți-e lumea mai dragă, de multe ori chiar în preajma sărbătorilor. E adevărat, și noi avem tendința să exagerăm cu consumul în aceste perioade, dar chiar și așa, puțină atenție la alimentele și combinațiile pe care le…

Cum porționăm corect mâncarea?

Risipa de alimente este de o importanță extraordinară, iar cheltuilelile lunare sunt, poate, cel mai mărunt lucru care ar trebui să ne îngrijoreze raportat la această problemă. Ar fi bine să ne amintim că resursele pe care ni le oferă planeta sunt limitate, iar nouă ne urmează generații noi care…

Cum să introduci mai multe legume în alimentația familiei

Recomandate de nutriționiști pentru multiplele beneficii pe care le aduc sănătății, legumele nu se află pe lista preferințelor culinare ale tuturor, mai ales în rândul celor mici. Câteva trucuri simple ne pot ajuta să le aranjăm atractiv și să le „strecurăm” printre alte preparate, așa încât familia să nu piardă nimic din bogăția lor de nutrienți. Legumele sunt alimentele ideale. Între altele, au avantajul că nu îngrașă, ajută la o digestie bună, susțin sistemul imunitar și ne umplu de energie. Pe de altă parte, pot să aibă un gust fad și să arate puțin apetisant în farfurie, așa că nu au succes la masă. O soluție la îndemână ar fi alegerea supelor cremă. Cu un blender, niște mirodenii și combinații simple de ingrediente, legumele se pot transforma în preparate de o savoare neașteptată.

Fructele și legumele de toamnă – aliații tăi pentru o stare de bine

Vremea rece și lumina din ce în ce mai scăzută a soarelui ne scad pe zi ce trece energia și pofta de viață. Toamna ne este aliat în lupta cu aceste probleme și ne oferă, mai mult ca orice alt anotimp, o bogăție de fructe și legume care ne furnizează toți nutrienții cu care putem să le venim de hac. În zilele mohorâte cu care începe sezonul rece, mai putem să căutăm căldura și exuberanța verii doar în imagini. Aromele și savoarea lor de neuitat se regăsește însă și în fructele și legumele din cămări, piețe și magazine. Câteva dintre ele sunt adevărate energizante naturale, numai bune să ne scoată din somnolență și amărăciune.

Detoxifiere de toamnă în 10 pași

La mijloc de toamnă, suntem pe cale să ne împăcăm cu lumina scăzută și temperarea căldurii soarelui și să ne obișnuim cu schimbările drastice ale vremii. Trecerea poate fi dificilă pentru organismul obișnuit cu temperaturi plăcute, mișcare în aer liber și multe fructe și legume proaspete. Detoxifierea poate fi soluția pentru o adaptare rapidă. Mai mult decât orice anotimp, toamna ne aduce atât de multe sortimente de fructe și legume, încât pare „croită” special pentru detoxifiere. Totul este mult mai simplu dacă urmăm o schemă exactă, structurată pe 10 etape.

Raw food – hrana vie

La prima vedere o alegere extremă, greu de imaginat în viața de toate zilele, adoptarea așa numitului regim raw food este cea mai naturală opțiune. Îți iei hrana așa cum e ea în natură, fără adaosuri și prelucrări, iar efectul poate fi de senzație, corpul tău va emana sănătate și vei deborda de energie. Principiul după care se prepară alimentele în acest stil este cel mai simplu dintre toate. Pur și simplu nu le schimbi în nici un fel. Nu le fierbi, nu le prăjești, nu le combini cu altceva. Totul este calculat nu ca o dietă, o eliminare drastică a unor lucruri gustoase din regim, ci ca pe o adoptare a unui nou stil de viață, o nouă filosofie, bazată, paradoxal, pe informare.

Top 5 super-alimente de toamnă

Toamna aduce cu ea multe nostalgii – deja ne este dor de vară – dar și câteva bucurii unice. E anotimpul belșugului, după cum am învățat la școală, iar câteva din fructele și legumele momentului sunt un adevărat miracol pentru sănătate. Fructele și legumele de sezon sunt recomandate de medici pentru conținutul maxim de vitamine pe care îl conțin, iar cele de toamnă cu atât mai mult. E vremea lor și ar trebui să profităm! Este un motiv pentru care specialiștii recomandă celor care vor să scape de kilogramele în plus așa-numitele diete de toamnă.

Citricele – proprietăți și beneficii pentru sănătate

Vi s-a întâmplat să vă simțiți letargici zile în șir, iar după ați mâncat o portocală să vă reveniți complet? Ei bine, nu a fost o întâmplare. Popularele citrice conțin o mulțime de nutrienți care ne aduc energie și echilibru pe termen lung. Popoarele de la Mediterana au o sănătate de fier, iar consumul de citrice este unul dintre principalele motive. Fructe cum sunt lămâile și portocalele, mandarinele, grapefruit sau pomelo sunt o sursă puternică de vitamina C. Am auzit cu toții povești de groază cu marinari care se îmbolnăveau de scorbut, fără să știe la acea vreme că lipsa fructelor din hrana echipajului corăbiilor era cauza. Pe lângă faptul că ne apără de temuta boală, vitamina C (sau acidul ascorbic) este una dintre cele mai populare vitamine și are un rol vital în apărarea organismului împotriva radicalilor liberi şi de stresul oxidativ, una din marile cauze a îmbătrânirii.

Legumele de vară – cum ne ajută?

Oare de ce vara este anotimpul preferat de atât de multă lume?! Fie că mergem la mare sau la munte, ori că alegem să petrecem o seară liniștită în parc sau la o terasă cu prietenii, cu toții iubim vara. Ceea ce uităm însă sunt „darurile” pe care aceasta ni le oferă din plin – fructele și legumele. De departe, cel mai bogat anotimp când vine vorba de legume frumos colorate și mai ales gustoase este vara. De la roșii până la porumb dulce, toate se găsesc la fiecare pas și ne fac cu ochiul în piețe sau în supermarketuri. Atenție însă, chiar dacă este vară și aparent este mai ușor să găsim legume BIO, acest lucru nu este întotdeauna valabil. Așadar, sfatul nostru este să fiți foarte atenți de unde vă faceți cumpărăturile. Noi vă așteptăm în magazinul online Biocorner, unde toate produsele sunt certificate BIO.