Paste-Fara-Gluten-Beneficii

Intoleranță la gluten? Află că există și paste fără gluten: beneficii și motive să alegi alternative

Cu toții iubim spaghetele gătite ca în Italia, iar de aceea te invităm să descoperi pastele fără gluten și ce beneficii au. Și tu te poți bucura de o masă copioasă fără griji!

La BioCorner, suntem conștienți că intoleranța la gluten a devenit mai vizibilă iar multe persoane au realizat că suferă de această afecțiune. Așadar, am introdus în gama noastră de produse și paste fara gluten. Beneficii vei descoperi tot în rândurile ce urmează.

Ce persoane pot mânca paste fără gluten?

Desigur, este clar că acest produs este destinat celor cu intoleranță la gluten, însă aceste paste sunt potrivite și pentru cei care suferă de boala celiacă. Totuși, nu este interzis consumul nici persoanelor fără aceste afecțiuni, deoarece sunt la fel de sănătoase precum pastele normale, din grâu. Așadar, toată lumea le poate încerca.

Ce ingrediente au?

Vrei să știi cu ce diferă? Conțin ingrediente alternative precum:

 • Quinoa (o opțiune bogată în proteine și fibre)
 • Orez (opțiunea populară și versatilă, des folosită în bucătăriile asiatice)
 • Hrișcă
 • Linte roșie
 • Năut și semințe de in

Iar lista poate continua. Cu siguranță nu ți-ai imaginat că pastele fără gluten ar fi atât de diverse, așa-i? Deoarece au aceste ingrediente sănătoase, putem spune cu siguranță că multe persoane au descoperit beneficiile lor și s-au bucurat, totodată, de un gust unic, inedit.

Beneficiile pastelor fără gluten

Bineînțeles, un prim beneficiu este că sunt fără gluten. Totuși, acesta este doar un prim avantaj pentru care ar face această alegere. Acestea sunt alte câteva beneficii:

 • Sunt o bună sursă de fibre, indiferent de alegere. Fibrele ajută la digestie și reglează zahărul din sânge. De asemenea, pot reduce colesterolul.
 • Reprezintă o sursă extra de proteine: cele de quinoa sau linte sunt bune exemple în acest caz, deoarece au un grad mai ridicat de proteine față de alte opțiuni.
 • Sunt versatile: precum pastele convenționale, pot fi folosite în nenumărate rețete.

Un exemplu unde ai putea să folosești paste fără gluten

O rețetă îndrăgită este carbonara. Această rețetă nu necesită multe ingrediente și este ușor de preparat, fiind astfel alegerea preferată a multora. Așadar, hai să-ți spunem pe scurt cum poți introduce pastele fără gluten în carbonara. Pentru a substitui pastele de grâu, vom opta pentru spaghetti din năut. Mai apoi, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 1. Ouă bio
 2. Pecorino sau parmezan bio
 3. Piper proaspăt măcinat
 4. Guanciale sau alternative asemănătoare (bacon sau șunculiță)

Începe prin a pune la fiert pastele. Urmărește instrucțiunile de pe ambalaj. Păstrează un pahar de apă cu amidon de la paste.

Separă apoi gălbenușurile – folosește câte unul pentru fiecare porție, iar apoi mai adaugă unul, pentru a obține un sos cremos. Deci, dacă ai trei porții de preparat, vei folosi patru gălbenușuri. Mai apoi, amestecă-le cu pecorino/parmezanul pentru a obține o pastă groasă, peste care vei adăuga piper.

Prăjește carnea și păstrează grăsimea în tigaie. Adaugă pastele fierte peste, iar mai apoi, toarnă un strop de apă de la paste în amestecul de gălbenuș pentru a obține emulsia, pe care o vei turna peste carne și spaghetti. Adaugă din această apă câte puțin și amestecă până obții un sos cremos. Rade brânză extra deasupra pentru a servi. Se mănâncă imediat.

Ți-am făcut poftă? Comandă acum o pungă de paste fără gluten!