Fructe-Si-Legume-Care-Au-Calorii-Negative

Dorești o alimentație cu deficit caloric? Consumă fructe și legume care au calorii negative

Și voi vă simțiți mai motivați când se apropie vara? De cum încep gradele cu plus, ne gândim la plimbări, la vacanță, la plajă. Pe lângă că ne încărcăm de energie pozitivă gândindu-ne la lucrurile astea, parcă simțim și o doză mai mare de motivație. Începem să includem în activitățile noastre zilnice și sportul, pentru a ne tonifia corpul înainte de a pleca în vacanță.

Problema pe care o întâmpin e că un corp definit și tonifiat nu se face doar prin sport, ci și în bucătărie, prin alimentație. Da, știm, e una din cele mai grele părți, să renunți la mâncatul haotic, la consumul de fast-food și dulciuri, dar să zicem că am găsit o soluție. Dacă nu poți renunța la mâncatul haotic, cel puțin alege cu grijă ce mănânci haotic și avem noi o idee pentru tine: ai putea consuma fructe și legume care au calorii negative.

Ce sunt fructele și legumele ce conțin calorii negative?

Fructe si legume cu calorii negative, bio, sunt alimentele ce au un aport caloric mai scăzut și pentru care corpul depune un efort mai mare în procesul de digestie. Le puteți asemăna cu sportul. Prin sport, corpul consumă calorii, exact la fel se întâmplă și în cazul acestor fructe și legume; odată ingurgitate, corpul depune efort mai mare în procesul de digestie și astfel ajungem să pierdem din calorii. Practic, ne ajută și ne susțin în procesul de slăbire.

Care sunt fructele și legumele care au calorii negative?

Probabil că nu ai știut, dar le consumi aproape zilnic. Nu-ți face griji că ar putea fi greu de găsit sau că nu ți permiți să le incluzi în mesele tale. Câteva dintre ele sunt fructele și legumele prezente în bucătăria fiecăruia. Merele, pepenele verde, cireșele, caisele etc., sunt unele dintre aceste fructe. Când vine vorba de legume, regăsim: sfecla, varza, ceapa, ardeiul iute etc.

Avantajele consumului fructelor și legumelor care au calorii negative

Pe lângă cel menționat deja, anume că ne ajută să ne menținem greutatea sau chiar să slăbim, mai sunt câteva avantaje foarte importante.

  • Acest tipuri de legume și fructe conțin foarte multă apă. Ai observat ce sațietate simți după ce mănânci pepene verde? Asta pentru că este foarte bogat în apă.
  • Conținut bogat de vitamine. De ce crezi că părinții ne învață, încă de la o vârstă fragedă, că legumele și fructele trebuie să fie prezente zilnic în viața noastră? Pentru că au nutrienți care nu se găsesc, în mod natural, în altă parte.
  • Fiind bogate în fibre, ne ajută să evităm problemele digestive. Consumate periodic, ajută corpul să fie cu un pas înaintea afecțiunilor ce ar putea apărea la nivel digestiv.

Dacă te pregătești pentru vară, apelează la aceste alimente. Înlocuiește dulciurile cu fructele. Corpul are nevoie de glucide, iar creierul nu face diferența între o bomboană și o cireașă, însă restul corpului tău da. Alege ca fructele și legumele cu calorii negative să facă parte din alimentația ta zilnică.