BIOidei: Pancakes cu sirop de cocos

De-a lungul timpului, nucile de cocos au devenit ingrediente importante în alimentația oamenilor și nu doar datorită gustului, cât mai ales al beneficiilor pe care le aduce organismului. Cu o valoare nutrițională ridicată, nuca de cocos ajută la o mai bună gestionarea a diabetului, are efect anti-inflamator și anti-îmbătrânire, crește imunitatea organismului, ajută la eliminarea kilogramelor în plus, are efect energizant etc.

Nuca de cocos și florile de cocos se pot prelucra într-o gama largă de produse cum ar fi: unt de cocos, ulei de cocos, făină, fulgi, lapte, chips-uri, apă de cocos, sirop cocos etc.

Siropul de cocos de la Dr. Goerg se obține din nectarul inflorescenței mature a cocotierilor. Ulterior, nectarul este prelucrat în sirop, prin metode manuale. Având numeroase vitamine și aminoacizi esențiali, siropul din flori de cocos este unul dintre îndulcitorii bogați în nutrienți, putând fi folosit inclusiv ca înlocuitor pentru sirop de agave, miere și alți îndulcitori naturali.

După un mic dejun consistent cu clătite, vei putea începe ziua în forță și vei face față tuturor task-urilor cu brio! Rețeta noastră de clătite vegane și sirop de coocs este fără gluten și cu puțini carbohidrați, pregătită din făină de cocos și semințe de chia.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se face o budincă din chia. Doar lăsați semințele de chia în 140 ml apă în frigider pentru aproximativ 30 de minute.
  2. Se zdrobește banana cu o furculiță și se amestecă cu budinca din chia și laptele de cocos. De asemenea, se amestecă făina de cocos, semințe de psyllium, scorțișoara, cuișoarele și praful de copt.
  3. La sfârșit, se lasă aluatul la odihnit 10 minute. Se încinge puțin ulei de cocos în tigaie și se pune treptat aluat. Clătitele se întorc pe fiecare parte până devin maro-aurii.
  4. Se servesc cu deliciosul sirop de cocos!

Enjoy it! 🙂

Leave a Reply