BIOidei: Tort de morcovi

Morcovul ocupă locul 2 la nivel mondial în topul celor mai consumate legume. Acest  aliment a fost considerat în timpurile străvechi o legumă cu puteri magice, iar astăzi morcovul este considerat o legumă gustoasă, cu multiple proprietăți benefice curative. Are un nivel ridicat de vitamine (C, complexul B), minerale, calciu și magnaziu și proprietăți calmante, regenerante, diuretice, remineralizante și sedative.

Deși morcovul se folosește de regulă ca bază în mâncăruri (supe, ciorbe, pilaf etc.), pentru astăzi am pregătit o rețetă dulce și gustoasă: tort de morcovi!

Ingrediente:

Pentru umplutură:

Mod de preparare:

  1. Se amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea (compoziție nr. 1)
  2. Se bate oul împreună cu sucul de morcovi și uleiul de cocos
  3. Compoziția numărul 1 se adaugă peste oul bătut și se amestecă până când compoziția devine uniformă
  4. Se toarnă toată compoziția în forma pentru tort și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 12 minute
  5. Cu ajutorul unui mixer se vor amesteca crema de brânză, semințele de in și mierea, până va căpăta o textură fină. La sfârșit se vor adăuga în compoziția obținută stafidele și se va amesteca.
  6. După ce blatul s-a răcit, se poate adăuga crema și orna tortul

Enjoy it! 🙂

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply