Harissa

Mai aromată decât orice alt sos picant, Harissa este preparată în zona Africii de Nord, în special în Tunisia, Maroc și Algeria. Această pastă tunisiană are ca principale ingrediente ardeii iuți, fiind o variantă minunată de a condimenta mâncărurile tale preferate, de la carne și legume, până la ouă, supe sau orez.

Această pastă picantă are o consistență ce amintește de pasta de tomate, în Tunisia servindu-se cu cuscus sau se folosește la marinarea cărnii înainte de a fi gătită. În Algeria, harissa se pune la supe, tocanițe și cuscus, iar în Israel se folosește ca topping pentru shawarma.

Dacă vrei să o încerci în mâncărurile tale, poți face harissa chiar și acasă. Iată rețeta!

 Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Usucă ardeii iuți în soare și elimină nervurile
  2. Amestecă semințele cu sare și zdrobește-le
  3. Pisează cățeii de usturoi până devin o pastă
  4. Mixează tot cu uleiul de măsline și pune toată compoziția într-un bol mic

Dacă folosești borcane închise ermetic, Harissa va fi bună câteva săptămâni.

Savurează! 🙂

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply