BIOidei: „Snițel” din sfeclă roșie cu guacamole

Beneficiile sfeclei roșii se cunosc încă din antichitate, aceasta fiind bogată în vitaminele A, B1, B2, B6, C, dar și în sodiu, calciu, fier, sulf, cupru, iod, potasiu și antioxidanți. Sfecla roșie poate fi consumată într-o varietate de forme: stoarsă, sub formă de suc, crudă, sub formă de salată, fiartă, în supă, sub formă de piure sau coaptă la cuptor. Sfecla roșie este leguma care conține cea mai mare cantitate de vitamina K!

Sucul de sfeclă roșie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este un aliat important împotriva cancerului și ameliorează efectele chimioterapiei și radioterapiei. Medicii recomandă o cantitate medie de suc de sfeclă deoarece un exces poate reda senzația de vărsături, greață sau amețeli.

Consumul de sfeclă roșie are o mulțime de efecte benefice asupra organismului: combate apariția de celule canceroase și stimulează producția de celule roșii, stimulează sistemul imunitar, elimină toxinele din organism, este un bun antiinflamator, luptă împotriva anemiei, protejează ficatul, ține inima sănătoasă, combate depresia, crește rezistența la efort și stimulează creierul.

Iată o rețetă ușoară cu sfeclă roșie pe care o poți prepara în doar 30 de minute:

Energie: ± 640 kcal pe porție

Porții: 2

Ingrediente

Pentru șnițel:

  • Spălați sfecla roșie și tăiați-o în felii de grosime de aproximativ 1 cm
  • Fierbeți sfecla în apă cu sare timp de aprox. 20 de minute
  • Se scurge și se lasă să se răcească
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade
  • Presărați semințele de susan deasupra feliilor de sfeclă fiartă
  • Feliile de sfeclă se pun în cuptor timp de 12 minute.

Pentru guacamole:

  • Puneți avocado într-un castron și zdrobiți-l cu o furculiță
  • Spălați roșiile și le tăiați-le în cuburi mici
  • Tăiați în cubulețe ceapa
  • Se amestecă cuburile de roșii și ceapă cu avocado
  • Se pisează un cățel de usturoi și se adaugă peste pasta deja obținută
  • Se spală ardeiul iute, se înjumătățește longitudinal, iar apoi se taie în cubulețe
  • Se amestecă totul cu ulei și iaurt până devine o pasta cremoasă, se condimentează cu sare și piper.

Aranjați sfecla caldă pe două farfurii și serviți cu guacamole.

Poftă bună! 🙂

Leave a Reply