Muffins de ciocolată cu umplutură de matcha

Matcha sau maccha este un tip de ceai verde din Japonia cu un conținut foarte mare de antioxidanți. De exemplu, o cană de ceai matcha conține de 10 ori ai mulți antioxidanți decât un ceai verde obișnuit. Arbuștii de ceai matcha sunt crescuți la umbră pentru a stimula conținutul de clorofilă din frunze. Frunzele de matcha sunt culese manual, ținute la abur și măcinate foarte fin, folosind pietre de granit. Această metodă tradițională previne pierderea nutrienților.

Matcha oferă o serie de beneficii necesare organismului: stimulează metabolismul, are proprietăți anti-aging și antioxidante, ajută la concentrare, ajută la prevenirea cancerului și a altor boli cronice, întărește sistemul imunitar, scade nivelul de colesterol etc.

Există multe feluri care te poți te bucura de matcha, de aceea am selectat o rețetă dulce pentru tine: muffins de ciocolată cu umplutură de matcha!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se taie mărunt ciocolata albă și se lasă să se topească într-o baie de apă
  2. Se amestecă matcha cu ciocolata albă lichidă. Se pune amestecul de ciocolată-matcha în forme mici (ca de exemplu formele pentru gheață) și se dă la frigider pentru 30 de minute
  3. Se taie mărunt ciocolata cu cocos
  4. Se amestecă făina, cacao, praful de copt, zahărul vanilat și zahărul din floarea de nucă de cocos într-un bol
  5. Se amestecă untul de cocos, ouăle și laptele, se adaugă ciocolata cu cocos și se amestecă până se formează un aluat uniform
  6. Se umple tava de mufins 1/3 și se pune amestecul de ciocolată albă și matcha la mijloc
  7. Cuptorul se preîncălzește la 160 ° C și se coc timp de 15 minute.
  8. Brioșele se lasă la răcit și se pot presăra fulgii de cocos

Poftă bună! 🙂

Leave a Reply