Ai nevoie de detoxifiere? Încearcă aceste 5 alimente care îţi curăţă ficatul

Ştiai că organismul nostru este zilnic gazda a peste 700 chimicale toxice? Este de-a dreptul alarmant! Se pare că, în ziua de astăzi, totul în jurul nostru este toxic – aerul pe care îl respirăm, pământul în care ne creştem plantele, apa pe care o bem, alimentele pe care le mâcăm şi tot aşa. Astfel, ficatul nostru este suprasolicitat încercând să curăţe toate aceste toxine din corpul nostru.

Deşi este organul care „munceşte” cel mai mult, ficatul nostru nu a fost creat pentru a curăţa toate toxinele şi chimicalele pe care le regăsim în lumea din jur. Acest exces de toxine ne suprasolicită şi ne stresează ficatul. Iar când acseta nu poate face faţă încărcăturii toxice, toxinele ni se acumulează în corp.

Vestea bună este că putem reduce şi elimina simptomele neplăcute ale ficatului, reducând expunerea la alimentele pline de chimicale, pesticide şi cele procesate şi consumând o serie de verdețuri, legume şi fructe care ajută la detoxifierea organismului nostru. Ne vom simţi mai bine, vom avea o sănătate radiantă şi vom trăi mai mult. Eşti gata să afli care sunt 5 dintre cele mai bune alimente care îţi curăţă ficatul?

Kale – Este unul dintre cele mai puternice detoxifiante. Datorită nivelului ridicat de clorofilă pe care îl conţine, este foarte utilă în eliminarea toxinelor din organism. Mănânc-o crudă, foarte uşor gătită sau adaugă-o în smoothie-uri.

Usturoi – Alicina şi seleniul conţinute de usturoi ajută la detoxifierea ficatului. Acestea activează enzimele ficatului, scăpându-te de toxine. Îl poţi folosi la gătit sau îl poţi înghiţi crud, tăiat în bucăţele mici.

Turmeric (Curcumă) – Accelerează detoxifierea ficatului ajutând enzimele să îndepărteze cancerigenii dietetici.

Armurariu – Silimarina, unul dintre ingredientele sale active, stimulează sinteza de proteine. Aceasta schimbă pereţii celulelor active ale ficatului care blochează şi îndepărtează toxinele din organism.

Avocado – Fructele de avocado sunt foarte bogate în vitamina C, care funcţionează ca un antioxidant, neutralizând radicalii liberi. Acestea sunt necesare pentru creşterea şi repararea celulelor, fiind vitale în repararea celulelor ficatului și ajutând la buna funcţionare a acestuia.

 ***

Pentru că suntem mereu în căutarea celor mai sănătoase alimente, şi mai ales pentru că ştim cât este de important să ne ajutăm ficatul să funcţioneze perfect, vei găsi la BIOCORNER toate alimentele necesare pentru o detoxifiere corectă şi eficientă.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Înscrie-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

5 Motive (în plus) pentru care alimentele crescute ecologic au beneficii incredibile pentru sănătatea ta

De multe ori, alimentele crescutete ecologic au un preţ puţin mai ridicat decât alternativele lor convenţionale. Dar, datorită beneficiilor pe care alimentaţia ecologică ţi-o aduce ţie, familiei tale, fermierilor şi mediului înconjurător, fac din aceasta nu numai o cheltuială necesară, ci mai degrabă o investiţie în viitorul tău.

Ai nevoie de şi mai multe motive pentru care să te asiguri că obţii cât mai mult din alimentele ecologice? Iată rezultatele celor mai noi studii realizate în acest domeniu:

  1. Alimentaţia ecologică reduce expunerea la pesticide cu 96% în doar 7 zile

Faptul că alimentaţia ecologică reduce expunerea la pesticide nu este o veste nouă, acesta fiind chiar unul dintre argumentele Continue reading 5 Motive (în plus) pentru care alimentele crescute ecologic au beneficii incredibile pentru sănătatea ta

Cele mai bune 5 combinaţii de alimente care vor face minuni pentru organismul tău

Unele alimente sunt cunoscute pentru beneficiile lor nutriţionale. Dacă singure anumite legume, fructe şi cereale s-au dovedit a fi alegerile excelente pentru sănătatea organismului nostru, este de la sine înţeles că, în combinaţie, aceste superalimente îşi vor dubla beneficiile.

Aşadar, vrei să îţi creşti imunitatea, vrei să ai o piele mai frumoasă, oase mai puternice şi să arzi grăsimile? Există combinaţii de alimente pe care le poţi face pentru a-ţi atinge aceste scopuri. Noi am ales 5 dintre cele mai bune combinaţii de alimente care vor face minuni pentru organismul tău.

Broccoli + Roşii = Control asupra cancerului

Broccoli şi roşiile sunt foarte eficiente în lupta împotriva cancerului, iar oamenii de ştiintă au constatat că împreună pot oferi o Continue reading Cele mai bune 5 combinaţii de alimente care vor face minuni pentru organismul tău

Vrei să renunţi la laptele normal? Află care-i sunt alternativele (GHID COMPLET)

Ai intoleranţă la lactoză sau pur şi simplu vrei să renunţi la laptele normal? Atunci nu vei întâmpina nicio problemă în a îi găsi alternative. Există o mulţime de sortimente de băuturi derivate din plante, extrem de delicioase şi sănătoase, din care poţi alege.

Majoritatea alternativelor laptelui sunt îmbogăţite cu calciu (care ajută la întărirea dinţilor şi oaselor) şi vitamina D (care este importantă în absorbţia calciului din alimente), având astfel multe dintre beneficiile laptelui normal.

Poţi încerca o dietă mixtă pe bază de lapte de migdale, soia, orez, cânepă sau lapte de cocos. Intolerant sau nu la lactoză, imediat ce le vei încerca, vei savura aceste minunăţii!

Laptele de migdale

Laptele de migdale este cu adevărat delicios, cu un gust subtil Continue reading Vrei să renunţi la laptele normal? Află care-i sunt alternativele (GHID COMPLET)

Topul produselor pline de pesticide

Suntem ceea ce mâncăm, fără doar și poate. Așa că trebuie să avem o grijă imensă la alimentație. Despre pericolele pesticidelor v-am tot vorbit și noi aici, cu siguranță ați mai și citit. Desigur, e greu ca de mâine să scăpăm de absolut toate din hrana noastră. Citând un studiu al Environmental Working Group (EWG), revista Time a scris acum câteva zile despre cele mai periculoase produse când vine vorba despre cantitatea de pesticide conținută. Firește, studiul este făcut în America, dar, cum agricultura s-a transformat în această afacere la scară globală, lucrurile nu stau cu mult diferit în Europa.

Așadar, dacă vreți să începeți curățenia în frigider și vreți să vă asigurați că veți consuma din ce în ce mai puține pesticide, uitați-vă, în primul rând, la Continue reading Topul produselor pline de pesticide

Despre mango, numai de bine

E greu să nu iubești acest fruct. Cu un gust special și o listă de ingrediente naturale demne de toată lauda, mangoul îmbină plăcerea și sănătatea.

În ultimii ani cercetările au anunțat că ne poate fi aliat de nădejde în următoarele afecțiuni medicale – mai exact în prevenirea lor.

  1. Degenerarea maculară – o varietate de boli oftalomogice apărute odată cu înaintea în vârstă ar putea fi ținută departe prin consumul de mango. Fructul conține un antioxidant – zeaxanthin – care are un rol protector pentru sănătatea ochilor. Nu ajută doar la prevenție – un consum mai mare, de cel puțin 3 fructe pe zi ar contribui chiar la îmbunătățirea situației, odată boala instalată.

Continue reading Despre mango, numai de bine

4 motive să mâncăm (și) mai multe portocale

Bine, nu că am mai aveam nevoie de motive în plus – portocalele sunt absolut delicioase, în special acum iarna, când le e sezonul prin țările calde.

Dacă v-am întreba la ce beneficiu medical vă zboară gândul când auziți cuvântul portocală, peste 90% ați invoca-o pe minunata vitamină C. Și nu v-ați înșela deloc, doar că, pe lângă acest ingredient magic, care ne este de mare ajutor la răceli, de pildă, aceste citrice mai conțin multe altele și vin la pachet cu o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

  1. Ajutor pentru sistemul imunitar – grație acestei vitamine C, care protejează celulele neutralizând radicalii liberi, organismul nostru prinde mai multă putere și este mai ferit de afecțiuni. Radicalii liberi pot duce la cancer sau la boli cardiace, iar vitamina C luptă cu ei, după cum scria un articol din publicația medicală Pharmacognosy Reviews în 2010.
  1. Spaima colesterolului – portocalele pot ajuta la scăderea nivelului colesterolului: un studiu publicat tot în anul 2010, în revista Nutrition Research, susține că oamenii care aveau un nivel mare de colesterol rău (LDL) și care au consumat vreme de 60 de zile suc de portocale, și-au adus valoarea LDL mult mai aproape de normal.
  1. Sprijinul celor cu diabet – portocalele sunt bogate în fibre, lucru care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge în cazul suferinzilor de diabet de tipul 1 și care îmbunătățește nivelul de lipide și insulină în cazul celor care au diabet de tipul 2. Asociația Americană pentru diabetici consideră aceste fructe ca fiind extraordinare pentru cei care se confruntă cu diabetul.
  1. Prietenele inimii – pentru că sunt pline de vitamina C și potasiu, portocalele sunt excelente pentru sistemul cardiovascular. Numeroși medici le recomandă consumul pentru puterea lor de a reduce riscul de infarct și de a scădea presiunea sanguină.

Dacă numai la portocale vă stă gândul acum, puteți da o comandă pe site-ul nostru – le găsiți AICI la un preț special. Sau le puteți alege cu mâna dumneavoastră în magazinele din Dorobanți și Jolie Ville. Să fiți sănătoși!

Sursa informațiilor e aici și sursa foto – aici.

O nouă confirmare: consumul de produse bio scade nivelul de pesticide din organism

 

Ne bucură numărul tot mai mare de studii care se fac pe tema alimentelor bio, tocmai pentru că simțim că agricultura organică este în continuare oarecum nedreptățită și categoric prea puțin înțeleasă.

Când alegem să consumăm fructe și legume ne gândim că ne facem un mare bine organismului, nu-i așa? Marele bine se poate transforma foarte ușor într-un mare rău, pentru că pe lângă porția de vitamine ne luăm și o nedorită porție de pesticide.

Cercetătorii de la Continue reading O nouă confirmare: consumul de produse bio scade nivelul de pesticide din organism

Un avocado pe zi reduce colesterolul

Noi suntem obișnuiți cu sfatul consumării unui măr pe zi, dar, mai ales dacă ne știm cu probleme de colesterol, ar trebui să adăugăm și un avocado pe listă. Căci iată ce spune un studiu recent citat de Reuters și preluat de Mediafax: consumul unui fruct de avocado pe zi ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău.

Cercetătorul-şef care a realizat acest studiu a spus că rezultatele arată că fructele de avocado incluse într-un regim alimentar sănătos au redus nivelului colesterolului de tip LDL (lipoproteine cu densitate scăzută). Efectul benefic ar fi mai mare în cazul persoanelor supraponderale şi obeze, dar a căror stare de sănătate este bună.

“Oamenii nu trebuie doar să adauge un avocado dietei, ci ar fi foarte bine să adauge un astfel de fruct unui regim alimentar sănătos”, a declarat Penny Kris-Etherton, preşedinte al Comitetului pentru Nutriţie al American Heart Association şi expert în nutriţie la Pennsylvania State University. Gând la gând cu echipa Biocorner care tot militează pentru un stil de viață sănătos, nu pentru cure și diete care se mor la fel de repede cum s-au născut dintr-un moft de moment.

Oamenii ar trebui să adopte o dietă sănătoasă pentru a-şi scădea riscul de îmbolnăvire de maladii cardiovasculare, au scris Kris-Etherton şi colegii săi în publicaţia Journal of the American Heart Association.

Doar între 5 şi 6% din calorii ar trebui să vină din surse de acizi graşi saturaţi, care se găsesc în alimente precum untul, brânza şi carnea grasă. În loc de grăsimi saturate, oamenii ar trebui să consume alimente bogate în acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi. Îi găsim din plin în uleiul de măsline extravirgin precum şi în mai multe tipuri de nuci. Fructele de avocado sunt o altă sursă de acizo graşi mononesaturaţi, dar conţin şi alţi compuşi benefici, cum ar fi vitamine, minerale şi fibre.

Dacă tot e început de săptămână și, probabil, vă gândiți la aprovizionare, treceți și avocado pe listă. Și spuneți-ne cum vă simțiți după ce vă împrieteniți bine de tot cu acest fruct deosebit. Îl puteți găsi în magazinele BIOCORNER sau îl puteți comanda chiar acum, online, la un preț special: AICI.

Sursa foto.

Bananele, beneficii pentru sănătate

Este nedrept, dar adevărat: cea mai des pomenită informație despre aceste fructe este legată de faptul că ar putea sau nu să îngrășe. Și spuneam că nu este deloc drept, pentru că bananele sunt pline de vitamine și minerale și, automat, au o sumedenie de beneficii medicale pentru cei care le consumă regulat

Banana se numără printre cele mai consumate fructe de pe planetă și este plină de potasiu și pectină – o formă de fibre. Are, de asemenea, magneziu, vitamina C și vitamina B6. Și la capitolul conținut ridicat de antioxidanți merită toate laudele noastre. Bun, la ce ne ajută concret toate substanțele nutritive din banană? Iată doar câteva exemple:  Continue reading Bananele, beneficii pentru sănătate