Curmalele ne pot apăra de cancer

 

Dacă vă plac curmalele, atunci vă va bucura vestea unui nou studiu abia publicat în International Journal of Clinical and Experimental Medicine care le laudă beneficiile medicale.

Cercetarea se concentrează pe antioxidanţii din curmale, o serie de substanţe care blochează radicalii liberi din organism, ce pot deteriora celulele şi pot duce la apariţia cancerului. Radicalii liberi Continue reading Curmalele ne pot apăra de cancer

Efectul chimicalelor din cosmetice asupra copiilor

 

sursa foto: Pinterest
sursa foto: Pinterest

De ce atâta bio? Ne explică un nou studiu. Cercetătorii au vrut să afle în ce măsură contează pentru bebeluși ce cosmetice folosesc femeile însărcinate. Și așa au descoperit că fetuşii expuşi unor niveluri ridicate de ftalaţi, substanţe chimice prezente în numeroase produse cosmetice de larg consum, au un coeficient de inteligenţă, în medie, mai scăzut.

Substanţele la care se referă studiul sunt ftalaţii de dibutil şi de diizobutil, au precizat cercetătorii de la facultatea de sănătate publică de la Universitatea Columbia din New York, autorii acestei cercetări, care a stabilit în premieră o legătură între expunerea prenatală la ftalaţi şi coeficientul de inteligenţă în cazul copiilor de vârstă şcolară.

 

Aceste substanţe se găsesc Continue reading Efectul chimicalelor din cosmetice asupra copiilor

Raw Generation Expo – Editia VIII

Pe 16 noiembrie 2014 se va desfășura a opta ediție a expoziției Raw Generation, un eveniment național care promovează un stil de viaţă sănătos.
Această expoziție a fost și este primul si cel mai mare eveniment din România care promovează alimentația “raw food”. Primele șapte ediții au avut un mare succes, bucurându-se de prezența a mii de oameni și a presei din România la fiecare ediție. Toate expozițiile au fost și sunt realizate fără sponsori, din fonduri proprii.

Expoziția este organizată de Ligia Pop (ligiapop.com). La 35 de ani, este autoarea a șase cărţi: Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă (2014), Jurnal de sarcină: sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos (2014), Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi (2011, 2014), Germeni şi vlăstari: surse de sănătate şi energie (2011, 2013), Reţete vegane fără foc (2010, 2012, 2014), Paşi în lumea muzicii (2007). Este raw food chef (bucătar specializat în alimentaţia vegană fără foc), susţine demonstraţii culinare şi organizează anual la Bucureşti Raw Generation Expo, un eveniment unic si naţional prin care promovează un stil de viaţă sănătos. De asemenea, este gazda unor show-uri TV online: „Ligia’s Kitchen“ (ligiaskitchen.com) şi „De Vorbă cu Ligia“ (devorbaculigia.com). A câştigat, alături de alţi 15 bucătari din lume, titlul internaţional YouTube Next Chef. Ligia Pop este licenţiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi şi e profesoară de pian. Pentru mai multe detalii,
vizitaţi website-ul ei oficial: ligiapop.com.

Raw Generation Expo va fi deschis publicului începând cu ora 9 și până la ora 19 iar intrarea va costa 10 lei. Printre atracții:
• Peste 100 de expozanți veniți din toată țara si din strainatate care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse pentru o viață și dietă sănătoasă
• Restaurante și firme de catering care vor oferi preparate delicioase raw și vegane pentru vânzare
• Oferirea spre vanzare a ediției a doua a cărții Ligiei, Deserturi pentru părinți și copii sănătoși, publicată de editura Curtea Veche  (curteaveche.ro)
• Tombolă cu premii mici si mari

Program Expo
• 09:00 – 19:00: Expunere produse cu vânzare in Salile Titulescu, Madgearu si Brancusi
• 17:00 – 17:15: Tombolă in Sala Titulescu

O alimentație bogată în raw food
Promovăm un stil de viață unde consumăm un procent cât mai mare de alimente vegetale în stare crudă, neprocesate termic, pe lângă mâncare gătită vegetariană. Când spunem gătit, ne referim la preparatul cât mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fără prăjeli, rântașuri și alte alte procedee care pot diminua sau elimina calitățile crudităților.

Promovăm rețete raw food care acoperă tot meniul și care sunt 100% naturale. Ȋnvățăm părinții cu ajutorul cărților de rețete publicate, al demonstrațiilor, claselor de gătit și al show-ului “Ligia’s Kitchen”, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie.

Denumirea “raw food” sau “raw vegan” înseamnă preparate fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de bază sunt:
✦ Legumele, într-o varietate cât mai largă
✦ Germenii și vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat și digerat
✦ Semințele si nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali
✦ Fructele în stare naturală sau uscate
✦ Superalimentele, gen algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși.
Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații corecte din punct de vedere nutrițional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor.

De ce să consumăm raw food?
Trăim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substanțe nocive. Trebuie să facem ceva pentru generația noastră, cât și pentru cele viitoare și acesta este și scopul acestui târg, de informare și schimbare a calității vieții, printr-o alimentație mai sănătoasă, insoțită și de schimbări pozitive în celelalte aspecte al întregului pe care îl numim “persoană” sau “ființă”.

Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce măncăm: calitatea nutrienților cu care ne hrănim determină calitatea vieții noastre. Acest fel de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp mai tânăr și o minte mai ageră.
Astăzi când piața este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanți, coloranți, potențiatori, amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer și o multitudine de alergii, datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie să îi informăm că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dietă corespunzătoare, pot reda corpului sănătatea ideală.

Ȋn lume sunt sute de mii de adepți ai alimentației raw vegane, care ia amploare de la an la an, alături de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflați doar in SUA. Printre ei se află și celebrități care consumă o dietă raw vegană precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn Calabrese si mulți alții.

Vă mulțumim anticipat pentru suport și vă așteptăm cu drag la ediția a VIII-a de Raw Generation Expo!

Zahărul, mai periculos ca sarea pentru inimă

Știm, îl iubiți, și noi îl iubim, zice-se că am fost programați genetic să ne topim după el. Dar, vorba aceea cu “ce e prea mult strică”, parcă nu se aplică la nimic mai bine decât se aplică în cazul zahărului.

Cercetătorii americani au descoperit recent că zahărul este mult mai periculos decât sarea în ceea ce priveşte riscul de boli cardiovasculare. Ei susţin că nivelul ridicat al acestuia în sânge afectează o zonă a creierului ce determină creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale. În plus, organismul produce, din cauza zahărului, mai multă insulină, un hormon care poate duce, de asemenea, la o creştere a ritmului cardiac.

De mult timp, suntem sfătuiți să consumăm mai puţină sare, maximum o linguriţă pe zi, astfel ne putem creşte riscul unui atac vascular cerebral cu 25%. Sarea ar fi responsabilă pentru trei milioane de decese anual, la nivel mondial. Dar cercetătorii americani au publicat acum un articol în American Journal of Cardiology în care susţin că “zahărul, nu sarea, ar putea fi adevăratul factor cauzator de hipertensiune”. Ei sugerează că populația ar trebui să fie încurajată, mai degrabă, să reducă aportul de zahăr, nu de sare, pentru controlarea tensiunii arteriale.

Până la noi recomandări oficiale din partea medicilor, vă echipaBiocorner vă recomandă moderația în toate. Bine, poate mai puțin în cazul legumele și fructele eco, care pot fi consumate în cantități cât mai mari, spre binele nostru.

Sursa : http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-zaharul-este-mai-periculos-decat-sarea-in-ceea-ce-priveste-riscul-de-boli-cardiovasculare-13273135

Sursa foto : http://www.blisstree.com/2013/08/06/food/10-foods-that-are-worse-than-sugar/

Putem antrena creierul să ceară mâncare sănătoasă?

Sigur că putem, ne anunță un nou studiu al cercetătorilor britanici căruia am ales cu mare bucurie să îi ducem vestea mai departe.

Oamenii de știință au pornit de la o evidență pe care o știm și noi, în bună măsură, dar o uităm adesea – nu ne-am născut poftind cartofi prăjiți și tăvi de fast-food, ci am ajuns să tânjim după ele zi de zi după ce constant am avut o alimentație nesănătoasă. Ei, procesul funcționează și pe dos, sunt de părere experții.

Doctorii s-au temut mult timp că, odată create, circuitele cerebrale responsabile de dependenţa de alimentaţia nesănătoasă pot fi foarte greu sau imposibil de inversat, ceea ce le face pe persoanele cu probleme de greutate, de pildă, să ducă o viaţă în care se luptă să reziste tentaţiilor alimentare nesănătoase.

Acum, este pentru prima dată când medicii, folosind sesiuni de rezonanţă magnetică nucleară asupra creierului, în special asupra zonei asociate cu mecanismul recompenselor, au descoperit, în creierele celor implicaţi în schimbarea stilului de viață, transformări în regiunile unde se află centrul recompenselor, asociat cu învăţarea şi cu dependenţele. Zona cerebrală în cauză a devenit mult mai sensibilă când venea vorba despre alimente sănătoase, sărace în calorii, în timp ce sensibilitatea la alimentele nesănătoase a scăzut.

Așadar, avem nevoie de puțină disciplină, cât să ne facem meniuri sănătoase și bogate în toți nutrienții fără de care organismul nu se descurcă, și să ne ținem de ele. Și, firește, avem nevoie și de un furnizor de nădejde pentru fructe, legume, lactate, carne de calitate. Știți unde să ne găsiți 🙂

Sursa: http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-creierul-poate-fi-antrenat-sa-prefere-o-dieta-sanatoasa-13191729

Cifre noi pe care trebuie să le știi despre produsele bio

A apărut un studiu-analiză pe placul inimii noastre și nu aveam cum să nu-l împărtășim cu voi. Niște cercetători de la Washington State University și Newcastle University și-au pus în plan să compare 343 de studii făcute până acum pe tema diferențelor nutriționale dintre produsele organice și cele crescute după normele comune ale agriculturii.

Vă povestim direct concluziile, căci ni se par extrem de grăitoare și utile, pentru noi toți. Așadar, oamenii de știință au descoperit că:

• culturile organice conțin, în medie, cu 17% mai mulți antioxidanți decât culturile convenționale • unele dintre culturile organice analizate – de fructe, legume sau cereale, au avut o concentrație de antioxidanți cu 60% mai mare decât cea conținută de aceleași produse, dar ne-organice

• nivelul de flavonoizi, cei care sunt asociați cu un risc scăzut de infarct, a fost cu 69% mai ridicat în alimentele organice testate

• cantitatea de pesticide descoperită în culturile organice a fost de 3-4 ori mai mică decât cea din culturile convenționale

• cantitatea de pesticide descoperită în toate tipurile de marfă organică supusă analizei a fost între 10 și 100 de ori mai mică decât în cazul produselor ce nu erau bio

Pentru toate aceste motive și încă multe altele, vă așteptăm la Biocorner. Ne găsiți online, în zona Dorobanți și în centrul comercial Jolie Ville.

Sursa: http://www.huffingtonpost.com/danielle-nierenberg/is-organic-food-better-fo_b_5787374.html

Sursa foto : http://www.lycee-horticole-grenoble-st-ismier.educagri.fr/fileadmin/user_upload/livre/visuel_panier_1.jpg

De ce e bine să mâncăm fructe cât mai des

Noi, cei de la Biocorner, adorăm fructele și legume, de aceea am și ales să fim magazinul bio care pune accent tocmai pe aceste produse pe care le considerăm cu adevărat miraculoase.

Așa că orice nouă cercetare care laudă beneficiile medicale ale acestor alimente ne bucură – de pildă, noua concluzie a unui studiu recent și de amploare ne confirmă o dată în plus că un meniu bogat în legume și fructe bate orice farmacie.

Noua cercetare de care pomenim a descoperit că cei care consumă fructe zilnic își reduc riscul de boli cardiovasculare cu până la 40%. Studiul de acum a analizat cazurile a 451.680 de persoane care au fost monitorizate pe o perioadă de 7 ani. Fiecare participant a spus cât de des consumă fructe – niciodată, lunar, 1-3 zile pe săptămână, 4-6 zile pe săptămână sau zilnic. Apoi, cercetătorii au tras linie și au descoperit că cei care consumau fructe zi de zi aveau un risc de boli cardiovasculare redus cu 25-40%. De asemenea, aveau o presiune sangvină mai mică decât cei care nu se atingeau de fructe.

Nu e primul studiu care laudă fructele pentru efectul protector asupra inimii, dar este cel mai mare de până acum. Unul făcut acum câțiva ani sugera și ce fructe să consumăm des pentru o inimă sănătoasă tun – portocale, grepfruturi, lămâi.

Așadar, vă așteptăm la Biocorner, în Dorobanți sau în Jolie Ville, să vă aprovizionăm cu sănătate curată!

Sursa: http://time.com/3263737/eating-fruits-cuts-heart-disease-risk/

Sursa foto : santabanta.com

Povestea Biocorner, în revista “Ce se întâmplă, doctore?”

Este o veste care ne onorează și nu putea rămâne neîmpărtășită: afacerea noastră a fost selectată de jurnaliștii de la revista “Ce se întâmplă, doctore?” într-un articol care prezintă afacerile din România care țin cont de calitate și în care se mai pune suflet.

Redactorii revistei laudă, în numărul din septembrie al publicației, curajul Gabrielei Mătăchescu, proprietara Biocorner, de a lupta pentru un magazin al produselor sănătoase.

“A ales tot ce are pe rafturi ținând cont în primul și în primul rând de calitate – un produs care nu este certificat de un organism internațional este exclus din start. Apoi, a prețuit diversitatea, pentru că a urmărit conceptul “one stop shop” oprești o dată la un magazin și cumperi tot ce îți trebuie. Pentru comozi sau cei din țară, care nu ajung lângă rafturi, livrează online. Ar sta până mâine dimineață să-ți povestească ce peripeții a avut și cu livrările, și cu clienții care nu înțeleg câți factori influențează prețul unui produs ecologic. Dar nimic nu a descurajat-o” – este doar un fragment din povestea Biocorner, așa cum a fost publicată.

Le mulțumim jurnaliștilor pentru aceste rânduri și tuturor clienților fideli care au făcut ca Biocorner să fie o poveste de succes!

3 studii care confirmă amenințarea pesticidelor

După cum bine știți, unul dintre beneficiile de netăgăduit ale produselor bio este lipsa pesticidelor. Recoltele obișnuite sunt pline de fel de fel de substanțe care le protejează de dăunători și de diferitele afecțiuni ale plantelor. Iar aceste substanțe rămân în produse și ajung pe mesele consumatorilor. O cercetare a americanilor spune că și după spălare, aproape 70% dintre produse păstrează reziduuri de pesticide. Agricultorii de fructe și legume bio stau departe de astfel de substanțe – folosesc fie capcane pentru insecte, fie fac o selecție mai atentă a soiurilor de semințe și le pun pe cele mai rezistente la boli, fie pun peste plante microorganisme benefice care să alunge primejdiile. Toate măsurătorile de laborator arată că între un produs bio și unul convențional există o diferență ca de la cer la pământ în privința pesticidelor. De ce ne ferim atât de tare de ele? Pentru că au legătură cu numeroase riscuri de sănătate, în special cu problemele de dezvoltare care apar la copii. La adulți dau mai ales tulburări hormonale. Iată trei studii grăitoare despre riscurile pesticidelor:

• Favorizează apariţia sindromului hiperkinetic cu deficit de atenţie (ADHD)

Copiii expuşi la concentraţii mari de pesticide prin intermediul consumului de fructe şi legume pot prezenta riscuri mai mari de a dezvolta sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie (ADHD), potrivit unui studiu publicat în revista Pediatrics.

• Dublează riscul de astm

Expunerea la pesticide, de tipul celor utilizate în agricultură sau pentru plantele de interior, poate dubla riscul de a dezvolta astm, potrivit unui studiu american prezentat la congresul Societăţii europene de boli respiratorii, la Stockholm.

• Factor de risc pentru dezvoltarea autismului

Femeile însărcinate care locuiesc în apropierea fermelor unde sunt utilizate pesticide prezintă un risc cu 66% mai mare de a naşte un copil autist, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Davis din California, SUA.

Sursa foto : http://grasshopperlawns.com/

 

Un motiv în plus să mâncăm fructe și legume

Noi, la Biocorner, punem mare preț pe consumul de legume și fructe – credem că acest stil de alimentație cântărește mult în starea de sănătate, iar acest crez ne-a fost întărit de nenumăratele povești pe care le-am auzit de la clienții noștri mulțumiți.

Acum aflăm că nu doar starea de sănătate, ci și dispoziția ne este influențată de porțiile de legume și fructe consumate – concret, cine are în meniul zilnic suficiente plante și produse vegetale este mai…optimist decât cei care le consumă rar sau chiar rarissim.

Potrivit ultimelor studii, un nivel ridicat de consum al legumelor şi fructelor duce la secreţia unui nivel ridicat de substanţe bogate în caroten. O substanţă compusă a carotenului este beta-carotenul, un pigment găsit în fructe precum portocalele, în legumele verzi şi cele cu multe frunze.

“Persoanele care sunt în general optimiste au în sânge niveluri ridicate de caroten şi beta-caroten. Acesta este un prim studiu care demonstrează că între optimism şi sănătate există o relaţie strânsă”, susţine Julia Boehm din cadrul Universităţii Harvard, divizia de Sănătate Publică.

Una dintre teoriile cercetătorilor susţine că antioxidanţii ar avea un efect de destresare asupra consumatorilor lor. O altă serie de studii efectuate în trecut au demonstrat că substanţele antioxidante pot avea îmbunătăți circulaţia sângelui, pot proteja celulele din organism şi pot asigura protecţia împotriva bolilor.

Mâncați, așadar, cât de multe fructe și legume puteți!

Nu vă blocați într-un număr recomandat de unii sau alții de 3, 5 sau 7 porții, ci consumați-le cât de des doriți. La fel de important este să vă asigurați că sursa este una cât se poate de curată. Contează enorm!

 

Sursa foto : http://www.ihdwal.com/