Honey-1006972_1920

Beneficiile produselor apicole pentru sănătatea și frumusețea ta

Probabil ai auzit, cel puțin o dată, faptul că produsele apicole sunt un ajutor de nădejde, atât în tratarea diferitelor afecțiuni, cât și în scopuri cosmetice. Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le poate aduce consumul sau utilizarea acestor alimente-minune.

Beneficiile mierii

Mierea este un remediu eficient, atât în tratarea bolilor interne, cât și ale pielii. În plus, este un excelent tonic pentru copii, pentru persoanele aflate în convalescență, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.

Mai puțin știut este faptul că fiecare tip de miere are proprietăți specifice. Astfel, mierea de tei ușurează stările febrile și durerile gastrice, în timp ce mierea de salcâm este un bun calmant și ajută în lupta cu insomniile. Pentru uz extern, folosește mierea de flori de câmp, deoarece are o puternică acțiune anti-microbiană.

Mierea este des recomandată și în tratamentul bolilor de inimă. Studiile au dovedit faptul că, folosită zilnic, timp de una sau două luni, mierea de albine aduce îmbunătățiri stării generale a bolnavilor.

În cazul răcelilor, se recomandă ca mierea să fie consumată cu lapte cald (o linguriță de miere dizolvată într-un pahar de lapte) sau cu suc de lămâie. În caz de gripă, se va prepara următorul amestec: usturoi dat pe răzătoare și amestecat cu miere (proporție 1:1). Se ia câte o lingură de amestec (cu puțin apă călduță) seara, înainte de culcare.

Beneficiile lăptișorului de matcă

Lăptișorul de matcă este unul dintre cele mai puternice alimente-medicamente din lume, studiile științifice confirmându-I efectele benefice asupra sănătății, fertilității și longevității.

Bogat în aminoacizi, vitamine și minerale, lăptișorul de matcă este recomandat celor care au o activitate intelectuală intensă, deoarece îmbunătățește capacitatea de concentrare și de învățare, dar și vârstnicilor, deoarece crește capacitatea de a avea reacții rapide.

Beneficiile polenului

Polenul conține o cantitate mare de vitamine, coenzime și aminoacizi esențiali. Este motivul pentru care este considerat un super-aliment pe care natura ni-l pune la dispoziție.

Utilizat de mii de ani ca supliment nutrițional, este indicat să consumi polen pentru menținerea tinereții și vitalității, pentru stimularea organismului în lupta împotriva bolilor și conferirea unei stări de bine generale.

Atenție, însă! Femeilor însărcinate și celor care alaptează li se recomandă să fie atente de unde achiziționează polenul, în cazul în care vor să se bucure de substanțele nutritive pe care le conține. Acest fapt se datorează riscului ca polenul să conțină și anumite pesticide sau fertilizatori artificiali, precum și fungi, în cazul în care nu este depozitat corespunzător. Pentru a vă feri de toate aceste riscuri, vă recomandăm să vă îndreptați atenția doar asupra polenului cerficat bio.

Produsele apicole în scopuri cosmetice

Aproape toate produsele apicole au și întrebuințări în domeniul cosmeticii. Fie că vorbim despre măști de față sau despre produse pentru îngrijirea pielii și a părului, multe dintre ele au, ca ingredient de bază, produse de proveniență apicolă.

Asta nu înseamnă că nu poți folosi mierea, polenul sau lăptișorul de matcă ca atare. Spre exemplu, pentru creșterea rezistenței firului de păr și revitalizarea culorii acestuia, poți amesteca o linguriță de polen și câteva picături de suc de lămâie în șamponul pe care îl folosești în mod obișnuit.

În ceea ce privește beneficiile pentru ten, îți recomandăm să încerci o mască facială pe bază de polen. Dacă ai tenul uscat, poți amesteca două lingurițe de polen cu un gălbenuș de ou, lăsându-se să se acționeze 20 de minute. Pentru tenul gras, cu impurități, amestecă două lingurițe de polen cu jumătate de avocado pasat, un albuș de ou și o linguriță de suc de lămâie și lasă masca să acționeze pentru 20 de minute.

Dacă totuși ești adepta cosmeticelor gata prepatate, pe care le găsești în magazine, poți apela la o mască de față și corp cu miere, polen și lăptișor de matcă.

Surse articol:

http://bit.ly/2gTwwDq

http://bit.ly/2yCbqCQ