3 pași pentru o detoxifiere corectă

Simți că în ultimă perioadă ai avut un program încărcat care ți-a dat peste cap propriul orar și, din această cauză, și mesele tale au fost neregulate? Ai sărit peste una dintre mese sau ai consumat alimente pline de grăsimi sau produse procesate? Nu este cazul să te panichezi, poți apela la un program de detox, care este o modalitate de a stimula metabolismul, de a-i oferi posibilitatea de a procesa alimentele, iar energia destinată digestiei alimentelor grele va fi consumată sub alte forme. Trebuie să ținem cont de faptul că detoxifierea nu este o cură de slăbire, ci o modalitate de a normaliza biologic corpul. Putem apela cu succes la detoxifiere pe perioada toamnei și a primăverii, timp de 3, 5 sau 7 zile. Poți iniția o cură de detoxifiere urmând 3 trucuri simple și rapide:

Continue reading 3 pași pentru o detoxifiere corectă

BIOgrafia unui furnizor: Werz, peste 50 de ani de responsabilitate pentru om și natură

Produsele de panificație au ocupat și încă ocupă o pondere semnificativă din alimentația noastră. Acestea sunt gustoase, sățioase și ușor de asimilat fie în variantă unică, fie în combinație cu alte alimente. Pâinea rămâne unul dintre cele mai importante produse din hrana românilor, cu toate că, în ultimul an, s-a înregistrat un consum  mai scăzut. Cu toate acestea, țara noastră rămâne pe poziții fruntașe în ceea ce privește consumul de produse de panificație. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, 26% din hrana românilor este compusă din pâine și produse de panificație.

Continue reading BIOgrafia unui furnizor: Werz, peste 50 de ani de responsabilitate pentru om și natură

Uleiurile esențiale – cum le folosim pentru sănătate și frumusețe?

Uleiurile esențiale nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire și înfrumusețare a niciunei femei. Acestea reprezintă o variantă mult mai sănătoasă care să substituie cosmeticele din comerț, pline de substanțe chimice, fiind o sursă bogată de nutrienți. Aceste uleiuri pot hidrata pielea, o pot ajuta să arate mult mai strălucitoare, te pot scăpa de acnee, dar au și un rol puternic asupra sănătății, ajută sistemul digestiv, îmbunătățesc memoria.

Continue reading Uleiurile esențiale – cum le folosim pentru sănătate și frumusețe?

BIOgrafia unui furnizor: Aur’a, apa de aur din România

Apa Aur’a este apa ce ia naștere din Izvorul Ursoanea, situat la Ocna de Fier, din județul Caraș-Severin și se întinde până la poalele Masivului Cracul de Aur din Munții Banatului. Este o apă ce izvorăște din munte și este filtrată în mod natural până ce ajunge la suprafață, fapt ce îi asigură un pH de 8,28. Din dorința de a păstra neschimbate toate aceste proprietăți, întregul proces de îmbuteliere se petrece într-o fabrică ultra-modernă, situată la poalele munților, în imediata apropiere a Izvorului. Izvorul de unde este extrasă această apă nu se află în apropierea niciunei activități agricole, turistice sau industriale, motiv pentru care este protejată de toate sursele de poluare.

Continue reading BIOgrafia unui furnizor: Aur’a, apa de aur din România

Obezitatea la copii – cum o prevenim sau cum o stopăm?

Medicii ne avertizează că, la nivel mondial, obezitatea infantilă este una dintre problemele principale cu care ne confruntăm. Specialiștii în nutriție și pediatrie ne atrag atenția asupra faptului că un copil supraponderal va putea să sufere de această problemă și la vârsta adultă, în plus, acesta este expus la riscul de a suferi de diabet, dislipidemie, probleme respiratorii, boli cardiovasculare, probleme ortopedice, nivel ridicat de colesterol, probleme hepatice și biliare. Se consideră a fi supraponderal copilul a cărui greutate depășește cu 10% greutatea ideală, și obez copilul a cărui greutate este depășită cu 20%.

Continue reading Obezitatea la copii – cum o prevenim sau cum o stopăm?

5 alimente pentru creșterea imunității copiilor

Sistemul imunitar este cel care ne protejează organismul și luptă împotriva infecțiilor și invadatorilor, care ne pot provoca anumite boli. Unii copii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească mult mai repede față de alții care nu contactează răceli, gripă sau alte afecțiuni, care, deși, pot părea minore, pot să rezulte anumite complicații nedorite.

Sănătatea micuților noștri este cea mai importantă și puteți să nu vă faceți griji, acum că se apropie sezonul răcoros, deoarece imunitatea acestora poate fi ajutată de anumiți aliați, care se regăsesc în anumite alimente:

Continue reading 5 alimente pentru creșterea imunității copiilor

Ce să faci cu o conopidă?

Consumată crudă sau gătită, conopida rămâne o vedetă între legumele bune pe care trebuie să le incluzi în meniul familie tale. Pe lângă gustul dulce pe care îl adaugă mâncărurilor, conopida este o sursă excelentă de vitamine și minerale de care poți să profiți la fiecare masă. Conopida are, din belșug, și fibre care îmbunătățesc digestia, acid folic care este necesar pentu a apăra organismul împotriva anemiilor, dar ajută și la regenerarea țesuturilor. Iată ce poți face cu ea:

Continue reading Ce să faci cu o conopidă?

Ce să faci cu cartoful dulce?

Deși încă nu sunt foarte populari la noi în țară, cartofii dulci ar trebui să îi înlocuiască mult mai des pe cei albi deoarece sunt mult mai nutritivi, au un indice glicemic mai mic și un conținut foarte mare de vitamina A. Nu conțin grăsimi și au foarte puține calorii, ceea ce îi transformă în alimentul perfect pentru cei care vor să se mențină în formă. Conțin mult potasiu (sunt potriviți în perioadele de stres), calciu, fier, proteine, vitamina B5, B6, C, magneziu, acid folic, beta-caroten, antioxidanți. Au un gust dulceag, după cum le spune și numele, reprezintă combustibilul ideal pentru o digestie lentă și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Continue reading Ce să faci cu cartoful dulce?

Ce să faci cu smochinele proaspete?

Cu aroma lor florală și textura delicată, smochinele sunt fructele ce nu trebuie ratate în această toamnă. Supranumite și fructele regilor, acestea erau fructele preferate ale Cleopatrei, iar romanii considerau că smochinele sunt un dar de la Zeul Fertilității.

Smochinul, originar din Asia Sud-Occidentală, crește în special în Orient, în zona Mării Mediteraneene, dar și în România în zona Dobrogei. Smochinele au miros plăcut și gust dulce, pot fi de culoare neagră, roșie, galbenă, mov, verde și maro. Pot fi consumate coapte, confiate, uscate sau în stare proaspătă.

Continue reading Ce să faci cu smochinele proaspete?

Ce să faci cu o nucă de cocos?

Iubești batoanele de ciocolată cu nucă de cocos sau prăjiturile, bomboanele tăvălite prin cocos? Atunci ar trebui să descoperi care sunt proprietățile acestui fruct senzațional și câte alte rețete mai poți prepara. Poți învăța să pregătești preparate din bucătăria internațională deoarece cocosul este utilizat cu precădere în bucătăria asiatică, indiană sau jamaicană. Pentru multe secole, nuca de cocos a servit ca hrană esențială pentru diferite popoare, dar și ca leac, aceasta fiind utilizată și în medicina modernă.

Continue reading Ce să faci cu o nucă de cocos?

Ce să faci cu un fenicul?

Apreciat în țările mediteraneene, în special în Italia, feniculul este gătit în procente foarte reduse la noi în țară. Forma este asemănătoare unei rădăcini de țelină și a unui bulb de ceapă, frunzele sale sunt asemănătoare cu mărarul, iar aroma se situează între lemn dulce și anason. Feniculul este un ingredient folosit atât în bucătărie, cât și ca plantă medicinală (extractul de fenicul se folosește pentru a trata diferite boli oculare, în special cataracta). Pudra de fenicul este folosită ca o cataplasmă pentru mușcăturile de șarpe; iar semințele de fenicul coapte și uscate și uleiul obținut din acestea, sunt folosite în producerea unor medicamente.

Continue reading Ce să faci cu un fenicul?

Aloe vera – „Elixirul tinereții” în zilele noastre

În trecutul îndepărtat, egiptenii o numeau „planta nemuririi”. Poporul asirian utilizau sucul ei pentru a îndepărta probleme medicale severe. Alexandru cel Mare a fost rănit pe câmpul de luptă și a fost tratat de preotul său cu gelul frunzelor plantei de Aloe. „Elixirul din Ierusalim”, cu care a fost îmbălsămat corpul lui Iisus era un unguent obținut din smirnă și Aloe, utilizat apoi de templieri sau masoni, pentru calitățile sale curative.

Continue reading Aloe vera – „Elixirul tinereții” în zilele noastre

BIOgrafia unui furnizor: MorgenLand – povestea unui vizionar

Cu ce este diferit  Morgenland față de alți distribuitori de alimente organice?

Materia primă de calitate provine din proiecte agricole inițiate de Morgenland, pentru a asigura parametrii de calitate și flux al producției. Totul pleacă de pe terenurile cultivate și ajunge la raft, trecânt printr-un proces bine pus la punct, care să nu afecteze în nici un fel  atributele alimentelor. Astfel, nucile, curmalele, fructele uscate sau produsele din cocos oferă un gust natural și proaspăt.

Continue reading BIOgrafia unui furnizor: MorgenLand – povestea unui vizionar

Ce să faci cu sfecla roșie?

Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți. Dacă ar fi consumată pe scară largă, sfecla roșie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, susțin cercetătorii. Dacă ai stari anemice, este indicat să consumi regulat sfeclă. Datorită conținutului ridicat de fier, această legumă poate combate anemia și îți poate îmbunătăți condiția fizică. Iată cum o poți utiliza:

Continue reading Ce să faci cu sfecla roșie?

Ce să faci cu afinele?

Este sezonul afinelor şi cel mai potrivit moment pentru a te bucura de gustul fantastic şi beneficiile acestor fructe minunate. Afinele sunt considerate alimente inteligente şi sunt excelente pentru memorie! Un studiu realizat în 2012 a arătat că o porţie medie de afine pe săptămână a încetinit procesul de uitare cu câţiva ani. Mai mult, contribuie și la eliminarea stresului. O ceaşcă de afine proaspete dimineaţa este stimulul de care creierul nostru are nevoie. În plus, afinele conţin substanţe antiseptice şi antibacteriene şi se pot transforma într-un medicament miraculos pentru sănătatea ta. Iată ce poți face cu ele:

Continue reading Ce să faci cu afinele?

Ce să faci cu varza Kale?

Varza Kale a intrat relativ recent pe piața noastră însă, datorită proprietăților pe care le are, considerate de mulți miraculoase, a ajuns super-alimentul momentului. Varza Kale este plină de minerale, vitamine și antioxidanți. Aceasta asigură 10% din necesarul zilnic de calciu, 200% din necesarul de vitamina A, 680% din necesarul de vitamina K și 140% din cel de vitamina C. Consumul ei în mod regulat poate scădea considerabil riscul de cancer ovarian sau cancer la sân, protejează vederea și diminuează riscul dezvoltării bolilor de inimă. Iată câteva moduri prin care te poți bucura de beneficiile verzei Kale:

Continue reading Ce să faci cu varza Kale?

Ce să faci cu un mango?

Mango este un super-fruct ce conține vitamina E, vitaminele C, B6, K și multe minerale precum potasiu, magneziu,seleniu, fosfor, zinc și fier, mulți aminoacizi și numeroși antioxidanți. Datorită conținutului bogat de nutrienți, vitamine și minerale necesare organismului, fructul mango poate fi un tratament sănătos pentru numeroase afecțiuni, scade colesterolul, protejează sistemul cardio-vascular, este un puternic antioxidant, așadar menține tinerețea pielii, este bun în curele de detoxificare și are un puternic efect împotriva stresului. Iată trei lucruri pe care le poți face cu un mango:

Continue reading Ce să faci cu un mango?

Ce să faci cu un pepene galben?

Parfumul și gustul său sunt unice, iar consumat rece, este o adevărată delicatesă. Mai mult decât atât, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sănătate. Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, fibrele, magneziul, potasiul și calciul. De asemenea, fructul este sărac în calorii, 200 de grame de pepene galben conțin doar 80 de calorii. Iată cum îl poți folosi vara asta, pentru mai multă diversitate:

Continue reading Ce să faci cu un pepene galben?

Ce să faci cu un castravete?

Castravetele, bogat în vitamine şi minerale, este recomandat de nutriţionişti celor care doresc să-şi detoxifieze organismul, să-și menţină nivelul optim de hidratare sau să piardă câteva kilograme. Castraveţii conţin vitaminele A, B şi C, care stimulează sistemul imunitar şi conferă energie. Este recomandat ca aceştia să nu fie curăţaţi înainte de a fi consumaţi, întrucât coaja lor conţine aproximativ 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Alege castraveți bio și astfel te vei putea bucura de toate beneficiile lor nutriționale. Iată ce ai putea face cu un castravete de mărime medie:

Continue reading Ce să faci cu un castravete?

Ce să faci cu pepenele roșu?

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii, este apreciat și iubit nu doar pentru gustul său delicios, dar și pentru proprietățile sale cu adevărat excepționale. O cură de pepene roşu ne vitaminizează, întăreşte sistemul imunitar şi poate reduce inflamaţiile din organism. În plus, este un aliat de nădejde în curele de slăbire prin efectul său diuretic și detoxifiant, datorită concentrației de peste 90% apă. Iată ce poți face cu un pepene roșu:

Continue reading Ce să faci cu pepenele roșu?

Ce să faci cu un broccoli?

Broccoli este considerat de nutriționiști un aliment minune, de aceea ne recomandă să îl introducem în meniu cât se poate de des. Este extrem de benefic pentru copii și pentru cei care vor să piardă în greutate. Broccoli conține antioxidanți puternici, vitamina C, acid Folic, o cantitate mare de calciu, potasiu, zinc, fier și vitaminele B1, B2, B3, B6. Deși mulți dintre noi îl folosim doar pe post de garnitură pentru fripturi, broccoli poate fi folosit într-o mulțime de alte moduri. Haideți să vă dăm câteva idei!

Continue reading Ce să faci cu un broccoli?

Ce să faci cu un avocado?

Avocado este un aliment extrem de gustos și sănătos, care devine din ce în ce mai prezent pe mesele noastre. Nu e de mirare, având în vedere că are o aromă deosebită și conține 13 tipuri de vitamine (A, C, D, E, K, 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 și acid folic). Este extrem de bogat și în grăsimi monosaturate, luteină, potasiu și, mai ales, antioxidanți. Avocado te poate ajuta să slăbești, scade colesterolul și are o cantitate mare de fibre, care susțin sistemul digestiv. Tocmai datorită acestor proprietăți extrem de benefice pentru organism, oamenii au început să îl folosească într-o mulțime de feluri:

Continue reading Ce să faci cu un avocado?

Ce să faci cu un ananas?

În zilele călduroase de vară, fructele sunt alegerea excelentă pentru a ne răcori. Le găsim în piață, atât cele care cresc la noi în țară, cât și pe cele exotice. Ananasul este de departe unul dintre cele mai gustoase fructe, care are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta conține fibre, fitonutrienți, magneziu, pectine, fier, mangan, vitamine (C, B5, B6 sau B1) și antioxidanți. Bromelina este cel mai prețios compus, care ajută la accelerarea digestiei proteinelor. Ananasul poate fi folosit într-o mulțime de feluri, iar noi vă prezentăm câteva dintre variante.

Continue reading Ce să faci cu un ananas?

BIOgrafia unui furnizor: Voelkel – producător de sucuri naturale

Cu ce este diferit la Voelkel față de alte zeci de distribuitori de sucuri naturale?

Selecția atentă a fructelor de cea mai înaltă calitate face ca sucurile naturale de la Voelkel să fie atât de speciale. Acestea sunt provenite din culturi biodinamice, controlate biologic. Din acest motiv, sucurile Voelkel oferă un gust natural și proaspăt.

 O poveste de 75 de ani vechime

În urmă cu aproximativ 75 de ani, Karl și Margaret Voelkel au început procesarea culturilor din propria lor livadă. În ziua de astăzi, Stefan Voelkel, nepotul soților Voelkel, a preluat frâiele afacerii și vorbește cu drag despre inițiativa bunicilor săi și despre felul în care grija și atenția lor pentru natură a fost transmisă de la o generație la alta.

Continue reading BIOgrafia unui furnizor: Voelkel – producător de sucuri naturale

Pâine aurie fără gluten

Ingrediente:

Continue reading Pâine aurie fără gluten

Ce le oferim copiilor să mănânce vara?

A venit vara, iar acest lucru aduce o mulțime de schimbări în regimul alimentar al copilului. Temperaturile ridicate, dar și faptul că cel mic petrece mult mai mult timp în aer liber, fac ca nevoile nutriționale ale copilului să fie mult diferite de cele din sezonul rece. Condițiile meteorologice extreme îi modifică celui mic apetitul și îl deshidratează. De ceea, este nevoie să alegem cu grijă alimentele pe care le consumă, pentru a ne asigura că acestea îi oferă nutrienții necesari, îl hidratează și îi oferă energie. Iată care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul copilului, în sezonul cald:

Continue reading Ce le oferim copiilor să mănânce vara?

5 greșeli în alimentația copilului

Alimentația copilului stă la baza unui stil de viață sănătos. Încă de mic, copilul trebuie ajutat de părinții săi să îmbrățișeze un stil alimentar corect, pentru ca acesta să fie respectat pe tot parcursul vieții. De aceea, ca părinți, trebuie să oferim copiilor noștri un exemplu alimentar demn de urmat. Însă, de multe ori, din dorința de a-i oferi copilului tot ceea ce e mai bun, părinții mai fac și greșeli:

  1. Hrănirea cu forța

Alimentarea cu forța este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții. Asta se întâmplă și pentru că, dintr-o grijă excesivă, părintele vrea să se asigure că cel mic este hrănit. Obligarea copilului să mănânce anumite alimente nu a fost și nu va fi niciodată o idee bună. Această tactică poate avea efecte adverse, adică cel mic va refuza mâncarea, iar ora mesei o va privi ca pe un chin. Aceste amintiri neplăcute ar putea să îi rămână în minte și când va crește. Soluția ar fi să încercați treptat să îl faceți pe copil să înțeleagă, cu o atudine pozitivă, de ce trebuie să mănânce.

Continue reading 5 greșeli în alimentația copilului

Ce este certificarea BIO?

De ani buni, agricultura bio este în plină dezvoltare, iar cererea pentru produsele organice este în creștere constantă. Acum, pe rafurile magazinelor, găsim o gamă largă de produse care poartă eticheta BIO. Însă puțini dintre noi știm că termenul BIO nu se rezumă doar la o simplă etichetă pusă pe produs, ci în spatele ei se află un amplu proces, ce impune standarde superioare de calitate, de la producere până la procesare. Mai mult, BIO înseamnă și convingerea că mediul înconjurător și resursele naturale sunt exploatate corespunzător. Iată care sunt două dintre cele mai renumite certificări BIO, care ne asigură că produsele pe care le-am cumpărat sunt sănătoase, atât pentru noi, cât și pentru mediul înconjurător.

Continue reading Ce este certificarea BIO?

De ce să alegi banane BIO?

Bananele sunt în topul celor mai consumate fructe la nivel mondial, după mere și portocale. Fie gustul lor desăvârșit, fie faptul că sunt bogate în vitamine, fibre și minerale, toate acestea ne fac să le punem în coșul de cumpărături. În ultimii ani, însă, mai multe studii și analize au condus la concluzia că bananele sunt fructele care conțin cantități însemnate de pesticide, ce pot fi extrem de periculoase pentru organismul uman.

Pesticidele sunt folosite masiv pentru protejarea culturilor

Cei mai mari exportatori de banane din lume sunt Costa Rica și Ecuador. Acolo există mii de hectare de monoculturi de bananieri, ceea ce înseamnă că bananele sunt produse în mod industrial. Pentru a fi productive, culturile sunt tratate chimic cu fungicide, pesticide și fertilizatori.

Continue reading De ce să alegi banane BIO?

Topul legumelor și fructelor cu cel mai mare conținut de pesticide

A venit anotimpul cald, iar odată cu el, piețele și supermarket-urile s-au umplut de fel și fel de fructe și legume, despre care știm deja cu toții că sunt o adevarată sursă de vitamine și stau la baza unui stil de viață sănătos. Însă, în ultimii ani, devine din ce în ce mai greu să punem semnul egalității între legume sau fructe și sănătate. Asta pentru că multe dintre ele sunt crescute în culturi intensive și conțin cantități însemnate de pesticide.

Organizația non-profit din Washington, numită “Environmental Working Group”, realizează încă din anul 2004 un clasament al legumelor și fructelor cu cel mai înalt grad de contaminare cu pesticide. 70% din cele 48 de legume și fructe crescute în culturi convenționale testate au rezultat pozitiv la cel puțin un pesticid. În cazul multora dintre ele numărul este mult mai mare.

Continue reading Topul legumelor și fructelor cu cel mai mare conținut de pesticide

Adio, pungi de plastic în magazine! Dar cu ce le înlocuim?

Cu toții ne-am obișnuit să venim, de la supermarket sau de la piață, încărcați cu pungi de plastic. Fie că le folosim pentru fructe, legume sau alte produse, pungile de plastic sunt peste tot. În marea majoritate a cazurilor, aceste pungi nu se refolosesc, ci se aruncă.

Pentru a gestiona mai bine cantitatea de deșeuri, care provine din pungi și ambalaje, la inițiativa Ministerului Mediului, a fost introdusă o lege care de la 1 iulie anul acesta interzice introducerea pe piață a pungilor de plastic subțiri, iar de la 1 ianuarie 2019 se interzice total comercializarea acestor pungi în magazine. Mai exact, din luna iulie comercianții nu se vor mai putea aproviziona cu pungi de plastic subțiri, iar din 2019 nu le vor mai putea vinde clienților. Această lege este menită să ne alinieze cu celelate state europene, unde există directive clare cu privire la reducerea consumului de pungi  din plastic.

Continue reading Adio, pungi de plastic în magazine! Dar cu ce le înlocuim?

Cum combinăm corect alimentele?

Combinarea alimentelor este extrem de importantă, nu doar pentru cei care vor să scadă în greutate, cât și pentru cei care vor să își mențină organismul sănătos. Pentru a funcționa așa cum trebuie, corpul nostru are nevoie de o mulțime de nutrienți, așa că varietatea joacă un rol extrem de important. Însă, în lipsa cunoașterii a modului cum se combină corect alimentele, mulți dintre nutrienți se pierd, și mai mult, apar problemele digestive.

Din cauza asocierii nesănătoase a alimentelor, mâncarea poate ajunge în intestin digerată doar parțial, iar apoi va intra în putrefacție în interiorul organismului și se va transforma încet într-o sursă constantă de substanțe toxice, care te vor îmbolnăvi zi de zi.

Continue reading Cum combinăm corect alimentele?

Forța vindecătoare a fructelor

 Dumitru Bălan, nutriționist

Primăvara mult aşteptată a sosit! Simţind că viaţa începe să se trezească din amorţeala iernii, mă gândesc că în curând vom avea magazinele pline cu fructe şi legume vii, nu aş putea decât să privesc cu încredere toată perioada care ne aşteaptă.

Ei bine, după perioada în care am hibernat cu toţii, cred că avem toate motivele să căutam energia pură în tot ceea ce ne înconjoară, iar primul lucru la care mă gândesc este un coş plin cu fructe. Chiar dacă fructele autohtone încă se mai lasă aşteptate, atunci primul fruct de import care îmi vine în minte este rodia.

Continue reading Forța vindecătoare a fructelor

Cum vopsim ouăle de Paști folosind ingrediente naturale?

Tot mai mulți părinți caută alternative naturale pentru vopsitul ouălor de Paști. În plus, poate fi o activitate amuzantă și creativă, la care pot participa și cei mici. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt o soluție eficientă și rapidă pentru a colora ouăle de sărbători.

Cum preparăm soluția pentru vopsit?

Puneți aproximativ un litru de apă la fiert, adăugați două linguri de oțet și ingredientele din care va ieși culoarea. În funcție de textura acestora, puneți de la 5 linguri (în cazul pulberilor), până la 4 cești în cazul planelor, cojilor sau fructelor. Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 30  de minute sau până când veți obține culoarea dorită. Cu cât va fi mai închisă, cu atât sunt șanse mari ca ouăle să prindă o culoare intensă.

Continue reading Cum vopsim ouăle de Paști folosind ingrediente naturale?

Pâine fără gluten

Mixul pentru pâine fără gluten de la Werz este ideal pentru a pregăti acasă o pâine pufoasă, savuroasă și sănătoasă. Rețeta ne-a fost transmisă de Elena de la Dieta de Rotație și tot ce putem spune este că trebuie să o încerci și tu neapărat !

Ingrediente:

Continue reading Pâine fără gluten

Cum alegem produsele cosmetice?

Produsele cosmetice sunt o necesitate zilnică pentru fiecare dintre noi. Fie că vorbim despre obișnuitul săpun de mâini, pastă de dinți, de nelipsitul antiperspirant, gelul de duș, șamponul, crema de mâini, sau despre trusa de farduri – care uneori poate fi o adevărată sursă de probleme pentru sănătate.

Puțini dintre noi realizează pericolul care se ascunde în spatele acestor produse care conțin, în marea lor majoritate, ingrediente chimice cu impact negativ asupra organismului.

Medicii atrag atenția că parabenii, aluminiul, uleiurile minerale derivate din petrol, bisfenolul, triclosanul, fenoxietanolul, SLS-ul (sodium lauryl sulfat) provoacă, pe termen lung, de la alergii până la afecțiuni mult mai grave. De aceea este foarte important să alegem produse cât mai naturale pentru îngrijirea pielii și a părului.

Continue reading Cum alegem produsele cosmetice?

5 rețete de măști faciale din ingrediente naturale

Pentru că am ales să dedicăm luna martie frumuseții, iată câteva idei de măști cosmetice din fructe și legume bio pe care le puteți folosi pentru a avea un ten frumos și radiant:

  1. Morcov, cireșe și căpșuni – pentru curățarea tenului

Pentru o curățare în profunzime a tenului și pentru un efect de regenerare, această mască cu morcov este ideală. Morcovul se dă prin răzătoare, iar cireșele și căpșunile se pasează, după care se amestecă cu o linguriță de miere și cu un gălbenuș de ou, până se obține o pastă groasă. Este recomandat ca acestă mască să fie lăsată pe față câteva zeci de minute, iar apoi fața să fie curățată cu apă caldă. Datorită acțiunii cu un ușor caracter acid, este bine ca, după aplicarea acestei măști, să folosiți o cremă tonifiantă sau vitaminizantă.

Continue reading 5 rețete de măști faciale din ingrediente naturale

Paste de hrișcă și cartofi dulci cu legume coapte

Pastele au fost și vor fi întotdeauna pe placul copiilor, dar și al adulților! Sunt savuroase și ușor de preparat, într-o multitudine de combinații. Dar ce ne facem atunci când cineva din familie suferă de alergii sau intoleranțe la anumite alimente?

Prietena noastră Elena, de la Dieta de Rotație, ne vine în ajutor cu o rețetă delicioasă, de paste din făină de hrișcă și cartofi dulci, pe care le-a  achiziționat din magazinul Biocorner. Pastele au fost servite cu vinete și ciuperci coapte în cuptor, șuncă bio de curcan și iaurt de cocos, tot bio.

Continue reading Paste de hrișcă și cartofi dulci cu legume coapte

Coșulețe de ciocolată vegane

Multe produse alimentare pot avea ingrediente alimentare alergenice, cum ar fi ouăle, arahidele și laptele, deși acestea nu pot fi asociate direct cu alimentele. De exemplu, laptele se găsește în multe produse de panificație, arahidele sunt asociate cu suplimente de proteine, iar unele dintre dressingurile pentru salate conțin ouă. Să nu mai vorbim despre dulciuri, care mai conțin și cantități foarte mari de zahăr, dar și grăsimi, conservanți și coloranți artificiali.

Ce ne facem atunci când avem un copil care suferă de astfel de intoleranțe? Soluția ne-o prezintă Elena, prietena noastră de la Dieta de rotație, o mămică grijulie, dar și extrem de inventivă. De curând, a pregătit un desert minunat, cu produse pe care le-a găsit în magazinul nostru, iar rețeta este disponibilă aici.

Continue reading Coșulețe de ciocolată vegane

Alternative la alimentele nesănătoase

Suntem asaltați de alimente ambalate, hiperprocesate, care conţin ingrediente multe şi greu de pronunţat, acestea fiind indicii că produsele respective au o valoare nutriţională scăzută, dar calorii şi aditivi din belşug. Haideți să vedem cu ce putem înlocui alimentele nesănătoase pentru a fi sănătoși şi plini de energie.

Pâine albă vs. pâine integrală

Printre principalele alimente de bază în alimentaţia noastră se regăsesc produsele cerealiere şi derivatele acestora, însă dacă ne dorim să alegem ce este mai sănătos pentru noi va trebui să le alegem pe acestea în forma lor integrală, adică în locul pâinii albe vom opta pentru pâinea integrală sau alte derivate cerealiere precum sunt crackerşii integrali.

De ce varianta integrală? De cele mai multe ori, în timpul procesului de măcinare/prelucrare, părțile nutritive din boabe (tărâţele şi germenele) sunt eliminate, rezultând astfel cerealele rafinate, albe. Cerealele integrale conţin cu până la 75% mai mulţi nutrienţi faţă de cerealele rafinate. Plus că sunt de mare ajutor și în curele de slăbire, bineînţeles, dacă se ţine cont de moderaţie.

Continue reading Alternative la alimentele nesănătoase

10 super-alimente pentru sănătatea inimii

Specialiștii în nutriție și medicină au reușit să realizeze o listă cu cele mai bune produse recomandate protecției sistemului cardiovascular. Acestea sunt printre cele mai eficiente în întărirea inimii și în menținerea sănătății sistemului vascular.

Este deja un fapt bine știut și dovedit prin studii clinice că dieta sănătoasa este fundamentul unei sănătăți bune și mai ales al prevenirii unor probleme de natură cardiacă, ce apar inițial ca urmare a dietei bogate în sare și lipide și lipsite de antioxidanți și substanțe care pot proteja vasele de sânge. Datorită importanței acordate vitaminelor și substanțelor în forma lor neprocesată, specialiștii mai denumesc dieta recomandată cardiacilor și “dieta alimentelor integrale” deoarece totul ar trebui să fie în formă crudă.

Continue reading 10 super-alimente pentru sănătatea inimii

De ce să folosim detergenți bio?

Detergenții bio câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul consumatorilor. Pe de-o parte, deoarece ingredientele care stau la baza lor nu afectează mediul înconjurător. Pe de altă parte, deoarece, folosind detergenți bio, ne protejăm pielea de eventuale reacții la substanțe chimice. Ne-am gândit să-ți prezentăm principalele motive pentru care ar trebui să-ți îndrepți atenția spre detergenții bio.

Nu au un impact nociv asupra mediului înconjurător

Dacă îți pasă de mediul în care trăiești, dar și dacă ești împotriva testării pe animale, atunci detergenții bio ar trebui să fie singura ta alegere. Majoritatea acestor produse au și ambalaje biodegradabile, deși impactul asupra mediului înconjurător nu este unul nociv.

Continue reading De ce să folosim detergenți bio?

5 BIO rezoluții pentru 2018

Ianuarie este luna rezoluțiilor, iar noi le-am pus pe hârtie pe ale noastre. Dacă ai nevoie de inspirație pentru a le stabili pe ale tale, găsești lista noastră mai jos.

Pune accentul pe ce mănânci, nu doar pe cantitate

Să adopți o alimentație sănătoasă nu înseamnă să mănânci mai puțin, ci să acorzi mai multă atenție alegerilor tale. Dacă vrei să pui în practică această rezoluție, ar trebui să știi că există numeroase alternative pentru a reduce sau a înlocui diferite alimente sau ingrediente. De exemplu, în loc să excluzi în totalitate alimentele dulci din alimentanția ta, poți alege să înlocuiești zahărul cu alternative mai puțin nesănătoase. Cheia succesului este să faci acest lucru treptat, pentru a-ți obișnui organismul cu schimbările. Te așteptăm pe blogul Biocorner cu multe sfaturi și rețete pentru un stil de viață mai sănătos!

Continue reading 5 BIO rezoluții pentru 2018

5 motive să alegi bio

Fie că îți faci sau nu cumpărăturile într-un magazin care are produse bio, cu siguranță știi cel puțin o altă persoană care face acest lucru. Ni se pare și firesc să te întrebi ce îi determină pe alții să consume produse organice. Să fim sinceri, nu cunoaștem motivele tuturor. Dar pe ale noastre le știm din plin.

1. La revedere, substanțe chimice!

Produsele bio sunt crescute fără substanțe chimice. Asta însemnă că, alegând bio, spui „la revedere” tuturor îngrășămintelor și chimicalelor pe care le consumă inconștient cei care nu cred în beneficiile acestor produse. Crescute cu îngrășăminte naturale și fără să fie supuse diferitelor tratamente, produsele bio te ajută să-ți menții sănătatea intactată mai mult timp. În plus, conform mai multor studii, fructele și cerealele rezultate din culturile bio sunt cu 15% mai bogate în substanțe nutritive decât cele produse inițial. Unde mai pui și că au un gust mult mai bun?

Continue reading 5 motive să alegi bio

Cinci ani Bio, cinci ani pentru sănătatea marii familii BIOCORNER!

Acum cinci ani, pe 5 decembrie, începea povestea Biocorner. Cinci ani! Fiecărei zile din acești ani îi pot atribui o emoție, o stare, o nouă idee, multe suișuri și coborâșuri, așa cum este și VIAȚA!

Am ales asumat ca ceea ce ne trezește în fiecare dimineață să fie altfel, am ales să găsim în noi, echipa Biocorner, motivații  pentru a fi ALTFEL!

Provocările și eșecurile inerente ne-au determinat să fim inovativi, să căutăm soluții pentru a fi mai creativi și mai prompți în rezolvarea cerințelor clienților noștri. Au fost momente în care am reușit, dar și situații în care am fi putut face mai mult și mai bine. Încrederea în conceptul nostru și buna credință cu care tratăm fiecare situație ne fac să acceptăm deopotrivă atât meritele, cât și criticile, ele fiind motorul perseverenței către o „Echipă Biocorner” mai bună și mai performantă.

Continue reading Cinci ani Bio, cinci ani pentru sănătatea marii familii BIOCORNER!

5 ponturi pentru un Crăciun de poveste

Crăciunul este sărbătoarea bucuriei. Fie că ne gândim la timpul petrecut cu familia, bunătățile specifice, cadouri sau decorațiuni, cu toții avem cel puțin un motiv pentru care îl iubim. Cu gândul la sărbătorile de iarnă, ți-am pregătit și un articol care să-ți transforme Crăciunul într-unul de poveste.

  1.  Înconjoară-te de oamenii importanți pentru tine

Familiile care mănâncă împreună, rămân împreună. Pentru un Crăciun de poveste îți recomandăm, în primul rând, să te înconjuri de oamenii importanți pentru tine. Indiferent dacă ne referim la familie sau la prieteni, bucatele de sărbători vor avea mai multă savoare dacă sunt împărțite.

  1. Decorează casa în ton cu sărbătorile

Fie că optezi pentru decorațiunile hand-made sau ajungi într-un magazin specializat în decorațiuni de sărbători, asigură-te că ai tot ce e nevoie pentru a-ți „îmbrăca” casa în ton cu sărbătorile. De la nelipsitul brad de Crăciun și până la lumânărele parfumate, globuri și figurine care îți vor aduce un zâmbet pe buze. Iar lista poate continua la nesfârșit.

Continue reading 5 ponturi pentru un Crăciun de poveste

5 pași spre întărirea imunității în mod natural

Pe lângă fructele și legumele de sezon, toamna ne aduce și un lucru mai puțin plăcut: enervantele răceli de sezon. Deși lipsite de complicații, de cele mai multe ori, răcelile reușesc să ne strice dispoziția sau să ne țintuiască la pat pentru câteva zile. Nu există o rețetă minune prin care să le ții la distanță, dar o imunitate crescută te poate ajuta să le reduci considerabil simptomele și durata.

  1. Consumă fructe și legume bogate în vitamina C

Cunoscută și ca „vitamina imunității”, vitamina C este unul dintre aliații indispensabili în lupta cu bolile de sezon. Și nu doar atât. Este dovedit faptul că vitamina C ajută la întărirea imunității pe termen lung, dar și la reducerea duratei și simptomelor răcelilor de sezon. În plus, ajută la refacerea naturală a organismului după perioadele de convalescență și este principala responsabilă pentru vitalitate și energie.

Continue reading 5 pași spre întărirea imunității în mod natural

7 motive pentru care ar trebui să adopți o dietă vegană

Începând din 1994, noiembrie este recunoscută la nivel internațional drept luna dedicată stilului de viață vegan. Pentru că noi încurajăm un stil de viață cât mai sănătos, ți-am pregătit un articol în care îți prezentăm șapte beneficii ale unei diete vegane.

  1. Reduce grăsimile saturate

Atât carnea, cât și produsele lactate conțin cantități mari de grăsimi saturate. Consumate în exces, acestea pot cauza probleme cardiovasculare. În plus, o dietă vegană înseamnă înlocuirea grăsmilor saturate cu grăsimi naturale. Astfel de alimente bogate în grăsmi sănătoase sunt unul de cocos, uleiul de măsline și avocado.

Continue reading 7 motive pentru care ar trebui să adopți o dietă vegană

Beneficiile produselor apicole pentru sănătatea și frumusețea ta

Probabil ai auzit, cel puțin o dată, faptul că produsele apicole sunt un ajutor de nădejde, atât în tratarea diferitelor afecțiuni, cât și în scopuri cosmetice. Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le poate aduce consumul sau utilizarea acestor alimente-minune.

Beneficiile mierii

Mierea este un remediu eficient, atât în tratarea bolilor interne, cât și ale pielii. În plus, este un excelent tonic pentru copii, pentru persoanele aflate în convalescență, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.

Mai puțin știut este faptul că fiecare tip de miere are proprietăți specifice. Astfel, mierea de tei ușurează stările febrile și durerile gastrice, în timp ce mierea de salcâm este un bun calmant și ajută în lupta cu insomniile. Pentru uz extern, folosește mierea de flori de câmp, deoarece are o puternică acțiune anti-microbiană.

Continue reading Beneficiile produselor apicole pentru sănătatea și frumusețea ta

Cum este să fii mama unui copil cu alergii alimentare – Interviu cu Ani Crețu

Am stat de vorbă cu actrița Ani Crețu, o mamă devotată și grijulie, îndrăgostită până peste cap de micuțul Adan, fiul ei în vârstă de patru ani. Din păcate, Adan suferă de numeroase alergii și intoleranțe alimentare care, uneori, sunt greu de controlat.

Este imposibil să te pui în locul unei mame care se confruntă cu o astfel de problemă și din acest motiv vă prezentăm în continuare destăinurea lui Ani, cu suișurile și coborâșurile, cu reușitele și eșecurile cu care s-a confruntat în lupta cu boala lui Adan.

Cum v-a schimbat viața faptul că ați devenit mamă? 

Întru totul! Văd viața prin ochii copilului din mine pe care nu l-am crescut la timpul potrivit cum ar fi trebuit! Mă joc acum cât nu m-am jucat atunci. Cresc crescându-l pe Adan, băiatul meu. Emoția, sentimentul iubirii are acum o altă formă decât ce știam până acum 4 ani și 5 luni. Este un tot!

Continue reading Cum este să fii mama unui copil cu alergii alimentare – Interviu cu Ani Crețu

5 beneficii ale nucii de cocos și cum te poți bucura din plin de ele

Malaezienii îi spun „copacul cu o mie de întrebuințări”, iar din punct de vedere științific, nuca de cocos este recunoscută pentru numeroasele proprietăți, atât asupra sănătății organismului, cât și asupra pielii, unghiilor și părului.

Află care sunt beneficiile nucii de cocos bio și cum să o folosești pentru a te bucura din plin de ele:

  1. Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Uleiul de cocos reduce pofta de mâncare. Conform specialiștilor, acest lucru are legătură cu eliberarea de corpi cetonici, recunoscuți pentru că taie pofta de mâncare și oferă senzația de sațietate. În același timp, uleiul de cocos este excelent și în lupta cu colesterolul rău și a obezității abdominale.

Continue reading 5 beneficii ale nucii de cocos și cum te poți bucura din plin de ele

7 mituri legate de alimentație în care nu mai credem

Alimentele degresate sunt mai sănătoase

Cuvântul „degresat” atrage ca un magnet persoanele care își doresc să slăbească. De fapt, numărul scăzut de grăsimi înseamnă un gust mai puțin bun. Astfel, producătorul va compensa lipsa gustului prin adăugarea de aditivi alimentari, sare și zahăr. Cu alte cuvinte, degeaba consumi alimente fără grăsmi, dar cu un conținut ridicat de substanțe nocive.

Tot în această categorie intră și termenul „fără zahăr”, deoarece zahărul este de multe ori înlocuit cu sodiu sau grăsime. Atenție mare atunci când vă alegeți produsele „fără grăsimi” și „fără zahăr”, deoarece pot avea mai multe elemente nocive pentru organism decât vă imaginați.

Continue reading 7 mituri legate de alimentație în care nu mai credem

Brain food sau ce să mănânci pentru o minte mai sănătoasă

Alimentația este un factor important în îmbunătățirea memoriei, a puterii de concentrare și chiar și a stării de spirit pe termen lung, motiv pentru care reîntoarcerea la școală este prilejul ideal pentru a introduce în regimul alimentar de zi cu zi al celor mici o serie de alimente ajutătoare.

Rush University Medical Center din Chicago, împreună cu Harvard T.H. Chan School of Public Health, au lansat cu puțin timp în urmă The MIND Diet, în urma unui studiu efectuat pe un eșantion de 3.000 de oameni. Acesta este deopotrivă un proiect de cercetare, cât și un ghid de alimentație care reunește o serie de alimente benefice pentru creier. Ghidul concluzionează că există o serie de nutrienți, care se găsesc în legume, cereale, nuci, păstăi, uleiuri vegetale și pește, cu rolul de a proteja celulele nervoase și a preveni boli ale sistemului nervos precum Alzheimer, demență și multe altele.

Continue reading Brain food sau ce să mănânci pentru o minte mai sănătoasă

Începe școala cu aceste alimente sănătoase

O alimentație sănătoasă este o componentă vitală pentru dezvoltarea unui trup sănătos și a unei minți agere. Decizia de a introduce cât mai multe alimente sănătoase în dieta copilului tău este cu atât mai necesară cu cât cei mici sunt înconjurați de tot felul de tentații, care mai de care mai nocive pentru sănătate. În plus, cele mai multe dintre obiceiurile alimentare se deprind din copilărie.

Fie că îți propui să folosești mai des alimente bio în rețetele pe care le știi deja sau ești în căutare de idei pentru pachetul celui mic, îți venim în ajutor cu o serie de sugestii.

Continue reading Începe școala cu aceste alimente sănătoase

Intoleranțele alimentare – de ce ar trebui să le luăm în serios

8 din 10 români suferă de intoleranță alimentară

Nu întotdeauna reușim să ne explicăm clar reacțiile pe care le are corpul nostru, punând simptome precum balonarea, problemele de tranzit sau migrenele pe seama unei alimentații haotice sau a unei indispoziții de moment.

Atenția scăzută pe care o acordăm acestor reacții are sens mai ales dacă aruncăm o privire asupra rapoartelor întocmite de Organizația Mondială a Sănătății conform cărora jumătate din populația globului suferă de cel puțin o intoleranță alimentară, în timp ce doar un miliard dintre aceste persoane sunt diagnosticate.

Lucrurile nu stau mai bine nici la nivel național: 8 din 10 români suferă de intoleranță alimentară de un anumit grad.

În timp ce mare parte dintre alergiile alimentare apar încă din copilărie, cel puțin 15% dintre acestea sunt diagnosticate abia la maturitate.

De ce se întâmplă asta?

Putem deduce deci că majoritatea celor care nu știu că suferă de o alergie alimentară nu acordă atenție simptomelor.

În termenii cei mai simpli, intoleranța alimentară presupune o reacție de respingere a organismului față de un anumit aliment, care nu poate fi digerat și asimilat în mod corespunzător. Concret, odată cu indigestia alimentului respectiv, are loc o reacție locală inflamatorie care va duce, în timp, la afectarea mucoasei intestinale, dar și la reacții adverse cu repercursiuni asupra întregului organism.

O confuzie realizată în mod frecvent este cea dintre alergia și intoleranța alimentară. Dacă în cazul alergiilor simptomele sunt observate imediat de către pacient, reacțiile apărute în urma unei intoleranțe alimentare se pot manifesta după un interval de la o oră și până la trei zile.

În ceea ce privește riscurile majore la care sunt supuse persoanele care manifestă intoleranțe alimentare, cel mai important este cel de anafilaxie.

Reacțiile severe sau fatale se pot întâmpla la orice vârstă. Cel mai mare risc de anafilaxie apare însă în cazul adolescenților și al tinerilor adulți. Mai mult, persoanele care suferă de astm au un risc mai ridicat de a avea reacții mai drastice sau fatale.

Cum depistăm intoleranțele alimentare?

Poți afla care sunt alimentele neagreate de organism doar cu ajutorul unor teste serologice speciale. În prezent, Pinner Test-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de a afla ce alimente ar trebui să excluzi din alimentația ta pentru a evita viitoarele surprize neplăcute.

Altfel spus, nu există un tratament generalizat pentru tratarea intoleranțelor alimentare, cea mai la îndemână metodă fiind îndepărtarea cauzelor, respectiv excluderea alimentelor problematice din dieta pacientului.

Nu este atât de dificil pe cât pare, mai ales dacă luăm în calcul numărul mare de produse dedicate persoanelor cu diferite intoleranțe.

Sursă foto