5 beneficii ale nucii de cocos și cum te poți bucura din plin de ele

Malaezienii îi spun „copacul cu o mie de întrebuințări”, iar din punct de vedere științific, nuca de cocos este recunoscută pentru numeroasele proprietăți, atât asupra sănătății organismului, cât și asupra pielii, unghiilor și părului.

Află care sunt beneficiile nucii de cocos bio și cum să o folosești pentru a te bucura din plin de ele:

  1. Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Uleiul de cocos reduce pofta de mâncare. Conform specialiștilor, acest lucru are legătură cu eliberarea de corpi cetonici, recunoscuți pentru că taie pofta de mâncare și oferă senzația de sațietate. În același timp, uleiul de cocos este excelent și în lupta cu colesterolul rău și a obezității abdominale.

Înlocuiește gustările dintre mese cu o mână de fulgi de cocos bio. Îi poți consuma chiar și la micul dejun, în iaurt sau lapte, împreună cu alte cereale și semințe sănătoase.

  1. Are proprietăți antibacteriane și antifungice

Uleiul de cocos are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. În plus, acidul lauric conținut de nuca de cocos este recunoscut ca un puternic antiinflamator.

Aproximativ 50% din nuca de cocos este acid lauric. Când uleiul de cocos trece prin procesul de digestie, formează monogliceride ce poartă numele de monolaurin, recunoscut pentru proprietățile de a ucide bacteriile dăunătoare, ciupercile și virușii. Aceste proprietăți îl transformă într-un ajutor de nădejde atât în lupta cu afecțiuni precum candidoza, cât și în lupta cu răceli, gripe și alte infecții virale.

Poți folosi uleiul de cocos atât la sotat și prăjit, cât și în loc de unt sau untură, pentru diferite rețete de prăjituri. Dacă nu vrei să-l folosești la gătit, îl poți adăuga în cafeaua de dimineață.

  1. Hidratează pielea și părul

Dincolo de beneficiile extraordinare pe care le are pentru sănătate, uleiul de cocos este ideal atât pentru hidratarea pielii uscate, cât și pentru întărirea structurii firului de păr și a unghiilor.

Recomandat în special persoanelor cu piele uscată, uleiul de cocos este ideal pentru tratarea mâinilor uscate, crăpate, deshidratate și cu inflamații. De asemenea, este un bun exfoliant, vindecă rănile și bătăturile și calmează iritațiile, având un rol antibacterian.

Vitamina E conținută de uleiul de cocos este un adevărat tonic pentru stimularea creșterii părului, iar acizii grași și proteinele din componența sa țin la distață mătreața și întăresc firul de păr.

Pentru a te bucura de toate beneficiile expuse mai sus, atât pentru piele, cât și pentru păr, noi îți recomandăm să folosești un ulei de cocos 100% organic sau chiar o loțiune cu ulei de cocos.

  1. Este un bun energizant

Bogată în vitamine și minerale, apa de cocos este un bun energizant. Consum-o înaintea oricărei activități fizice, oricât de intensă ar fi aceasta.

Dacă desfășori o activitate fizică moderată, apa de cocos băută la sfârșitul acesteia îți va asigura nutrieții pierduți în timpul desfășurării respectivei activități. O ceașcă de apă de cocos conține 600 mg de potasiu, de treisprezece ori mai mult decât o băutură energizantă normală.

  1. Sprijină sistemul imunitar

Apa de cocos ne poate fi de ajutor și în lupta cu răcelile, deoarece întărește sistemul imunitar, fiind bogată în potasiu, calciu, magneziu, fosfor și sodiu. De asemenea, conține vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale precum fier.

 

surse:

http://bit.ly/2wx6pYN

http://bit.ly/2xfCZTm

Leave a Reply