BIOidei: „Snițel” din sfeclă roșie cu guacamole

Beneficiile sfeclei roșii se cunosc încă din antichitate, aceasta fiind bogată în vitaminele A, B1, B2, B6, C, dar și în sodiu, calciu, fier, sulf, cupru, iod, potasiu și antioxidanți. Sfecla roșie poate fi consumată într-o varietate de forme: stoarsă, sub formă de suc, crudă, sub formă de salată, fiartă, în supă, sub formă de piure sau coaptă la cuptor. Sfecla roșie este leguma care conține cea mai mare cantitate de vitamina K!

Continue reading BIOidei: „Snițel” din sfeclă roșie cu guacamole

BIOidei: somon cu piure de sfeclă

Carnea de somon este una dintre vedetele dietei și vieții sănătoase din ultimii ani. Somonul este sărac în calorii și grăsimi saturate, dar foarte bogat în proteine și în acizi grași Omega-3. Beneficiile acestor acizi grași au fost îndelung studiate și s-a demonstrat că împiedică instalarea aritmiei cardiace și a aterosclerozi, îmbunătățesc funcționarea celulelor per ansamblu și transferul de informații între celulele corpului și creier.

Continue reading BIOidei: somon cu piure de sfeclă

Uleiurile potrivite pentru gătit

În ultimii ani, uleiurile nerafinate sunt la mare căutare pentru pregătirea preparatelor culinare. Totodată, multe dintre aceste uleiuri sunt nepotrivite pentru prepararea la temperatură înaltă deoarece încep să fumege.

Punctul de ardere al uleiului este reprezentat de temperatura la care grăsimile nesaturate din ulei încep să se descompună rezultând grăsimile trans. Atunci când uleiul începe să fumege, se produc compuși cancerigeni, iar mâncarea își pierde din savoare.

Continue reading Uleiurile potrivite pentru gătit

5 alimente care te ajută să scapi de astenia de primăvară

În urma sezonului rece, apar carențe de vitamine, toxine care se cer eliminate și o stare de oboseală generală. Primăvara nu aduce doar soare și temperaturi calde, ci și astenia de primăvară, împreună cu o slăbiciune fizică și psihică manifestată în special la vârstele extreme. Astenia apare în urma lipsei luminii cu care suntem obișnuiți pe parcursul iernii, lipsa de mișcare, obiceiurile alimentare nocive și lipsa de vitamine și minerale din alimentația din timpul iernii. Apatia cauzată de oboseală este mai frecventă în rândul femilor decât al bărbaților. Cu toate acestea, sunt 5 alimente importante care ajută la combaterea asteniei de primăvară:

Continue reading 5 alimente care te ajută să scapi de astenia de primăvară

De ce avem nevoie de probiotice?

Probioticele sunt antibiotice naturale care ajută la combaterea bacteriilor nocive, susțin sistemul imunitar și întăresc organismul în fața bolilor. În tractul digestiv se află numeroase bacterii ce constituie microflora intestinală. Aceste bacterii nu dăunează organismului, ci sunt esențiale, datorită rolurilor pe care le au:

Continue reading De ce avem nevoie de probiotice?

12 beneficii ale „laptelui de aur”

Turmericul (Curcuma) este un condiment galben-auriu utilizat în rețetele de curry din Asia, fiind înrudit cu ghimbirul. Are un gust iute-amărui, dar și aromatic. Turmericul este un bun antiinflamator, antioxidant și are proprietăți anticancerigene, ceea ce îl face perfect pentru introducerea lui în orice dietă. Dacă nu ești un fan al curry-ului, turmericul cu lapte este cea mai bună și sănătoasă opțiune.

Continue reading 12 beneficii ale „laptelui de aur”

11 alimente pe care nu știai că le poți congela

Congelarea este o metodă sigură și ușoară de a păstra mâncarea proaspătă, fără a distruge substanțele nutritive din respectivele produse. Toată lumea știe că poți congela mâncarea bebelușului, legumele, carnea și preparatele gătite. Însă metoda congelării se poate aplica și pe câteva alimente pe care sigur nu știai că le poți congela. Iată topul celor 11 alimente:

Continue reading 11 alimente pe care nu știai că le poți congela

Ce să faci cu uleiul de in?

Text preluat de pe blogul Dieta de rotație:

Mi-am propus de multă vreme să scriu despre uleiurile pe care le folosim noi în dieta Ilenei.

Am ales să scriu acum pentru că am văzut zilele trecute la Biocorner în magazin lângă intrare 3 uleiuri recunoscute pentru omega 3 (uleiul de in, uleiul de cânepă și uleiul de chia marca Olmuhle). Olmuhle produce multe uleiuri, iar Biocorner aduce aceste uleiuri (presate la rece cele pe care le-am văzut). Au un gust bun.

Continue reading Ce să faci cu uleiul de in?

BIOidei: Batoane vegane din curmale, semințe de cânepă și scorțișoară

Rețeta acestor batoane vegane a fost creată de prietenii noștri de la Dieta de rotație și pentru că sunt extrem de bune :), am decis să v-o oferim și vouă! Sunt foarte simplu de pregătit, fără cuptor. Trebuie doar să înmuiați puțin curmalele pentru a le putea mărunți în blender. Dacă aveți un blender mai micuț, vă sfătuim să pregătiți jumtate din cantitate pentru că le puteți păstra doar câteva zile în frigider.

Continue reading BIOidei: Batoane vegane din curmale, semințe de cânepă și scorțișoară

BIOgrafia unui furnizor: Freiland Puten – carne de pasăre 100% bio

Cu toții ne dorim ca mâncarea pe care o punem pe masă să fie gustoasă, sănătoasă, hrănitoare și din surse de încredere. Înființată în Germania, în 1997, ferma Freiland Puten și-a dobândit recunoașterea internațională tocmai din motivele enumerate anterior. Cu responsabilitate și profesionalism, acest brand comercializează carne și preparate din carne de curcan și pui 100% bio.

Continue reading BIOgrafia unui furnizor: Freiland Puten – carne de pasăre 100% bio