Detoxifiere după sărbători în 5 pași simpli

Perioada sărbătorilor reprezintă, de cele mai multe ori, un adevărat obstacol pentru definitivarea unei organism sănătos. Alimentele bogate în zaharuri și grăsimi destabilizează funcțiile metabolismului și facilitează dezvoltarea surplusului de kilograme. Tocmai de aceea, un program de detoxifiere este mai mult decât necesar. Cu ajutorul tehnicilor potrivite, vei putea definitiva…

Alimentația în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Sărbătorile sunt despre timp petrecut cu familia, prieteni, mâncare delicioasă și amintiri de neuitat. Însă nu sunt compatibile întotdeauna cu o dietă nutritivă și sănătoasă. În perioada aceasta este extrem de ușor să devenim mai relaxați cu privire la alimentație și exerciții fizice. Chiar dacă multitudinea de feluri de mâncare…

Alimentația în sarcină – Top 5 produse bio pe care ar trebui să le consumi

Definitivarea unui regim alimentar sănătos devine principala metodă cu ajutorul căreia te poți bucura de o siluetă de invidiat și un metabolism puternic. Însă, când vine vorba de perioada sarcinii, crearea unui meniu special este un aspect mai mult decât necesar. Alimentația în sarcină devine, de cele mai multe ori,…

Madlene cu glazură de ciocolată albă

Ingrediente: Pentru madlene 100g făină1 linguriță praf de copt100g unt + 1 lingură pentru uns tava de madlene 2 ouă întregi100g zahăr 1 lingură miere1 linguriță extract de vanilie Pentru glazură 100g ciocolată albă, topită Preparare: Topește untul și apoi lasă-l deoparte să se…

Salată cu conopidă coaptă, rucola, brânza Gouda și nuci

Ingrediente: • 1 conopidă medie, desfăcută în inflorescențe mici • 50 g rucola (½ caserolă) • 100g brânză Gouda, tăiată cuburi • 60g nuci coapte, rupte în bucăți mai mici • 2 linguri ulei de măsline, sare, ierburi de Provence (sau oregano) pentru asezonare conopidă • dressing:…

Cartofi copți cu ricotta, bacon și ceapă caramelizată

Ingrediente: 2 cartofi medii1 lingură ulei de măslineSare pentru asezonare Ceapa caramelizată 1 ceapă tăiată rondele1 lingură ulei de măsline1 lingură oțet balsamic1 linguriță zahăr brun Topping 150g ricotta + 1 lingură ulei de măsline + sare +piper50 g bacon cuburi, ușor…

Importanța fructelor și legumelor în dieta celor mici

Ai încercat vreodată să strecori piure de legume în grișul cu lapte al copilului tău? Ai inventat povești și ai folosit legumele ca recuzită să-l convingi să le mănânce, dar nimic nu a funcționat? Ei bine, nutriționiștii susțin că acest lucru e complet normal și că nu trebuie să ne…

Turmericul, ingredientul perfect împotriva acneei

Condimentul cunoscut sub numele de turmeric poate fi cel mai eficient supliment nutritiv existent. Provine din Asia și este foarte popular în bucătăria Europeană. Pe lângă versatilitatea acestuia în bucătărie, turmericul și compusul său cel mai activ, curcumina, are beneficii majore pentru sănătate. Printre aceste beneficii se numără și îmbunătățirea…

Tartă de mere cu cremă de migdale (frangipane)

Ingrediente aluat tartă: – 250 g făină– 125g unt rece tăiat cuburi mici– 30 g zahăr– 1 gălbenuș– 4 linguri apă rece– un praf de sare Ingrediente umplutură:– 80g unt moale (la temperatura camerei)– 80g zahăr– 2 ouă– 140g făină de…

De ce să alegi pește certificat MSC?

Ce este MSC? Marine Stewardship Council este o organizație internațională non-profit unde sunt recunoscute și recompensate eforturile de a proteja oceanele și de a proteja aprovizionare de pește și fructe de mare pentru viitor. Puteți ajuta la protejarea oceanelor noastre alegând produse din pește și fructe de mare cu eticheta…

Brownie

Ingrediente: – 120 g unt (cubulețe)– 150 g ciocolată (dropsuri sau bucăți de tabletă)– 150 g zahăr– 3 ouă mari– 125 g făină– 30 g cacao– 1 linguriță praf de copt– un praf de sare Preparare:– Preîncălzește cuptorul la 180°C.– Pregătește o…

Giveaway de toamnă

Regulament-Giveaway-2021Download…

Supă de dovleac copt

Ingrediente: 1 dovleac potrivit (aproximativ 700g pulpă fără coajă și semințe)1 ceapă mare3 morcovi1 rădăcină pătrunjel1 tijă țelină Apio3 căței de usturoi1,5l apă1 lingură unt150 ml smânână pentru gătitasezonare: sare, nucșoară2 linguri ulei de măsline Preparare: Taie dovleacul (curățat de…

Semințele de Chia, un aliat de nădejde pentru dieta ta

Un nou trend a lovit sfera de food, acesta fiind un trend de care ați auzit cu siguranță. Deja de o bună perioadă de timp, semințele de chia sunt în tendințe și s-au strecurat ușor ușor în foarte multe rețete, de la budincă, băuturi sănătoase sau biscuiți. Dar ce sunt…

DOVLECEI BĂRCUȚE

Timp de pregătire: 25 min Timp de gătire: 30 min Ingrediente: 4 dovlecei mari1 conservă fasole roșie, scursă și clătită1 cană orez brun1 cană de sos salsa/sosul picant preferat1 ardei gras roșu tocat mărunt1/2 ceapă mare roșie tocata mărunt1/2 cană boabe de porumb1 ardei…

Lipii cu pui în 5 minute

Ingrediente: 100g piept de pui la grătar, mărunțit și asezonat cu condimentele preferate60g sos salsa/cremă de brânză dacă nu sunteți fani picant60g mozarella30g mix salatăSare,piperCoriandruLipieOpțional: Roșii, Castraveți Mod de pregătire: Așezați lipia pe o suprafață dreaptă. Începeți prin a o unge cu sosul de salsa,…

Nucile și sănătatea

În general, nucile și oleaginoasele sunt foarte bine priite de către specialiști, acestea oferindu-ne diverse beneficii pentru sănătate. Bogate în proteine, fibre și grăsimi esențiale, nucile sunt una dintre cele mai bune achiziții pe care le putem face în orice sezon. O porție de nuci de dimensiunea unei mingi de…

Ce trebuie să știm despre gluten?

Glutenul este o proteină naturală care se găsește în cereale precum grâul, orzul sau secara. Acționează ca un agent de omogenizare, adică conferă aluatului elasticitate iar cerealelor le conferă formă, textură și rezistență. CE FACE GLUTENUL CORPULUI? Glutenul îl găsești în alimente obișnuite precum ar fi pizza, pâine, paste și…

Crostini cu ricotta, prosciutto și smochine

Ingrediente: ½ baghetă100 g ricotta4 felii prosciutto (rupte în fâșii)4-5 smochine, feliate2 linguri ulei de măslinefulgi de sarecâteva frunze de mentă pentru decor Preparare: Taie bagheta în felii oblice, cât să obții o lungime mai mareStropește-le cu puțin ulei de măsline și rumenește-le…

Crumble cu pere, scorțișoară și migdale

Ingrediente: Pentru umplutura de pere 750g pere (curățate și tăiate cuburi) 100g zahăr brun 1 linguriță scorțișoară 2 linguri migdale felii Pentru crumble 200g făină 100g…

Vinete la cuptor cu Za’atar și sos de iaurt

Ingrediente: 2 vinete medii1 linguriță Za’atar4 linguri ulei de măslineSare, piper pentru asezonareFrunze proaspete de mentă pentru decor Sos iaurt 300g iaurt tip grecesc (10% grăsime)3 căței de usturoi1 lingură…