3 pași pentru o detoxifiere corectă

Simți că în ultimă perioadă ai avut un program încărcat care ți-a dat peste cap propriul orar și, din această cauză, și mesele tale au fost neregulate? Ai sărit peste una dintre mese sau ai consumat alimente pline de grăsimi sau produse procesate? Nu este cazul să te panichezi, poți apela la un program de detox, care este o modalitate de a stimula metabolismul, de a-i oferi posibilitatea de a procesa alimentele, iar energia destinată digestiei alimentelor grele va fi consumată sub alte forme. Trebuie să ținem cont de faptul că detoxifierea nu este o cură de slăbire, ci o modalitate de a normaliza biologic corpul. Putem apela cu succes la detoxifiere pe perioada toamnei și a primăverii, timp de 3, 5 sau 7 zile. Poți iniția o cură de detoxifiere urmând 3 trucuri simple și rapide:

Continue reading 3 pași pentru o detoxifiere corectă

BIOgrafia unui furnizor: Werz, peste 50 de ani de responsabilitate pentru om și natură

Produsele de panificație au ocupat și încă ocupă o pondere semnificativă din alimentația noastră. Acestea sunt gustoase, sățioase și ușor de asimilat fie în variantă unică, fie în combinație cu alte alimente. Pâinea rămâne unul dintre cele mai importante produse din hrana românilor, cu toate că, în ultimul an, s-a înregistrat un consum  mai scăzut. Cu toate acestea, țara noastră rămâne pe poziții fruntașe în ceea ce privește consumul de produse de panificație. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, 26% din hrana românilor este compusă din pâine și produse de panificație.

Continue reading BIOgrafia unui furnizor: Werz, peste 50 de ani de responsabilitate pentru om și natură

Uleiurile esențiale – cum le folosim pentru sănătate și frumusețe?

Uleiurile esențiale nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire și înfrumusețare a niciunei femei. Acestea reprezintă o variantă mult mai sănătoasă care să substituie cosmeticele din comerț, pline de substanțe chimice, fiind o sursă bogată de nutrienți. Aceste uleiuri pot hidrata pielea, o pot ajuta să arate mult mai strălucitoare, te pot scăpa de acnee, dar au și un rol puternic asupra sănătății, ajută sistemul digestiv, îmbunătățesc memoria.

Continue reading Uleiurile esențiale – cum le folosim pentru sănătate și frumusețe?

BIOgrafia unui furnizor: Aur’a, apa de aur din România

Apa Aur’a este apa ce ia naștere din Izvorul Ursoanea, situat la Ocna de Fier, din județul Caraș-Severin și se întinde până la poalele Masivului Cracul de Aur din Munții Banatului. Este o apă ce izvorăște din munte și este filtrată în mod natural până ce ajunge la suprafață, fapt ce îi asigură un pH de 8,28. Din dorința de a păstra neschimbate toate aceste proprietăți, întregul proces de îmbuteliere se petrece într-o fabrică ultra-modernă, situată la poalele munților, în imediata apropiere a Izvorului. Izvorul de unde este extrasă această apă nu se află în apropierea niciunei activități agricole, turistice sau industriale, motiv pentru care este protejată de toate sursele de poluare.

Continue reading BIOgrafia unui furnizor: Aur’a, apa de aur din România

Obezitatea la copii – cum o prevenim sau cum o stopăm?

Medicii ne avertizează că, la nivel mondial, obezitatea infantilă este una dintre problemele principale cu care ne confruntăm. Specialiștii în nutriție și pediatrie ne atrag atenția asupra faptului că un copil supraponderal va putea să sufere de această problemă și la vârsta adultă, în plus, acesta este expus la riscul de a suferi de diabet, dislipidemie, probleme respiratorii, boli cardiovasculare, probleme ortopedice, nivel ridicat de colesterol, probleme hepatice și biliare. Se consideră a fi supraponderal copilul a cărui greutate depășește cu 10% greutatea ideală, și obez copilul a cărui greutate este depășită cu 20%.

Continue reading Obezitatea la copii – cum o prevenim sau cum o stopăm?

5 alimente pentru creșterea imunității copiilor

Sistemul imunitar este cel care ne protejează organismul și luptă împotriva infecțiilor și invadatorilor, care ne pot provoca anumite boli. Unii copii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească mult mai repede față de alții care nu contactează răceli, gripă sau alte afecțiuni, care, deși, pot părea minore, pot să rezulte anumite complicații nedorite.

Sănătatea micuților noștri este cea mai importantă și puteți să nu vă faceți griji, acum că se apropie sezonul răcoros, deoarece imunitatea acestora poate fi ajutată de anumiți aliați, care se regăsesc în anumite alimente:

Continue reading 5 alimente pentru creșterea imunității copiilor

Ce să faci cu o conopidă?

Consumată crudă sau gătită, conopida rămâne o vedetă între legumele bune pe care trebuie să le incluzi în meniul familie tale. Pe lângă gustul dulce pe care îl adaugă mâncărurilor, conopida este o sursă excelentă de vitamine și minerale de care poți să profiți la fiecare masă. Conopida are, din belșug, și fibre care îmbunătățesc digestia, acid folic care este necesar pentu a apăra organismul împotriva anemiilor, dar ajută și la regenerarea țesuturilor. Iată ce poți face cu ea:

Continue reading Ce să faci cu o conopidă?

Ce să faci cu cartoful dulce?

Deși încă nu sunt foarte populari la noi în țară, cartofii dulci ar trebui să îi înlocuiască mult mai des pe cei albi deoarece sunt mult mai nutritivi, au un indice glicemic mai mic și un conținut foarte mare de vitamina A. Nu conțin grăsimi și au foarte puține calorii, ceea ce îi transformă în alimentul perfect pentru cei care vor să se mențină în formă. Conțin mult potasiu (sunt potriviți în perioadele de stres), calciu, fier, proteine, vitamina B5, B6, C, magneziu, acid folic, beta-caroten, antioxidanți. Au un gust dulceag, după cum le spune și numele, reprezintă combustibilul ideal pentru o digestie lentă și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Continue reading Ce să faci cu cartoful dulce?

Ce să faci cu smochinele proaspete?

Cu aroma lor florală și textura delicată, smochinele sunt fructele ce nu trebuie ratate în această toamnă. Supranumite și fructele regilor, acestea erau fructele preferate ale Cleopatrei, iar romanii considerau că smochinele sunt un dar de la Zeul Fertilității.

Smochinul, originar din Asia Sud-Occidentală, crește în special în Orient, în zona Mării Mediteraneene, dar și în România în zona Dobrogei. Smochinele au miros plăcut și gust dulce, pot fi de culoare neagră, roșie, galbenă, mov, verde și maro. Pot fi consumate coapte, confiate, uscate sau în stare proaspătă.

Continue reading Ce să faci cu smochinele proaspete?

Ce să faci cu o nucă de cocos?

Iubești batoanele de ciocolată cu nucă de cocos sau prăjiturile, bomboanele tăvălite prin cocos? Atunci ar trebui să descoperi care sunt proprietățile acestui fruct senzațional și câte alte rețete mai poți prepara. Poți învăța să pregătești preparate din bucătăria internațională deoarece cocosul este utilizat cu precădere în bucătăria asiatică, indiană sau jamaicană. Pentru multe secole, nuca de cocos a servit ca hrană esențială pentru diferite popoare, dar și ca leac, aceasta fiind utilizată și în medicina modernă.

Continue reading Ce să faci cu o nucă de cocos?