BIOidei: Supă cremă de dovleac

Acum că au trecut sărbătorile, nu mai există nicio scuză pentru a mânca mai light și mai sănătos. După meniul încărcat de carne, salată de beouf, ouă umplute și desigur, foarte multe dulciuri, o supă cremă de dovleac este, cu siguranță, binevenită în dieta ta.

Aceasta nu doar că reglează dieta, dar oferă și foarte multe beneficii pentru sănătate. Dovleacul este o legumă bogată în vitamine și minerale, dar cu un conținut scăzut de calorii. Este o sursă foarte bună de betacaroten și vitamina C, care întăresc sistemul imunitar și conține un număr ridicat de fibre care încetinesc absorbția de zahăr în sânge, menținând și sănătatea tractului intestinal.

Pe lângă beneficiile pentru organism, o supă cremă de dovleac caldă alături de o porție de crutoane, îți ridică moralul într-o zi geroasă de iarnă!

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se adaugă şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
  2. Țelina, ceapa, usturoiul și ardeiul gras se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se fierbe totul la foc mic.
  3. După ce s-au fiert legumele, se scot și se pun în sită.. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau deoparte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
  4. Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute.
  5. Supa cremă de dovleac se servește cu crutoane.

 

Poftă bună! 🙂

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply