13,43 lei
.
Ingrediente :100% OVAZ *integral ( FARA GLUTEN )
* = ingrediente din agricultura ecologica biodinamica (DEMETER)
Dacă nu se specifică altfel, informațiile se referă la rețeta produsului respectiv și nu la rezultatele testelor.
Informatii despre alergeni :
Contine : ovaz
FARA GLUTEN ! FARA ADAOS DE AROME !
Caracteristica specială a ovăzului de la Spielberger este ca boabele integrale de ovaz sunt mai întâi tăiate, apoi aburite și transformate in fulgi, ceea ce înseamnă că toate ingredientele cerealelor integrale sunt conservate.
Fulgii sunt apoi măcinați si transformati in faina.
Faina de ovaz are un gust ușor de nucă și poate fi folosita în multe preparate : fursecuri, prajituri,paine si chifle.
Puteti utiliza faina de ova si in amestec cu alte făinuri pentru prăjituri, brioșe, pâine sau chifle.
RETETA :Paine de ovaz fara gluten
Ingrediente:
1 pachet drojdie uscată, 1/2 linguriță zahăr, 125 g fulgi mici de ovăz (fără gluten), 500 ml apă călduță, 200 g amestec de făină neagră (fără gluten), 200 g făină de ovăz integrală fără gluten, 1 linguriță coji de psyllium, 1 lingurita sare, 50 g unt la temperatura camerei, fulgi de ovaz fara gluten pentru presarare deasupra
Mod de preparare:
Amestecați drojdia cu zahărul și puțină apă. Se toarnă apa rămasă peste fulgii de ovăz și se lasă să se umfle. Acum amestecați toate ingredientele și frământați bine.
Se acopera si se lasa la crescut o jumatate de ora. Apoi frământați. Cu mâinile umede, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară cu fulgi de ovăz.
Se acopera si se lasa la crescut o jumatate de ora. Coaceți la 200°C timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180°C și coaceți încă 40-50 de minute.
Valori nutriționale și calorice medii la 100 g:
Puterea calorică în kJ: 1470 / 100 g
Puterea calorică în kcal: 348 / 100 g
Grasimi: 7/100 g
din care acizi grași saturați: 1,30 / 100 g
Carbohidrați: 58,70 / 100g
din care zahar: 1,10 / 100 g
Proteine: 13,50 / 100 g
Conținut de sare: 0,02 / 100g
A se pastra la loc uscat, racoros