ATALANTI ECO MASLINE KALAMATA 250G

24,00 lei

Eco
Țara de proveniență:  
Proprietăți:  
Cantitate

.

Ingrediente: masline Kalamata 79% (soiul Kalamon), otet*, sare de mare.

*= Produse din agricultura ecologica.

Informatii despre alergeni :

VEGAN !

Masline kalamon BIO, un deliciu grecesc

Numele acestor masline inchise la culoare provine de la regiunea in care se cultiva. Atunci cand cumperi masline kalamon, stii sigur ca acestea au Statut Geografic Protejat, pentru ca Uniunea Europeana nu permite folosirea acestui nume decat produselor cultivate aici. De ce sunt maslinele kalamon speciale? Pentru ca solul din regiune, clima, dar si particularitatile soiului le dau acestor masline un gust bogat, intens. Maslinele kalamon bio au forma de migdale si varful usor ascutit. Aceste fructe sunt o parte importanta a dietei mediteraneene si una dintre sursele de sanatate ale poporului grec.

Beneficiile maslinelor

  • • Maslinele kalamon contin in concentratie mare antioxidantul numit hidroxitirosol, care contribuie la prevenirea cancerului
  • • Sunt o sursa buna de calciu si vitaminele C, E si A
  • • Maslinele kalamon contin magneziu, fosfor si potasiu, precum si vitamine din complexul B
  • • Maslinele grecesti au proprietati antiinflamatorii
  • • Scad riscul aparitiei diabetului, datorita indicelui glicemic redus
  • • Sunt o sursa valoroasa de fier care asigura buna functionare a celulelor rosii din sange
  • • Contin vitamina A, esentiala pentru sanatatea ochilor, a pielii si a sistemului imunitar
  • • Maslinele iti asigura un aport optim de fibre care favorizeaza o digestie eficienta
  • • Sunt o sursa de grasimi “bune”. Grasimile monosaturate reduc nivelul colesterolului
  • • Contin antioxidanti care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi
  • • Maslinele contribuie la mentinerea greutatii normale
  • • Protejeaza sistemul cardiovascular

Cum le poti savura

Poti folosi masline bio kalamon in retetele cu paste, datorita gustului lor bogat, carnos, in salate grecesti cu branza feta, rosii, ceapa, castraveti si oregano si ulei de masline sau in sosurile pe care le prepari pentru pestele la cuptor. In plus, maslinele kalamon sunt un ingredient important in salata de cartofi sau in cuscus. Din fericire, nu e mereu nevoie sa le adaugi intr-un fel de mancare, le poti savura la fel de bine si ca atare, singure sau impreuna cu branzeturi si nuci.

Dupa deschidere pastrati in frigider pentru 15 zile.

S-ar putea să-ți placă și…

  • ATALANTI ECO MASLINE VERZI CU LAMAIE 250G-0
  • MANI - BLÄUEL ECO PASTA DIN MASLINE KALAMATA 180 G-0