38,00 lei
Sarea în forma sa cea mai pură, cea mai delicioasă și sănătoasă.
Contine 96 de oligoelemente și minerale !
DIFERENTA CALITATIVA DINTRE AFRINA SI SARE este similară cu cea dintre lăptișorul de matcă și miere.
Ingrediente : 100% sare naturala -„fleur-de-sel” – nerafinata din Messolonghi
Cuvântul „afrina” este un cuvant folosit local (in zona lagunei Messolonghi ), pentru ceea ce se numește „fleur-de-sel”.
Sarea Afrina este produsa exclusiv în salinele din Messolonghi datorită condițiilor ideale care predomină acolo:
Marea este de mică adâncime, cu ape calde și bogate, o combinație care o face ideală pentru producția de sare. În plus, vânturile sunt moderate, capabile să usuce marea și să sufle spuma, iar fundul mării este plat, fără pante.
Sezonul de producție începe în martie/aprilie, în funcție de condițiile meteorologice.
În această perioadă, apa de mare este canalizată în preîncălzitoare, adică în zone proiectate adecvat pentru a stoca și izola apa de mare. În timpul primăverii și verii apa este încălzită și se usucă lent sub acțiunea combinată a soarelui și a vântului în timp ce, în condiții specifice de densitate, este transferată de la un încălzitor la altul pentru a îndepărta materialele insolubile și alte săruri inutile .
La sfârșitul verii, apa de mare saturată cu sare este colectată numai manual de muncitori calificați cu unelte din lemn – o tehnică străveche cunoscută de cei care o colectează – si transferată în alopegii (sau „tigăi”, așa cum sunt cunoscute localnicilor) unde sunt lăsate să se usuce.
În septembrie, în funcție de condițiile meteo, se recoltează afrina. Se spală apoi cu saramură, adică cu apă de mare saturată cu sare, pentru a îndepărta impuritățile dar fără a pierde oligoelemente și mineralele. Ceea ce rezulta este sare pură, care va fi depozitată în „dealuri” impresionante, de 10 până la 15 metri înălțime.
Afrina este prima recoltă a salinelor: de îndată ce se termină culegerea acesteia , va începe colectarea sării.
Afrina este cel mai bun derivat al sării. Aspectul său este ușor, ca spuma din care se naște.
Nu este la fel de puternic sărata ca si sarea și, prin urmare, cristalele sale crocante vor fi ideale pentru alimente crude, precum salatele.
Se folosește și în alimente după gătire, în timp ce cei cunoscători vă vor spune că în afrina este ascuns secretul oricărui prăjitor bun: câteva boabe chiar înainte de sfârșitul prăjirii vor avea gust fără a usca nicio carne sau pește. În cele din urmă, este utilizat pe scară largă în produse de cofetărie, deoarece gustul său blând este ideal pentru rețetele dulci !
Valori nutriționale și calorice medii la 100 g:
Puterea calorică în kJ: 16.3 / 100 g
Puterea calorică în kcal: 3.8 / 100 g
Grasimi: 0 / 100 g
din care acizi grași saturați: 0 / 100 g
Carbohidrați: 3/100 g
din care zahar:0 / 100 g
Fibre: 9,60 / 100 g
Proteine: 0.7/100 g
Salinitate: 37 / 100 g
A se depozita in loc uscat si racoros
A se consuma pana la data :inscriptionata pe ambalaj