Turmericul, ingredientul perfect împotriva acneei

Condimentul cunoscut sub numele de turmeric poate fi cel mai eficient supliment nutritiv existent. Provine din Asia și este foarte popular în bucătăria Europeană. Pe lângă versatilitatea acestuia în bucătărie, turmericul și compusul său cel mai activ, curcumina, are beneficii majore pentru sănătate. Printre aceste beneficii se numără și îmbunătățirea sănătății inimii, îmbunătățirea simptomelor depresiei și artritei și este un ajutor de nădejde în combaterea acneei.

Beneficii
Printre cele mai importante proprietăți ale turmericului se numără efectul detoxifiant și în același timp este un puternic antioxidant prevenind procesul de îmbătrânire. Datorită acestor proprietăți, turmericul devine un aliat de nădejde în combaterea acneei sau a pielii iritate, fiind un antiinflamator și un antiseptic natural care oprește răspândirea bacteriilor și a germenilor.

Calitățile antiinflamatorii pot curăța porii și calma pielea. Turmericul este, de asemenea, cunoscut pentru reducerea cicatricilor. Această combinație  poate ajuta fața să se curețe de erupțiile de acnee. În combinatie cu alte ingrediente hidratante, turmericul patrunde in piele, o hraneste, o curata de toxine oferindu-i un plus de strălucire.

Cum folosim turmericul pentru acnee?
Există o serie de moduri în care poți folosi turmericul pentru a trata acneea. Turmericul este disponibil într-o mare varietate de forme, de la pulberi și paste până la ceaiuri, capsule și chiar săpunuri.

Înainte să începeți o cură cu turmeric, este indicată întreruperea utilizării oricăror alte preparate pentru acnee fără prescripție medicală pe care le utilizați, atât pentru a evita uscarea excesivă și suprastresarea pielii, cât și pentru a putea vedea ce funcționează cel mai bine. Cu toate acestea, dacă luați medicamente pentru acnee pe bază de rețetă, discutați întotdeauna cu medicul care le prescrie înainte de a le întrerupe brusc.

Dacă nu ați folosit niciodată turmeric pentru îngrijirea pielii până acum, este indicat să aplicați mai întâi o cantitate minimă pe o porțiune de piele mai puțin vizibilă. Așteptați 48 de ore pentru a vedea cum răspunde pielea, iar dacă totul este bine, puteți continua să utilizați turmeric pentru a vă trata acneea.

Sfaturi practice pentru reducerea acneei
Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, poți ajuta la reducerea sau diminuarea acneei prin:

  • spălarea feței de două ori pe zi cu un demachiant delicat, neabraziv
  • asigurându-te că orice produse aplicate pe față nu conțin iritanți și alergeni
  • Evitarea atingerii pielii de pe față, deoarece aceasta poate agrava acneea

Leave a Reply