Tu știi care e cel mai răspândit drog din lume?

cake-544725_960_720

Cel mai răspândit drog din lume nu-l găsim sub formă injectabilă, de prafuri sau pastile la pungă, ci pe rafturile marilor retaileri de alimente. Este vorba despre zahărul nostru ”cel de toate zilele”, care, mai nou, este prezent în tot mai multe produse alimentare: de la prăjituri și deserturi, la băuturi răcoritoare și ingrediente alimentare semi-preparate pentru care optăm de multe ori, din lipsă
de timp. Așadar, ce ne rămâne de făcut în aceste condiții? Cum ne ferim de ceva ce este, practic, cam peste tot? Noi avem două soluții:

  1. Încearcă să-l elimini puțin câte puțin, atunci când situația îți permite.
  • Încearcă să te obișnuiești să bei cafeaua și ceaiul fără zahăr.
  • Renunță pe cât posibil la sucurile din comerț și înlocuiește-le cu fresh-urile de fructe și legume. Chiar dacă și acestea conțin fructoză, măcar aceasta nu trece prin procesul chimic de rafinare prin care trece zahărul.
  • Ți-e poftă de ciocolată? Începe să consumi ciocolată neagră. Este mult mai sănătoasă și conține cantități de zahăr mult mai mici decât ciocolata preparată cu lapte.
  1. Folosește îndulcitori naturali.
  • Mierea

Este un substitut extraordinar și o sursă minunată de vitamine şi minerale cu importante proprietăţi antiseptice, antioxidante şi regenerante.

  • Găsești miere bio și produse corelate, aici.honey-823614_960_720
  • Melasa

Melasa nu doar că este considerată unul dintre cei mai sănătoşi îndulcitori care pot substitui zahărul, dar este și bogată în fier, vitamina B6, magneziu şi mulţi alţi antioxidanţi cu efecte benefice pentru organism.

  • Găsești melasă bio, aici.
  • Siropul de ștevie.

Este 100% natural, este și mai dulce decât zahărul, dar cu toate astea nu prezintă dezavantajul de a dezechilibra nivelul de glucoză din sânge, în așa fel încât să încurajeze instalarea diabetului.

  • Siropul de arţar.

Mineralele sunt principalele atuuri ale consumului de sirop de arțar. Specialiștii recomandă siropul de arțar în locul zahărului pentru concentrația mare de mangan şi zinc pe care ne-o oferă produsul.

  • Găsești sirop de arțar, aici.
  • Siropul de agave.

Da, siropul de agave este un îndulcitor natural, dar cu toate acestea trebuie să avem grijă. Să nu uităm că este constituit în proporție de 90% din fructoză, motiv pentru care, în exces, poate încuraja rezistența la insulină. Dar știm deja că excesele, de orice fel ar fi, nu sunt indicate.

  • Găsești sirop de agave, aici.

 

 

 

Leave a Reply