Topul produselor pline de pesticide

Suntem ceea ce mâncăm, fără doar și poate. Așa că trebuie să avem o grijă imensă la alimentație. Despre pericolele pesticidelor v-am tot vorbit și noi aici, cu siguranță ați mai și citit. Desigur, e greu ca de mâine să scăpăm de absolut toate din hrana noastră. Citând un studiu al Environmental Working Group (EWG), revista Time a scris acum câteva zile despre cele mai periculoase produse când vine vorba despre cantitatea de pesticide conținută. Firește, studiul este făcut în America, dar, cum agricultura s-a transformat în această afacere la scară globală, lucrurile nu stau cu mult diferit în Europa.

Așadar, dacă vreți să începeți curățenia în frigider și vreți să vă asigurați că veți consuma din ce în ce mai puține pesticide, uitați-vă, în primul rând, la mere. Ele sunt fruntașe în acest clasament al celor mai pline de pesticide produse. Le urmează piersicile și nectarinele. În testele făcute de specialiști, peste 95% dintre merele, piersicile și nectarinele analizate conțineau pesticide. Restul produselor de pe lista negră le găsiți în poza alăturată.

 

dirtydozen2015

În clasamentul legumelor și fructelor cu cele mai puține pesticide găsim avocadoul, porumbul și ananasul. Discutăm, desigur, despre produse crescute prin agricultura convențională.

Autorii studiului au menționat că scopul lor nu este nicidecum să îi facă pe oameni să renunțe la legume și fructe, ci să le dea un soi de ghid care să le fie de folos atunci când fac cumpărături – măcar câteva produse din coșul lor ar trebui să fie organice, iar clasamentul este menit să îi ajute în alegere.

Toate detaliile cercetării pot fi găsite aici. Sursa fotografiei este aici.

Leave a Reply