Biocorner-Magazin

Toamna “se numără” carențele

Cu toți resimțim în această perioadă a anului astenia de toamna, ce începe să își facă simțită prezența din ce în ce mai pregnanant. Scăderea temperaturilor și reducerea numărului de ore în care beneficiem de lumina zilei ne dau o senzație de somnolență, o stare prelungită de slăbiciune fizică.

Astenia de tomana are însă, și o explicație științifică, această fiind produsă de lipsa melatoninei, hormonul responsabil de reglarea somnului. Odată cu scăderea luminii solare, melatonina crește și odată cu această, crește și senzația de oboseală. Pe de altă parte, serotonină scade, generând astfel somnolență și stare de oboseală generală. De multe ori, acest dezechilibru hormonal este, de asemenea, asociat cu o imunitate scăzută, una sau mai multe carențe de vitamine în organism.

Știi deja că alimentația este un factor esential în menținerea unei sănătăți fizice și emoționale bune, devenind un factor extrem de important de luat în considerare pentru combaterea asteniei de toamnă. Dieta trebuie să fie sănătoasă și echilibrată, prioritizând alimentele bogate în vitamine și minerale, cum ar fi fructele și legumele, iar așa cum deja te-ai obișnuit în magazine Biocorner gasești fructe și legume proaspete de sezon. De asemenea, dacă timpul nu îți permite să faci o vizită într-unul din magazinele nostre, poți accesat magazinul online, www.biocorner.ro, în secțiunea Fresh market vei găsi fructele și legumele necesare unei alimentații echilibrate ce va ține la distanță acest dușman al sezonului, astenia de toamna.

Ce trebuie să mănânci ?
Fructe și legume pentru creșterea aportului de vitamine în organism;
Nuci pentru a-ți crește nivelul de energie;
• Omega 3 si Vitamina D, supliment Balance Oil de la Zinzino, pentru o bună dispozitie;
Iaurtul natural care ajută la regenerarea florei intestinale și favorizează producția de serotonină;
Ciocolată neagră, bogată în antioxidanți și magneziu, care reduce nivelul hormonilor de stres;
Lămâi și portocale, citrice bogate în antioxidanți și vitamina C, pentru stimularea sistemului imunitar și încetinirea nivelului de
cortizol;
Banană, care oferă potasiu și triptofan cu un puternic efect anti-stres.

Astfel, un stil de viață echilibrat, o alimentație corectă, mișcare în aer liber și un management mai bun al stresului cotidian vă ajută să treceți fără mari probleme peste această perioada de tranziție, pentru că până la urmă toamna este un anotimp superb, care ne reamintește în fiecare an cât de importantă este schimbarea. Natura este singură care se adaptează mereu la schimbare fără să opună rezistență, arătându-ne și nouă că lipsa de împotrivire și flexibilitatea sunt esențiale pentru a rămâne ancorați în realitate.