Shutterstock_331447064

Semințele de Chia, un aliat de nădejde pentru dieta ta

Un nou trend a lovit sfera de food, acesta fiind un trend de care ați auzit cu siguranță. Deja de o bună perioadă de timp, semințele de chia sunt în tendințe și s-au strecurat ușor ușor în foarte multe rețete, de la budincă, băuturi sănătoase sau biscuiți. Dar ce sunt de fapt semințele de chia și de ce este indicat să le consumăm?

Aceste semințe mici și controversate sunt originare din America de Sud și sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Bogate în fibre, proteine ​​și omega-3, acestea sunt o modalitate excelentă de a avea un conținut scăzut de calorii, adăugând totodată un plus de nutrienți în alimentele preferate. Similar semințelor de in, semințele de chia au o aromă neutră, ceea ce le face un aliat versatil pentru dieta ta.

Conform studiilor, 28g semințe de chia conțin:
Fibre: 11 grame.
Proteine: 4 grame.
Grăsime: 9 grame (dintre care 5 sunt Omega-3).
Calciu: 18%
Mangan: 30%
Magneziu: 30%
Fosfor: 27%

De asemenea, conțin o cantitate semnificativă de zinc, vitamina B3, potasiu, vitamina B1 și vitamina B2. Deci aproximativ două linguri de semințe au aproximativ 140 kcal și toți nutrienții de care avem nevoie.

GUST NEUTRU, PERFECTE PENTRU ORICE REȚETĂ

Semințele de chia au o aromă  neutră și pot fi presărate peste orice, de la iaurt, cereale pentru micul dejun sau chiar pentru a adăuga o textură crocantă salatei preferate. Se lasă la hidratat în apă sau lapte acționând ca un agent de îngroșare sau se pot combina cu iaurt și supe.

Semințele de chia se găsesc la majoritatea magazinelor, de obicei lângă fulgii de ovăz sau alte cereale integrale. De asemenea, sunt accesibile la preț și le aveți pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

CUM SĂ UTILIZAȚI SEMINȚE DE CHIA?

Puteți stropi direct pe mâncare și le puteți mânca în forma lor crocantă. Când sunt înmuiate în lichid, semințele de chia acționează ca un agent de îngroșare și se extind în bile mici umflate, similare cu tapioca mică. Sunt perfecte pentru budincă, supe și tocană.

Alternativa perfectă pentru un mic dejun delicios și colorat sunt semințele de chia combinate cu iaurt, laptele preferat și miere. Se pregătește cu o seară înainte, lăsând totul la frigider la hidratat. Dimineața trebuie doar să adăugăm fructele preferate, pentru un mic dejun bogat în proteine și fibre.