Salată cu conopidă coaptă, rucola, brânza Gouda și nuci
Ingrediente:
• 1 conopidă medie, desfăcută în inflorescențe mici
• 50 g rucola (½ caserolă)
• 100g brânză Gouda, tăiată cuburi
• 60g nuci coapte, rupte în bucăți mai mici
• 2 linguri ulei de măsline, sare, ierburi de Provence (sau oregano) pentru asezonare conopidă
• dressing: 2 linguri oțet din vin alb, 2 linguri ulei de măsline, sare
Preparare:
• Așază inflorescențele de conopidă în tavă, pe foaie de copt. Asezonează cu sare și ierburi de Provence, apoi stropește cu ulei încât să ajungă la toată bucățile de conopidă.
• Coace conopida la 190 grade C pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt, las-o să se răcească 10 minute înainte de a prepara salata.
• Rumenește nucile în tigaie pentru 3-4 minute pentru a le face mai crocante și pentru a intensifica aromele.
• Spală și apoi zvîntă rucola.
• Prepară dressingul într-un borcan cu capac: toarnă în borcan ingredientele, pune capacul și agită bine. Lasă-l deoparte.
• Pune ingredientele într-un bol sau pe un platou, adaugă dressing-ul.
• Servește imediat.