Img_8288

Salată cu conopidă coaptă, rucola, brânza Gouda și nuci

Ingrediente:

• 1 conopidă medie, desfăcută în inflorescențe mici

• 50 g rucola (½ caserolă)

• 100g brânză Gouda, tăiată cuburi

60g nuci coapte, rupte în bucăți mai mici

• 2 linguri ulei de măsline, sare, ierburi de Provence (sau oregano) pentru asezonare conopidă

• dressing: 2 linguri oțet din vin alb, 2 linguri ulei de măsline, sare

Preparare:

• Așază inflorescențele de conopidă în tavă, pe foaie de copt. Asezonează cu sare și ierburi de Provence, apoi stropește cu ulei încât să ajungă la toată bucățile de conopidă.

• Coace conopida la 190 grade C pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt, las-o să se răcească 10 minute înainte de a prepara salata.

• Rumenește nucile în tigaie pentru 3-4 minute pentru a le face mai crocante și pentru a intensifica aromele.

• Spală și apoi zvîntă rucola.

• Prepară dressingul într-un borcan cu capac: toarnă în borcan ingredientele, pune capacul și agită bine. Lasă-l deoparte.

• Pune ingredientele într-un bol sau pe un platou, adaugă dressing-ul.

• Servește imediat.