Img_8375

Madlene cu glazură de ciocolată albă

Ingrediente:

Pentru madlene

Pentru glazură

Preparare:

  • Topește untul și apoi lasă-l deoparte să se răcească puțin. 
  • Mixează ouăle și zahărul într-un bol mare, timp de 1 minut. 
  • Adaugă și mierea și continuă să mixezi 3-4 minute.
  • Amestecă și cerne făina și praful de copt.
  • Toarnă făina peste mixul de ouă și zahăr, încorporând-o ușor cu o spatulă.
  • Când untul topit nu mai este fierbinte, adaugă-l în compoziție, omogenizând totul cu spatula.
  • Acoperă bolul și pune aluatul la frigider pentru 2 ore.
  • După cele 2 ore, unge tava specială de madlene cu unt topit.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Pune câte o linguriță de aluat în fiecare formă de madlenă. 
  • Nu trebuie să nivelezi, la căldura cuptorului se va uniformiza aluatul în formă.
  • Coace 10-12 minute la 180°C.
  • Scoate madlenele din tava de copt. Repetă procesul dacă mai ai aluat rămas.
  • Când madlenele s-au răcit, topește ciocolata albă la bain-marie.
  • Pune ciocolata într-un castron și introdu madlena în ciocolata topită. 
  • Așază madlenele pe un grătar de patiserie ca să se întărească glazura.
  • Cât ciocolata e încă moale, poți adăuga mici decoruri pentru a le face mai festive.