Madlene cu glazură de ciocolată albă
Ingrediente:
Pentru madlene
- 100g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 100g unt + 1 lingură pentru uns tava de madlene
- 2 ouă întregi
- 100g zahăr
- 1 lingură miere
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru glazură
- 100g ciocolată albă, topită
Preparare:
- Topește untul și apoi lasă-l deoparte să se răcească puțin.
- Mixează ouăle și zahărul într-un bol mare, timp de 1 minut.
- Adaugă și mierea și continuă să mixezi 3-4 minute.
- Amestecă și cerne făina și praful de copt.
- Toarnă făina peste mixul de ouă și zahăr, încorporând-o ușor cu o spatulă.
- Când untul topit nu mai este fierbinte, adaugă-l în compoziție, omogenizând totul cu spatula.
- Acoperă bolul și pune aluatul la frigider pentru 2 ore.
- După cele 2 ore, unge tava specială de madlene cu unt topit.
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Pune câte o linguriță de aluat în fiecare formă de madlenă.
- Nu trebuie să nivelezi, la căldura cuptorului se va uniformiza aluatul în formă.
- Coace 10-12 minute la 180°C.
- Scoate madlenele din tava de copt. Repetă procesul dacă mai ai aluat rămas.
- Când madlenele s-au răcit, topește ciocolata albă la bain-marie.
- Pune ciocolata într-un castron și introdu madlena în ciocolata topită.
- Așază madlenele pe un grătar de patiserie ca să se întărească glazura.
- Cât ciocolata e încă moale, poți adăuga mici decoruri pentru a le face mai festive.