Alimentele fermentate devin din ce în ce mai uilizate în dietele oamenilor din întreaga lume și se conștientizează din ce în ce mai mult multiplele beneficii pe care aceste alimente le oferă. Oameni din toate colțurile lumii au mâncat alimente fermentate timp de secole, datorită beneficiilor digestive ale acestora.
Multe regiuni au propriile alimente fermentate tradiționale, cum ar fi iaurtul, brânzeturile,sosul de soia și nu numai. Astăzi ne vom opri atenția asupra unui aliment extrem de sănătos, kimchi, un soi de varză picantă fermentată, un aliment tradițional în Coreea de Sud.
Kimchi este un aliment foarte sănătos datorită probioticelor pe care le conține. Acestea sunt bacterii benefice, responsabile pentru fermentarea legumelor, cu un rol important în buna funcționare a sistemului digestiv. La baza acestui preparat se află varză napa, cunoscută și că varză chinezească, ridichi albe și ceapă verde, în asociere cu un amestec de condimente.
Beneficiile consumului de kimchi
Kimchi este pregatit cu foarte mare atentie si pricepere, trebuie să finalizat un proces de fermentare în recipiente din sticlă închise ermetic. Legumele sunt lăsate la fermentat câteva zile, poate chiar și luni, până când textura și aroma lor încep să se schimbe și preparatul dobândește numeroase beneficii pentru sănătate. Culturile vii care se formează în timpul fermentării sporesc proprietățile acestui aliment extraordinar, făcându-l foarte benefic pentru organism. În general, consumul de kimchi ajută la:
•Dezvoltarea microbiotei intestinale și protejarea sănătății digestive;
• Scăderea riscului de diabet și alte boli metabolice;
• Controlul colesterolului ridicat;
• Scăderea poftei de mâncare și prevenirea obezității și a creșterii în greutate;
• Întărirea sistemului imunitar pentru a reduce riscul de boli bacteriene și virale;
• Prevenirea îmbătrânirii premature.
Dacă vrei să introduci Kimchi în dieta ta și a familiei tale îl găsești la Biocorner, un produs fără lactoză, fără gluten, vegan, fără aditivi și fără conservanți. Îți recomandăm să îl folosești că aperitiv, garnitură sau fel principal. Se servește adesea cu orez, dar se potrivește și cu salate, pizza și multe alte feluri de mâncare.