DOVLECEI BĂRCUȚE
Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 30 min
Ingrediente:
- 4 dovlecei mari
- 1 conservă fasole roșie, scursă și clătită
- 1 cană orez brun
- 1 cană de sos salsa/sosul picant preferat
- 1 ardei gras roșu tocat mărunt
- 1/2 ceapă mare roșie tocata mărunt
- 1/2 cană boabe de porumb
- 1 ardei jalapeno tăiat cubulețe
- 1 lingură + 1 linguriță ulei de măsline
- 2 lingurițe de chimen
- 1 linguriță praf de chili
- 1/2 cană de coriandru proaspăt tocat mărunt
- Sare după gust
- 1 cană brânză cheddar
Mod de preparare:
- Tăiem fiecare dovlecel pe jumătate pe lungime, apoi folosind o cupă pentru înghețată sau o lingură scoatem umplutura fiecărui dovlecel, oferindu-le astfel o formă de bărcuță. Cu o pensula, ungem cu ulei de măsline bărcuțele și le așezăm într-un vas de yena.
- Într-o tigaie adăugam 1 lingură ulei măsline și lăsăm să se încingă la foc mediu. Adăugăm apoi ceapa și ardeii, după care adăugăm orezul, porumbul, fasolea împreună cu sosul, pudra de chili și chimenul. Amestecăm totul bine și ținem pe foc aproximativ 5 minute.
- Preîncălzim cuptorul la 200 ° C. Amestecăm 1/4 cană de coriandru și sare, după gust și adăugăm umpluturii. Începem să umplem bărcuțele din dovlecei și după ce sunt pline, presărăm cu brânză cheddar rasă.
- Așezăm totul într-un vas de yena pe care îl acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru aproximativ 25 min apoi scoatem folia și mai lăsăm 5 minute la cuptor până când brânza devine arămie.
- Lăsăm 5-10 minute la răcit, apoi presărăm coriandru proaspăt și sunt gata de servit.