Cum ne pregătim pentru Paști?

Sărbătorile de Paști sunt un bun prilej pentru a ne aduna cu toții – familie, prieteni – în jurul mesei, bucurându-ne de bucate alese, dar mai ales de timpul petrecut împreună. Dar cum să abordăm cu seninătate provocarea pe care o reprezintă, pentru mulţi dintre noi, pregătirile?! Cum să ne gestionăm timpul şi celelalte resurse, în aşa fel încât să nu ajungem obosiţi şi iritaţi în prag de sărbătoare?!

Două sunt subiectele care ne dau fiori atunci când vorbim despre pregătirile pentru Paști: meniul și curățenia.

lista cumparaturi

Prima dintre ele este mai ușor de gestionat și nu presupune atât de mult efort; tot ce trebuie să faci este să te gândești foarte bine ce vrei să pregătești, să faci o listă de cumpărături și să începi să gătești. Un mic secret pentru a-ți ușura munca este să alegi ceva clasic, cu care știi că nu vei da greș, și să nu te abați de la planul inițial.
Cea de-a doua însă presupune mai mult efort, deoarece sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare atunci când vine vorba de curățarea casei.

brooms-214717_1280

Poate cel mai important este acela al produselor pe care le folosim. Deși pe piață există o varietate foarte largă de produse de curățare, multe dintre ele conțin substanțe toxice care pot afecta sănătatea celor care intră în contact cu ele.

O astfel de substanță este clorul. Multe dintre produsele clasice de curățat conțin clor în cantitate mai mare sau mai mică. Vaporii de clor pot fi inhalați de către copii și le pot provoca iritații ale căilor respiratorii. Mai mult, clorul din substanțele de curățat poate afecta și pielea celor care intră în contact cu suprafețe care au fost curățate și nu au fost clătite corespunzător.
Un alt pericol reprezentat de produsele tradiționale de curățare sunt substanțele antibacteriene. Acestea pot determina, în unele cazuri, rezistența organismului la anitibiotice, ceea ce înseamnă că unele infecții care apar în corp vor fi mai greu de tratat.
Nu în ultimul rând, produsele precum spray-urile pentru mobilă pot provoca alergii sau chiar crize de astm. Explicația constă în faptul că aceste spray-uri conțin substanțe precum derivați ai petrolului care sunt absorbiți prin piele sau chiar inhalați, dacă produsul respectiv este folosit în exces.

produse curatat

Alternativa pentru aceste produse sunt produsele de curățenie ecologice. Acestea sunt obținute din substanțe naturale verificate şi protejează epiderma, contribuind la bunăstarea ei. Mai mult, substanțele componente sunt prietenoase cu mediul înconjurător, iar recipientele sunt reciclabile.

Sperăm ca micile secrete pe care vi le-am împărtăşit să vă ajute să aveți Sărbători Pascale cu liniște, zâmbete şi relaxare, alături de cei dragi!

Leave a Reply