Img_7119

Cartofi copți cu ricotta, bacon și ceapă caramelizată

Ingrediente:

Ceapa caramelizată

Topping

Pregătire:

Spală cartofii în coajă, înțeapă-I cu furculița de câteva ori pe întreaga suprafață, stropește-I cu ulei de măsline și puțină sare. Pune-i la cuptor să se coacă, la 190 grade C pentru aproximativ 1 oră.

Între timp, pregătește ceapă caramelizată. Taie o ceapă medie în rondele subțiri. Pune-le să se călească într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline. După 3-4 minute, stropește rondelele cu oțetul balsamic și presară zahărul brun. Mai lasă în tigaie să se îmbine aromele și să se rumenească rondelele. Scoate-le pe o farfurie.

Amestecă ricotta cu ulei de măsline, sare și piper. Călește 2-3 minute și baconul cubulețe pentru o textură mai crocantă.

Taie cartofii copți în jumătate, pe lungime. Acoperă jumătățile de cartofi cu câte 2 linguri de ricotta, adaugă peste rondele de ceapă caramelizată și cubulețe de bacon. Decorează cu frunze de oregano sau pătrunjel.