Brownie
Ingrediente:
– 120 g unt (cubulețe)
– 150 g ciocolată (dropsuri sau bucăți de tabletă)
– 150 g zahăr
– 3 ouă mari
– 125 g făină
– 30 g cacao
– 1 linguriță praf de copt
– un praf de sare
Preparare:
– Preîncălzește cuptorul la 180°C.
– Pregătește o tavă de copt (cam de 20×30 cm sau 25x25cm): unge tava cu puțin unt, apoi pune o foaie de copt în tavă.
– Pune la topit untul și ciocolata într-un vas termorezistent, la bain-marie. Amestecă din când în când cu spatula pentru a le omogeniza.
– Când ciocolata și untul s-au topit complet, dă vasul la o parte și lasă să se răcească puțin.
– Între timp, amestecă ingredientele uscate: făina, cacaua, sarea și praful de copt și cerne-le.
– Toarnă compoziția de unt și ciocolată într-un vas de mixer, apoi adaugă zahărul și mixează la viteză medie. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
– La final pune amestecul de ingrediente uscate (făina, cacaua, sarea și praful de copt). Amestecă din nou pentru omogenizare.
– Toarnă compoziția în tavă și pune-o la copt pentru 20-25 minute.
– Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească 10-15 minute înainte de a o tăia.