Werz

BIOgrafia unui furnizor: Werz, peste 50 de ani de responsabilitate pentru om și natură

Produsele de panificație au ocupat și încă ocupă o pondere semnificativă din alimentația noastră. Acestea sunt gustoase, sățioase și ușor de asimilat fie în variantă unică, fie în combinație cu alte alimente. Pâinea rămâne unul dintre cele mai importante produse din hrana românilor, cu toate că, în ultimul an, s-a înregistrat un consum  mai scăzut. Cu toate acestea, țara noastră rămâne pe poziții fruntașe în ceea ce privește consumul de produse de panificație. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, 26% din hrana românilor este compusă din pâine și produse de panificație.

Potrivit celor mai recente studii de specialitate, consumatorii au început să fie atenți la produsele pe care le caută, își doresc ca acestea să fie sănătoase, cu un aport nutritiv ridicat, un conținut cât mai mic cu putință de conservanți și aditivi, produse BIO, fără gluten, din făină integrală, cereale și semințe. În momentul procesului de achiziție, consumatorii au început să nu mai considere prețul ca un factor decisiv, ci calitatea, sănătatea și confortul.

Există multe zvonuri care atestă faptul că pâinea îngrașă, fapt infirmat de către nutriționiști care au demontat acest zvon și au susținut faptul că este esențial să cunoaștem cu ce alimente asociem pâinea, aceste combinații fiind cele care contribuie la procesul de îngrășare.

Produsele de panificație fără gluten au început să fie din ce în ce mai achiziționate de persoanele cu intoleranță la gluten, persoane care suferă de afecțiuni în cadrul cărora sistemul imunitar reacționează la proteinele pe care le conține glutenul, ceea ce conduce la inflamații, fie la nivelul intestinului subțire, fie la nivelul pielii.

Preocupați să îți ofere un stil de viață cât mai sănătos, brandul Werz promovează hrana echilibrată, cultivată ecologic, consumată cu o conștiință curată, în două cuvinte, o hrană sănătoasă.

Istoria brandului Werz începe cu aproximativ 50 de ani în urmă, în momentul în care, plecând cu două valori fundamentale la drum, cu responsabilitate pentru oameni și natură, maestrul brutar Karl Otto Werz și soția lui, Else, au început fabricarea de produse de panificație gustoase și sănătoase. Aceștia și-au demarat activitatea prin achiziționarea unei mori de piatră și utilizarea de cereale organice, din care au început să producă pâine, biscuiți și prăjituri. Astfel, au ajuns să colaboreze intens cu fermierii locali și cu numeroase magazine de produse alimentare.

Gama de produse s-a dezvoltat și s-a diversificat continuu și, începând cu anii 1980, moara de cereale naturale Werz a început să producă o gamă largă de cereale fără gluten. Produsele de panificație și patiserie sunt fabricate cu atenție și grijă, fără lapte, ouă și aditivi chimici și numai din ingrediente organice.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

 

Sursa foto: www.werz.bio