Morgenland

BIOgrafia unui furnizor: MorgenLand – povestea unui vizionar

Cu ce este diferit  Morgenland față de alți distribuitori de alimente organice?

Materia primă de calitate provine din proiecte agricole inițiate de Morgenland, pentru a asigura parametrii de calitate și flux al producției. Totul pleacă de pe terenurile cultivate și ajunge la raft, trecânt printr-un proces bine pus la punct, care să nu afecteze în nici un fel  atributele alimentelor. Astfel, nucile, curmalele, fructele uscate sau produsele din cocos oferă un gust natural și proaspăt.

Povestea unui vizionar

În anul 1978, un tânăr din Turcia pleca în Germania la studii. Chiar dacă era pe cont propriu la doar 18 ani, Orhan Yilmaz dorea să studieze chimia în Bremen. Totul a început cu interesul lui pentru produsele alimentare obținute fără metode chimice, care să le afecteze potențialul nutritiv. Pasionat de medicina naturistă și de homeopatie, s-a hotărât să părăsească sala de curs și să înceapă un nou proiect. Astfel, a apărut primul magazin de produse ecologice din Bremen, care vindea ceaiuri, condimente și fructe uscate. Yilmaz a prevăzut în urmă cu 35 de ani faptul că cererea pentru alimentele naturale, sănătoase va crește.

Secretul gustului

Micul magazin din Bremen a ajuns o afacere de familie de succes. A devenit o companie care suplimentează industria organică cu cel puțin 120 de produse Morgenland, de calitate superioară. Secretul este gustul, al cărui succes care are la bază misiunea Morgenland: „From the field to the shop shelf – Everything from one source”. Proiectele agricole inițiate în toată lumea ajută la îndeplinirea scopului final. 400 de parteneri din Turcia, 263 de fermieri din Sri Lanka și instalații speciale  în Burkina Faso, China, Algeria și Africa de Sud. Culturile biodinamice, controlate de echipele care se ocupă de îngrijirea lor, dau rod, iar generații întregi au garantat în ultimii 35 de ani rezultatele deosebite ale angajaților Morgenland. „Dorim deschidere pe parcursul întregului proces, de la cultivare la produsul finit. Contactul personal cu oamenii care cresc produsele este la fel de important pentru noi ca și prelucrarea mărfurilor proaspăt recoltate și o procedură comprehensivă de control al calității “, spune fondatorul companiei Orhan Yilmaz.