BIOgrafia unui furnizor: Freiland Puten – carne de pasăre 100% bio

Cu toții ne dorim ca mâncarea pe care o punem pe masă să fie gustoasă, sănătoasă, hrănitoare și din surse de încredere. Înființată în Germania, în 1997, ferma Freiland Puten și-a dobândit recunoașterea internațională tocmai din motivele enumerate anterior. Cu responsabilitate și profesionalism, acest brand comercializează carne și preparate din carne de curcan și pui 100% bio.

Păsările sunt crescute în ritmul lor natural, în aer liber, într-un mediu curat și liniștit și sunt hrănite doar cu furaje organice, produse în propria fermă. Datorită acestor factori, produsele Freiland Puten sunt sărace în grăsimi, conțin numeroși nutrienți și proteine de cea mai bună calitate. Carnea este fragedă și suculentă, iar produsele procesate din această materie primă garantează atât valori nutritive de calitate, cât și o savoare deosebită.

Atât puii de găină, cât și curcanii primesc o îngrijire atentă, conform necesităților fiecărei specii. De exemplu, curcanii trăiesc într-o zonă împădurită, cu copaci, pajiști, dar și adăposturi, așa cum trăiau în urmă cu sute de ani, în America de Nord și Mexic. Puii, pe de altă parte, preferă un mediu mai sigur și de aceea sunt crescuți lângă fermă, unde li se oferă atât spațiu suficient în aer liber, cât și adăposturi confortabile.

Cererea de curcani organici crescuți în câmp a crescut, așa că ferma caută noi producători să coopereze. Din dorința de a menține un echilibru între animale, oameni și mediul înconjurător, cei de la Freiland Puten își aleg cu grijă atât partenerii, cât și magazinele în care distribuie marfa. Astfel, produsele lor se găsesc doar în locurile în care recunoașterea și grija pentru natură sunt respectate. Iar noi ne bucurăm că ne aflăm printre aceștia!

Știați că?

Creșterea curcanilor este cea mai solicitantă, deoarece aceste păsări au o cerință foarte mare de proteine, în special la o vârsta fragedă. Compoziția hranei pentru păsări este controlată foarte strict de Regulamentul ecologic al UE. De exemplu, curcanii nu trebuie hrăniți cu proteine ​​animale, inclusiv viermi și larve, pe care un curcan sălbatic le-ar mânca în mediul său natural. Freiland Puten este, de asemenea, implicat într-o moară de furaje ecologice. Acolo, soia, grâul, secara, șrotul de floarea soarelui, mazărea, fasolea și porumbul sunt prelucrate și pregătite pentru hrana păsărilor.

Curcanii de gen masculin sunt separați de curcanii de gen feminin deoarece femelele ajung la o greutate de 9 kg, la vârsta de 19-20 săptămâni, în timp ce curcanii se dezvoltă mai greu.  În aer liber, curcanii au fiecare o porțiune pentru a se hrăni și cu alimentele verzi și cu cele uscate. Fiecare animal are 10 metri pătrați de spațiu – adică un total de 25.000 de metri pătrați de pășune. Împotriva amenințărilor din exterior (de exemplu, vulpile), se va implementa un proiect prin care cei doi câini de la fermă să ajute la paza și protecția curcanilor care trăiesc la marginea pădurii.

Metoda menționată anterior este mult mai puțin costisitoare comparativ cu construirea unui hambar nou. Cu toate acestea, dezavantajul este că nu se poate finaliza perioada de reproducere liberă pe tot parcursul anului. Curcanii ar putea trăi fără probleme în timpul iernii în pădure, dar din moment ce nu mai crește nimic verde și apa îngheață, creșterea în aer liber este limitată, din luna mai până la sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply