BIOfurnizori și certificări

Datorită faptului că piața s-a diversificat foarte mult în ultimul timp, exigențele clienților și ale societății, în general, au crescut foarte mult. Siguranța și calitatea produselor au devenit factori diferențiatori ai competitivității. Aceste două atribute au devenit factori cheie în alegerea unui produs la nivel internațional. Standardele și normele naționale și internaționale ajută produsul să se mențină la un anumit nivel de calitate, însă sunt necesare și recunoașteri și documente oficiale, cum ar fi certificările.

Certificarea reprezintă evaluarea și atestarea conformității de către un organism reglementat, în scopul garantării conformității produsului cu cerințele obligatorii de securitate și de siguranță prevăzute de legislația în vigoare. Mai exact, certificarea constă în evaluarea procesului de producție, testarea produsului și evaluări periodice programate pentru a asigura o respectare constantă a securității și a calității.

Pentru că vrem să îți punem la dispoziție cele mai bune și calitative produse, ne alegem cu foarte mare grijă furnizorii, luând în considerare certificările pe care le au, dar și responsabilitatea față de mediu si proiectele sociale și ecologice în care se implică.

Iată câteva dintre certificările furnizorilor noștri care îți garantează ca produsele pe care le cumperi de la noi :

 • Certificare organică UE

Pentru a putea utiliza logo-ul Uniunii Europene cu privire la produsele alimentare ecologice (euro frunza) pe etichetă, compania și produsele sunt controlate pentru a respecta cu strictețe standardele legale și instrucțiunile oficiale.

 • Demeter

Demeter se bazează pe principiul agriculturii biodinamice, aceasta fiind cea mai veche și durabilă formă de îngrijire naturală a terenurilor. Agricultura biodinamică oferă produse ale căror ingrediente sunt cultivate cu grijă și în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu.

 • Fairtrade TransFair

Certificarea Fairtrade face parte din 2011 din asociația non-profit TransFair. Această certificare este recunoscută internațional și ajută tinerii fermierii și municitori să își îmbunătățească modul de lucru.

 • International Featured Standards (IFS)

​​Certificarea IFS (International Food Standard) garantează organizaţiilor o mai bună selecţie a furnizorilor, bazându-se pe capacitatea acestora de a realiza produse sigure, conforme specificaţiilor contractuale şi cerinţelor legale. IFS este recunoscut la nivel internaţional atât de GFSI (Global Food Safety Initiative), asociaţie internaţională care promovează şi subliniază importanța siguranţei alimentare de-a lungul întregului lanţ de furnizori, cât şi de cele mai importante pieţe mondiale.

 • Eco-Management and Audit Scheme (EMAS)

EMAS permite participarea voluntară a organizațiilor care desfășoară activități de protejare a mediului înconjurător la sistemul comunitar de management de mediu și audit, în scopul îmbunătățirii continue a mediului.

 • Japanese Agricultural Standard – Organic (JAS)

Programul JAS permite certificarea eficientă din punct de vedere al costurilor, dar menține în același timp proceduri profesionale și  riguroase de audit și certificare. Agricultura ecologică este un mod de a produce alimente care respectă ciclurile naturale de viață. Odată îndeplinite aceste cerințe, certificatul JAS poate fi emis și sigla organică poate fi utilizată pe produsele certificate.

 • Bio Suisse Organic

Bio Suisse este eticheta privată a pieței organice elvețiene. Pe lângă cerințele EU-Organic, trebuie respectate și cerințele Bio Suisse. Acest tip de certificare se aseamănă cu certificarea JAS, fiind amândouă sub aceiași umbrelă a pieței organice elvețiene.

 • Glutenfree

Acest logo este o garanție că produsele respective nu conțin deloc gluten. Toți producătorii care utilizează acest simbol trebuie să respecte standardele ridicate de producție pentru a asigura siguranța produsului licențiat. Înainte de acordarea certificării Glutenfree, produsele sunt supuse la o analiză strictă pentru a se asigura că nu conțin nicio urmă de gluten.

 • CSE

Aceast logo eco-social confirmă faptul că produsul este pe deplin sustenabil deoarece compania își desfășoară activitatea într-un mod prietenos cu mediul înconjurător.

 

 • Nature Care Product (NCP)

Produsele etichetate Nature Care Product sunt realizate fără teste pe animale, nu conțin elemente microplatice sau petrochimice. Acest certificat de calitate asigură de asemenea, producerea bunurilor într-un mod natural și ecologic.

 • Natural Cosmetics Standard (NCS)

Certificatele NCS sunt acordate produselor cosmetice naturale, cum ar fi șamponul, balsamurile de buze sau uleiurile de baie. Produsele care poartă logo-ul NCS sunt produse cu materiale de origine naturale, de preferință organice.

 • USDA Organic

Certificarea USDA reglementează produsele organice care se aliniazaă standardelor impuse de USDA, din perspectiva mai multor factori: calitatea solului, modul în care se cresc animalele în ferme, absența utilizării pesticidelor și a fertilizatorilor artificiali etc, fiind permise doar substanțele naturale și procesele de tip fizic, mecanic sau biologic.

Iar aici avem o listă cu doar câțiva dintre furnizorii noștri ce dețin unul sau mai multe dintre certificatele menționate anterior:

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply