Beneficii-Ulei-Canepa

Beneficiile uleiului de cânepă, utilizare și proprietăți

Timp de sute de ani, cânepa a fost utilizată în diverse scopuri, fie pentru fabricarea țesăturilor sau a hainelor, fie în scop medicinal. Cânepa a fost crescută pentru prima dată în Taiwan, însă beneficiile canabidiolului au început să fie studiate de către cercetătorii britanici abia în jurul anilor 1800.

O formă frecvent utilizată pe care o ia planta de cânepă este uleiul, obținut din semințele plantei prin presare la rece, similar cu celelalte uleiuri vegetale. Diferența, însă o fac proprietățile acestui ulei asupra organismului uman.

Am pregătit în continuare un articol în care detaliem de ce este important uleiul de cânepă, cum se recomandă a fi utilizat, precum și cu ce proprietăți benefice este înzestrat. Descoperă și tu câteva dintre beneficii ulei canepa pentru a te putea bucura din plin de ele.

Ce beneficii prezintă consumul uleiului de cânepă?

Îmbunătățește aspectul pielii

Cercetările din domeniu au demonstrat faptul că persoanele care consumă pe cale orală ulei de cânepă pot contribui la ameliorarea simptomatologiei dermatitei atopice, cunoscută și sub denumirea de eczemă. De asemenea, psoriazisul este o afecțiune cu care se confruntă o bună parte din populație, de aceea consumul uleiului de cânepă poate aduc contribuții semnificative acestei afecțiuni. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de acizi grași Omega 3 și Omega 6.

În plus, acest produs este util și dacă este aplicat în mod direct pe piele, având un puternic efect împotriva microbilor. Acesta are rolul de a fortifica structura pielii și de a o face mult mai rezistentă la infecții.

Scade tensiunea arterială

Nivelul ridicat al  acizilor grași existenți în uleiul de cânepă sunt cantitatea ideală pentru sănătatea umană. Astfel, Omega 3 contribuie la scăderea tensiunii arteriale, fiind benefic pentru persoanele ce se confruntă cu această afecțiune.

Contribuie la menținerea sănătății inimii

Scăderea nivelului de colesterol din sânge este un alt beneficiu pe care îl aduce uleiul de cânepă, fiind corelat cu reducerea riscului de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, a infarctului miocardic sau atacului vascular cerebral.

Poate fi utilizat ca analgezic împotriva durerilor și inflamațiilor

Nu putem să nu menționăm și proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de cânepă, care poate contribui în mod vizibil la calmarea durerilor și a simptomatologiei diferitelor afecțiuni, precum artrita, scleroză și multe altele de acest tip.

Este util în perioada sarcinii

Acizii grași prezenți în uleiul de cânepă sprijină dezvoltarea unei sarcini într-un mod sănătos, contribuind la dezvoltarea optimă a ochilor și a creierului bebelușului.

Totodată, acesta poate fi utilizat ca remediu împotriva depresiei postnatale.

Cum se utilizează uleiul de cânepă

Specialiștii în domeniul sănătății nu recomandă o doză standard privind consumul uleiului de cânepă, totul depinde doar de efectele pe care urmărești să le obții. Totuși, 3 linguri de ulei de cânepă reprezintă aportul zilnic necesar pentru o sănătate a corpului în parametri optimi.

Ca și modalitate de consum, îl poți consuma propriu-zis, ori îl poți introduce în dressingul pentru salată. Un sfat important este să nu prăjești uleiul de cânepă și să nu îl prepari la temperaturi foarte ridicate.

Proprietăți specifice ale uleiului de cânepă

O singură lingură de ulei de cânepă conține aproximativ 125 de calorii. În mod cert, cantitatea de grăsimi prezente este una considerabilă, fiind doza ideală pentru un organism care să funcționeze la nivel maxim.

Astfel, proprietățile uleiului de cânepă sunt numeroase, însă putem aminti unele dintre cele mai cunoscute:

  • Antibacteriene -previne apariția bacteriilor.
  • Antioxidante – contribuie la încetinirea îmbătrânirii țesuturilor și celulelor.
  • Antifungice – susțin lupta împotriva ciupercilor sau mucegaiurilor.
  • Analgezice – ameliorează numeroase tipuri de dureri.
  • Antiinflamatorii – previne și reduce inflamația.
  • Antivirale – reduce riscul apariției virusurilor.

Așadar, sperăm că te-am convins cât de benefică este utilizarea consumului de ulei de cânepă atât pentru organism, cât și pentru minte, de aceea te invităm să comanƶi și tu uleiul favorit de pe site-ul nostru oficial.