Glass-3141865_1920

Beneficiile cosmeticelor #bio

Zilnic, femeile folosesc produse cosmetice, pentru a avea un ten îngrijit, frumos și protejat de factorii externi ce dăunează frumuseții. Cu toate acestea, trebuie să te gândești la ce produse folosești, deoarece pielea absoarbe peste 60% din substanțele pe care le folosești zilnic.

Atunci când folosești produse cosmetice ce conțin substanțe chimice diverse, ele ajung în organismul tău, lucru care-ți poate afecta sănătatea. Tocmai de aceea, produsele de machiaj organice trebuie să fie principala opțiune a femeilor pentru care sănătatea este pe primul plan.

Produsele cosmetice bio și organice sunt obținute prin procedee eco-friendly, din extracte de plante, ce nu sunt crescute cu pesticide, chimicale, fertilizatori artificiali sau organisme modificate genetic. Aceste tipuri de cosmetice sunt certificate de organisme autorizate, care, în urma unor analize complexe, atestă faptul că s-au respectat standardele ECO, conform legislației în vigoare.

Pentru fabricarea acestor produse cosmetice sunt interzise:

  • Organismele modificate genetic sau a iradierilor
  • Utilizarea pesticidelor, fertilizatorilor și a hormonilor de creștere
  • Solul pe care urmează a fi cultivate plantele, trebuie ferit de substanțele chimice care poate au fost folosite anterior

Așadar, haideți să vedem care sunt beneficiile cosmeticelor #bio:

  1. Bogate în nutrienți

Pe lângă faptul că nu afectează pielea și organismul, cosmeticele organice au un conținut mai mare de antioxidanți, factori anti-îmbătrânire (conțin ingrediente ce ajută în lupta contra radicalilor liberi), dar și substanțe nutritive extrase din diferite fructe precum untul de cocos, extract de piersici, struguri, ceai alb, unt de shea sau ulei de măsline care hrănesc epiderma în profunzime.

  1. Protejează tenul, fără a provoca iritații

Fără parabeni, sulfați sau petrochimicale, produsele cosmetice bio te protejează împotriva reacțiilor alergice manifestate prin înroșire, mâncărimi sau modificarea texturii pielii. Mai mult decât atât, atunci când alegi un produs cosmetic organic te poți bucura de minunatele beneficii ale ingredientelor naturale.

  1. Peste 90% ingrediente naturale

Datorită conținutului mare de ingrediente naturale din compoziția cosmeticelor bio, substanțele precum aromele și coloranții sintetici, derivații din petrol sau parabenii și compușii chimici nu mai intră în contact cu pielea ta. În plus, aromele din produsele cosmetice bio au un miros mai suav și mai apropiat de natură.

  1. Prietenoase cu mediul înconjurător

Folosind produsele de machiaj organice dai o mână de ajutor în lupta pentru protejarea mediului. Aceste produse protejează prin faptul că ambalajele lor sunt reciclabile, dar și prin faptul că nu sunt testate pe animale și nici nu conțin ingrediente de origine animală.

Alegând produsele cosmetice organice, nu numai că te vei bucura de efectele de înfrumusețare, dar vei face şi o alegere sustenabilă pentru sănătatea ta și mediul înconjurător!

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!